Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

October 28, 2010

demam+selsema+batuk

itulah yang dirasa sekarang ni...
mula2 najibah yang kena flu,
demam bermusim org kata...
sekarang dah jangkit kat ibu, harap DIA melindungi baby ibu...kakak najibah dah ok.

October 24, 2010

Pantai Irama, Bachok

Selingan je...kita tepek gambo sesaje ya.
Jemaat lepas ombak agak kuat,so takleh nak mandi manda..
lagi pun bawa mek...so semuanya jangan...nak main air pun takleh...takut ombak kuat katanya....so kita makan2 jelah...ibu siap bawa baju dah...nanti la lain kali mandi2 pulak...tengok org mandi ok je...mek ni mmg tau.

so layan je lah....
Gatal bu...ntah apa yang dia pegang...nasib takde apa2...

makan...

makan dulu,jap agi kita turun...

Bonda ku sayang...

Main layang2....mahal kan RM15...kalu saya boleh nego lagi tu...sb hari tu beli pelampung boleh rm5 je..penjual tu letak rm15 jugak...ni poksu najibah yg beli...bukan nak tawar2 ...takpe la bukan duit ibu...hehehe

berlagak tu tak nak org pegang...

last but not least...

badan kita bukan mesin

Betulkan badan kita bukan mesin...yang boleh disetkan masa then bergeraklah seperti yang diset...
badan kita perlukan rehat yang cukup.
bukan apa bukan ke dijadikan siang untuk bekerja & malam untuk berehat...kalau dilawan fitrah itu macam2 la jadinya.
.
.
ok tu saja nak mengomel.
nanti update untuk cite weken yang biasa2 je...mkn2 kat Pantai Irama....

October 19, 2010

Tetamu Allah

Salam semua...

kita dah masuk musim haji lani...
selamat berangkat untuk semua yang berpeluang untuk menjadi tetamu Allah.
Best nya...
Nak sgt pergi time muda+sihat ni...harap dapt peluang itu...dan Dia melapangkan rezeki untuk saya juga...insyaAllah.

semoga mereka semua mendapat haji yang Mabrur...Riena selamat berangkat dan pulang dengan haji yang mambrur....

October 11, 2010

Sejarah

semalam seperti yang semua tahu 10.10.10
mmg banyk tercatat sejarah untuk tarikh itu semalam.
ada tangis...ada gembira...
dengan berita kemalangan ngeri kat N9...
dengan berita2 perkahwinan yang megah...
apapun tarikh & nombor yang lepas mmg sudah jadi sejarah...
.
.
.
Al-fatihah untuk mereka yang beragama islam yang terlibat dlm kemalangan itu. Takziah untuk semua keluarga yang terlibat. Malang tidak berbau.
.
.
.
Tahniah untuk mereka yang mengecapi hari bahagia semalam. Semoga kekal ke hujung nyawa.

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi