Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

November 26, 2008

Wish me Happy Birthday

sekejap jer kan...dh tambah setahun lagi...
tu tak pasan pun...dpt msg dr adik zura baru pasan...
abg bgn tdo td baru nk wish....huhuhu
pastu akak plk msg dh pagi2 buta...ngantuk gue mlm tadi..
tidur ku terganggu...
apa2 pun tima kasih bebanyak yg wish mlm tadi...
pagi tadi dh request ngn mak nk mkn....apa ntah nama kuih tu...tp best lemak2 manis....
pagi td ingat nk sarap kat luar ngn abg, tp nengok sarapan akak dh siapkan, tak smpi hati plk nk tolak...
nk dating bila la ek?
apa2 pun tak kisah la
.
.
.
.
.
.
.
daaaa again happy b'day for me!
harap dilimpahkan rezeki yg berkat & selamat duniaakhirat...amin

November 25, 2008

happy nyer

horeyy...ank2 buah gue dh balik..
takla sunyi sgt..
dorang dh balik awl lgi..tp kat umah atok belah abah dorang kat gua musang...
semalam baru smpi sini...
tp sikecik nadiah domam la pulak...siannn
mak ckp mcm naik campak...
tp melekat jer ngn gue...ish2x ni geng ngn baby mak iti ke apa ni...
iya...klu aku dukung mesti senyap je...klu org lain dia rengek2...hehehe...
apa2 pun tgu la baby tu kuar dulu iyer...
.
.
.
.
mak happy sgt cucu2 dia ada balik...
biasa aku ngn abg jer kat umah.
tu pun nasib kami b'dua keje kat klate..
klu tak sorang2 la dia layan blues...hehehe
aku harap mak sentiasa gembira...

November 17, 2008

pekerja sementara diperlukan

Kepada yg berminat, pekerja sementara diperlukan.
  # kawasan : wakaf che yeh, kota bharu, kelantan.
  # tempoh  : 2 - 3 bln.
  # umur    : bawah 25 tahun (perempuan sahaja)
  # Pelajar lepasan SPM digalakkan.
  # Berkebelohan mengendalikan komputer
  # Sila hubungi; Siti 0139759028

November 12, 2008

Terima kasih

emmm...kak ipar aku ada nanya...aku ada teringin nk mkn apa2 tak...sweet je dgr...
aku ckp so far skrg apa2 yg aku teringin insyaAllah dapat...
aku tak lah mengidam yg bukan2 pun...dan semua nya blh dapat...thanks ar kak...
aku dh mula rasa penat weh skrg...tp aku mmg kuat berjalan...pesan mak jgn dok rileks banyak nnt bersalin susah...biar aktif...thanks mom...
bantal tdo ngn bantal peluk baby dh siap...aku wat sendiri tau...hehehe
saje je...abg suruh beli je...aku ckp biarlah dia rasa hasil tangan ibu dia...tilam belum siap lagi...maklum la buat time weken je...pastu aku jgk buat kain bengkung ngn kain barut...susah nau nk carik kain kapas....aku syukur sgt ada mak bersama.....hehehe klu tak haram nk buat semua tuh....alamat tak merasa la anak ibu nnt hasil tangan ibu ya...thanks again mom...
baju2 baby semua takder la aku prepare beriya2 pun...biasa jer...tp mcm risau gak...sb skrg kat pantai timur dok musim "bah" kan...kang tak kering plk baju2 bdk kecik tu nnt...so nk kena tambah lagi la nmpknya.....org tua kata baby ni dia cepat membesar so jgn la beli lebih2 yg size newborn tu....huish nk kn consider gak tu...takpe la kita tengok dulukan camner....over excited plk...apa pun aku harap semua nya ok....insyaallah...

November 10, 2008

Uji tahap kesabaran

Weken lps tahap k'sabaran aku mmg down.....
marah betul aku ngn poknik....
betul2 menguji...
biasa aku sapu2 biasa je dlm bilik dia...
ingat ok la...sekali mcm2 ada....semua disimpan bawah katil...klu blh pakai takper la...ni dh mcm apa ntah
ngn bau rokok+paip yg dia hisap tu satu hal...busuk tak tahan aku...
tu aku tak letak langsir kat bilik dia tu...senang nk kasi udara masuk...
klu ltk langsir gamaknya habis satu rumah bau...
mesti org akan kata benda kecik macam tu pun nk kecoh...
tp sapa yg ada pengalaman jg org tua tau lah mcmn...
nk ditegur...org tua...
buat muka toyer jer lah...
aku klu bengang ngn dia aku tak ckp pun ngn dia...dia tanya aku wat dekkk je...
kadang kesian aku ngn dia...tp tu la sekali otak aku weng mmg aku marah betul...
tp yg aku perasan,naper dia blh dok tnggal ngn aku sekeluarga walaupun kdg2 aku rasa apa yg aku buat kat dia agak worst...ialah kan...org tua mana yg suka org muda ngajar dia kan...tinggi suara (sb dia tak brp dgr ckp slow2)...tp kan kita blh tgk muka org tu marah even dia tak bercakapkan...---->apa yg aku ngerepek ni
mak aku cakap dia blh tngl ngn kita maknanya,kita lebih baik dr anak2 dia....tu je yg aku pegang...
lagi satu aku pegang "Allah takkan menguji lebih dr yg termampu oleh kita"...lagi satu yg aku pelik, ngn poknik ni je aku tak tahan...ngn org lain ok jer...even org lain tu klu nk ikutkan lagi sakit hati dia org buat...blh je aku terima....SABARJELAH...aku pun selalu mintak biar Allah bagi aku kesabaran yg lebih bila berdepan ngn peel poknik yg kdg2 betul2 buat aku nk nangis...dia buat aku mcm takder perasaaannnnn...cuba la pk, aku balik keje penat2 ngn keadaan aku mcm ni plk mcm2 dia mintak...ngn mak aku takder plk mcm2....adoila...mcm aku ni 'bibik' dia plk....ke aku yg over sensitif ek?

November 02, 2008

ILMU

salam...
I.L.M.U itulah harta yg tak ternilai kan sebenarnya....
aku terfikir berkenaan ILMU bl aku ke majlis tahlil pakcik aku mlm Jumaat lepas...
bkn lah nk cakap...tp mmg klu takder ilmu mmg kita akan nampak teruk...
tak kira la org kampung ke org bandar...
takyah la aku cerita apa yg mereka buat smpi aku terfikir psl ILMU.
adab dlm majlis tu pun ILMU...
hormat majlis tu pun ILMU...
kita pun dituntut ILMU hingga ke mati...smpi ke China & bnyk la yg mengaitkan kepentingan ILMU ni...
tp satu yg perlu kita tahu "Walau bagaimana pandai sekalipun ILMU manusia itu ibarat setetes air dibandingkan dgn laut yang maha luas" (betulkan saya klu sy silap)
so jgn la pulak kita bongkak setelah apa yg kita miliki itu....
wallahualam...

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi