Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

May 30, 2011

Semoga Allah melindungi kita semua

Ya Allah lindungilah kami dari musibah...amin..


p/s ngeri dengan kes simbah asid yang menjadi2 pulak...

May 29, 2011

Najibah vs Syahmi

Kakak Najibah

Syahmi

Lin & Imi

Majlis kawin Lin & Imi (28/05/2011)
Pegi sorang2...malas nak bawak anak2 sb cuaca panas.
Lin ni kawan ms kat SMTPC, manakala Imi pulak officemate...
kebetulan pulak...
Semoga Bahagia hingga akhir hayat...

Lin, semoga bahagia kawan:-)


Selamat Pengantin baru....

p/s tengok gambo nampak nau saya kegemukan...takpe2 sikit je lagi...mana creme pati halia ni?

May 25, 2011

kakak nak jugak

hihi...
kalau yang faham tu faham la ya...no description.
sian kakak...dapat rasa jugakla bila time abah & tokmek takdak..
ibu kasi chance...kakak dah besar,kalu <2thn mmg ibu kasi.
maaf ibu ya kakak...skrg turn adik:-)

p/s najibah punya dialog;sedap bu....hahaha apa rasa la agaknya ya?

May 24, 2011

ngada2 @ nak perhatian

najibah sekarang banyak sgt songehnya....
saja2 @ mmg nak perhatian...
sgt2 kurang sabar bila dia macam2
ggrrrrrr

May 23, 2011

BF

breastfeeding bukan trend.
ia satu t'jawab,
niatkan kerana Allah,
InsyaAllah.

semoga Allah mempermudahkan urusan saya yang satu itu....amin

Alfatihah & Takziah

sayu bila dengan berita ini kelmarin...
sangat2 menyayat hati sesiap saja...
InsyaAllah mereka semua bersama org2 yang beriman...


Alfatihah untuk semua mangsa.

kisah kehadiran ahli baru kami




Ahli baru kami namakan dia Muhammad Syahmi...
lahir 15/03/2011 2323pm
berat 2.3kg-->tecit je budak ni...
sekarang 2bln 8hari dengan berat 4.7kg..
.
.
.
kakak najibah agak jeles pada awal kehadiran syahmi...
dia punya peel mmg buat ibu dia naik hantu..
tapi sekarang tidak lagi..
sudah sayang sama itu syahmi.
kakak sangat suka bila dia agah syahmi then syahmi respon-->senyum
uhhh kalu boleh nak suruh syahmi sengih sesaja...
.
.
.
syahmi ni siang kurang tido..
tido sekejap2 je
so penat la pengasuh dia...
.
.
.
budak syahmi ni agak cerah dari kakak dia
lahir time bulan mengambang agaknya..
itu je kot ttg kehadiran syahmi...
semoga kehadiran dia mengeratkan lagi hubungan kami suami isteri..
alhamdulillah...dah sepasang:-)

Salah ke suami keluar malam?

tak salah kalau berpada2 kan..
yang salah nya sampai 1-2 pagi baru nak balik...
yang si bini mamai nak kena bukak pintu...
pastu pagi2 masam muka,sb masing2 nak betul.
hishhhhhh-->salah siapa?

May 22, 2011

Kembali...


Siaran sudah tidak tergendala lagi...:-)

Salam semua:-)

Post ini melekat hingga tak tahu bila, n3 terbaru (jika ada) sila scroll down ya-TQ
-Peace no war-

Entah kat mana la feel nak menulis ni..
banyak benda dok fikir.
nak2 pulak due dah hampir.
oleh itu rasanya blog ini jugak akan bercuti selama tuan dia bercuti.
doa dari kalian yang sudi amat saya dambakan....

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi