Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

March 10, 2011

Blank

buka-login-tutup
.
.
.
buka-login-tutup
.
.
.
betul2 blank nak update apa.
yang nyata tak punya cerita menarik la.
harap lepas cuti lama (jika masih dipanjangkan umo) ni idea mencurah2
macamana nak jadi blogger tegar jika takder idea menarik nak dikongsikan.
.
.
2-3 hari ni hujan turun membasahi bumi.
best sangat-->sejuk
harapnya hujan yang membawa rezeki untuk semua.

March 07, 2011

Kami

-dok tgu abah & mek amik benih tebu-
sejarah macam berulang.
bukan apa, time ngandung najibah dulu pun saya,abang & mek sibuk dok buat projek tanam pisang.
dan sekarang ngandung anak kedua pulak projek tanam pokok getah. Sebelum tanam pokok getah mek & abang tanam tebu pulak kali ni. yang bestnya lagi kita dah tambah "pekerja" sapa lagi klu tak kakak najibah-->pekerja yang banyak songeh. kasut masuk tanah tak boleh, basah tak boleh dan ntah apa2 lagi la...
kali ni jugak kita ada poksu-->ringan la sikit. Kali ni ibu tak buat apa pun. Bukan apa, projek ni mula lambat, saya pun dah sampai due dah.
apa2 pun harap semuanya berjalan lancar.

March 02, 2011

Rasa syukur yang indah

.
.
.
indah hidup ini bila semua orang tahu bersyukur.
nikmat tuhan itu luas, knp kita menyempitkannya.
belajarlah bersyukur.

March 01, 2011

37weeks

checkup hari ni

berat- ada turun sikit (alamak dah tanda tu)
hb - ok
bp - ok
nadi - ok
heartbeat baby - ok
sembab - tiada
tanda kelahian - belum ada(huhu berdebar la pulak)
.
.
.
cerita lain

kakak najibah terlebih manja ngn ibu.
ibu tinggikan suara sikit dah nangis
pastu pulak semua nak ibu yang uruskan---lalalala
orang kata itu biasa bila nak dapat adik.
harap perangai najibah tak berlarutan, kalau tak penat la abah nak handle nanti.
~najibah good girl kan~

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi