Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

September 28, 2009

najibah ooo najibah

saya cuti cuti raya kan lama
3 hari sblm raya dah cuti...
so najibah mmg lama la melekat ngn ibu dia...
jadi nak masuk keje semalam mmg susah nak tinggal dia...
MIL ckp susu pun takmo hisap...
makan pun susah..
dah la pagi tu nak lepas dr dokung bkn main susah lagi..
adoiya..tp syukur dia tak nangis..
just nk lps dari dokung tu susah..
pegang bkn main kuat lagi...
sedih plk tengok dia pegang kuat2...
hari ni pun blm blh lepas lagi...
nak kn pujuk2 dulu...
najibah skrg dah nk berdiri dah...
pantang pegang kerusi ke apa2 la yg blh pegang dia terus nak bangun...
dia tak tahu yg benda yg dia pegang tu tak stabil....
letak dlm walker takmo...nak tolak walker tu....huh berani sungguh...
ingat dia dah blh jalan agaknya...dah bnyk kali gak la jatuh...
nasib semua cover dek hamparan...budak tgh excited nk berdiri+jalan...
klu lapar terus tak keruan...mcm abah dia...hehehe
sekarang najibah dah makan nasi yg ibu rebus lembut...dah tak blend dah..
lagipun najibah dah ada gigi....sakit tau najibah gigit nenen ibu klu dia geram...
berair gak la mata ibu...tp best...pengalaman tu...agaknya ibu dulu pun ms baby cam tugak kan...



September 27, 2009

kembali bersiaran

wah...wah...sakan ya semua beraya...
so how korang seme spent time raya tahun ni...
mesti meriahkan...
same goes to me...
nak2 plk raya as "IBU"
sakan tu...
plk tu sakan collect duit raya Najibah...
haha Ibu yang excited...
nak wat camner...1st time marrr...
w'pun...semua dah selamat ya...
hah..hah jgn guna duit raya anak tau...
walau poekt kering...tak baik...
tu la sapa suh takmo beringat...
terima la padah nya ya...
hhuhu..
ok kita smbg lain masa lak ya...
nk smbg wat kije plk..
daaa
selamat masuk keje plk ya..
huh malasnya....
tp dah t'jawab ya dak?
so kasi motivate diri sendiri sikit...
cauuuu



September 15, 2009

"Dok kiro"


salam semua...
dok kiro la awal ke idak ya...
sy nak gak la ucap SELAMAT HARI RAYA in advance utk semua yang sudi baca blog yg tak seberapa ni...
Maaf ya kawan2...nanti kang nak cuti panjang..
panjang umo leh jumpa lagi lepas raya...
saya cuti lama kut...tak tahu approve ke idak lagi...
maklum kat umah takder facilities nak bertenet...
kat opis lak dok kelam kelibut ngn work load...hahaha..
gelak kat diri sendiri...merasa la penat tuh...
pada semua yang nak balik kampung tu hati2 ye...pandu cermat nyawa selamat...insyaAllah...
dan jangan lupa bawa kit influenza....tu pesanan gov...
pada yg makan2 juadah raya tu...jangan over ya..kang naik kilo sapa yg risau...diri sendiri gak kan...so beringat...
apa lagi ek...
ooo sapa yg sudi tu jemput la ke umah saya...
saya satu hapa belum wat lagi untuk raya ni...
baju najibah pun belum setel...
baju kami suami isteri pun tak beli hapa pun...
sempat ke tak...tak tahu la...
ingat nk buat biskut sikit2...tak terbuat rasanya ni...
OK geng minta diri dulu ya...
once again....SELAMAT HARI RAYA....


September 09, 2009

090909

Cantikakan no tu 090909...hari ni gak birthday si comel ank mak merah dek gergirl...
happy birthday girl....update later2 ah...ba ya za ya...hehehe



September 08, 2009

full house

apa ke title darrrr...
lamanya tak update blog ni...
mmg ms suntuk sgh kat ofis..
maklumla update mmg kat ofis sj..
kat umah belum ada facilities hehe...
mmg lps ofiscemate tu leaving mmg lumayan lah kebizian nyer kat ofis...
nk bloghop pun susah...
tp ada gak masuk kat blog2 yg mmg addict..klu tak msk takleh hehe...
apa2 pun happy with this moment...
klu bz mmg tak sedar dah nk balik...so takderla terasa sgt puasa...
ok la cau cin cau....
update pun pendek2 jer..
daaaa


Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi