Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

July 21, 2008

practical student

mesti ramai yg pernah jd student pratical kan...
mesti bnyk kenangan kan...
aku bukan nk cite apa pun,just nk wt sikit comparison je...
aku rasa lately budak practical tak independant sgt...
apa2 hal mesti nk kn ckp one by one...
pastu klu yg amik course management tu,clerical task zero...
klu amik IT?/System plk....yg pompuan klu ckp hardware satu haram tak tau...
pelik sungguh...korang belajar IT....tp asas tak tahu...
klu leh wat sistem gempak ok gak...ni hampeh...nk suh guna adobe pun susah...
sungguh lain dulu n sekarang....bos aku pun ckp camtu....
aku tak nafi kan....ramai yg ok tp yg tak ok pun rmi gak....dan aku tak ckp pun aku bagus tau...
tu semua my personal view la...
my conclusion is....sama je ko bljr kat U ke...kolej ke...inst.kemahiran ke...
tak semua lepasan U tu bagus dan tak semua lepasaan inst kemahiran tu x bagus...
so takyah nk judge mana2...yg penting student tu sendiri untuk menyiapkan diri nk masuk alam perkerjaan...

kuih kaswi

kuih kaswi ni feberet gue...
sedap je aku rasa kuih ni....
nk plk time minum petang kan...
nk jd cite hr sabtu hr tu,aku terrrajin...
then terbuat la kuih kaswi....
nk kt terer tu tak la kan...tp rasa ok la...
no pic..sori..cam tepon gue rosak...:-(
so aku pun ajak la budak2 sebelah umah mkn sama...
ramai2 lebih seronok kan....
licin...ok la kan...tak la membazir...
then mlm td apiq tnya aku...dia dtg rumah nk ngaji...
"kak T kuih marin ada lagi ko"
"haa..nape piq nk lgi ko?"
"ho la...sedap kak T,klu wat sokmo pun takpo"
"heh?"
tu la antara dialog aku ngn apiq mlm td...klu x faham abaikan ya....
waaa kuih kaswi aku dpt sambutan weh...
vangga2x...
tp budak kan...biasa la...klu umah org semua sedap...
tu org tua kata la...nama lagi budak...

July 16, 2008

"aku juga wanita"

since dh update kan...saje la nk cite skit psl cekerama yg aku nengok sabtu lps...
"aku juga wanita"....
biasa la kami nengok dlm bilik je....
aku ngn abg dok agak2 la apa ending dia...
tp abg betul la...dia ckp laki tu takkan kawin punya ngn pompuan indon tu...
hehehe....
best gak la...
blh amik pedoman...
incase la kan...mn kt tau...
blh la buat mcm zizie buat tu....
tp dlm hati sapa tau kan...
sakan dok nangis smpi mandi ngn baju2 (aku prnh buat scene ni hehehe...cite lama)
tp aku mmg sallute la sp yg blh terima m.a.d.u dgn hati terbuka....dpt payung emas tau kt pdg masyar nnt....takdir sudah begitu kan....

jalan-jalan

halllooooo......
suka nya diri ini....
makan kenyang....suka hati la kan....
takder la....
dh mmg mood happy iya dok?
baru lps mkn....hari ni jauh skit dr ofis....
mood berjalan ajer mgu ni...
suka la plk....hehehe.....
lg pun asyik mkn area tuh je borink gak...
mknan same je...
sementelah plk aku la ni takleh lapo...
aduhhhh mula la perut ni pedih...
camni gaya gemuk la aku....
baju keje semua dh takleh nk zip elok2...
ayoooo....nk kn pki uniform org peknen dh ke ni...
uihhh no...takmo laa aku...segan eh gue...
aku dh siap warning abg takder baju labuh2 tau...tak suka...mcm baju tdo je aku rasa...
aku lebih prefer blouse ngn suar....aku dh pesan kt akak aku suar org peknen...nnt dia pos...
ohhh tak dapat aku bayang camner rupa aku nnt...
tp aku rasa aku blh pki lg baju kurung tuh smpi ke bln ke-5....
hehehe kita tengok...

July 10, 2008

suspens...

tiba2 je kan....hapdet jrg2 tetiba suspens...
takder apa pun sbnrnya....
just mlm td...pas mkn...aku pun borak2 lebih kurang ngn mak then gi solat sb dh ngantuk kan...
aku ni tdo awai tau...pkl 9++ aku dh ready nk tdo....hehehe...standard kg aku ni...
abg x tdo agi dia nk siap keje dia...
aku pun msuk bilik nk solat....
pas solat nk lipat kain semayang tuh aku tgk ada darah tau kat kain semayang aku....bleeding ke aku....
cuak la aku kan...tp aku sempat pk yg aku tak sakit ke apa kan...sempat lagi tu...yela kan...ank 1st sape tak cuak kan....
aku ckp nape ni....tgk2 kaki ku berdarah....uhhhh lega sih....baru aku igt kaki aku luka...agaknya terkena apa2 tu yg berdarah balik tuh...nasib baik...alhamdulillah....
aku pun ltk la kain tu dlm bakul...mls nk gi letak mesin basuh kt dapur....then aku kedeboommm....
abg masuk bilik dlm pkl 11++ gitu....siap2 nk tdo dia pun nmpk la kain semayang yg berdarah itu...hah apa lagi...terkujat la member....T nape T (T tu nm aku famili panggil)....sakit ke....aku senyap je...dia tak puas hati kan...dia kejut aku...tnya nape kain semayang ada darah...aku ckp la takder apa...pastu dia tanya tu darah apa....aku ckp la....bla...bla...aku nmpk muka kelegaan dia....hihihi....tp aku pun cuak jgk td kan....ha seri la kan....tp serius aku takut tau klu jd apa2....nk terima hakikat tu yg susah....tp klu Allah dh takdirkan begitu siapa kita nk menidakkan takdirNYA kan...so berserah la kita padaNYA....insyaAllah kita pasti redha.....wallahualam....

July 02, 2008

ok ke tak ek?

aku nengok page aku ni null je...nk ltk layout yg cun2 tu...kang nk kn edit balik segala mak nenek seting plk....maleh2....
so aku just color2 litle bit page ni...suh nampak ceria skit....
kena lak ngn jiwa aku yg tengah dok ceria sokmo ni...
ntah la....aku sekarang aku happy je...w'pun letih memanjang....
penat seh...tu belum lg bln2 yg mendatang....
tp takpe la kan ku lalui jugak...eceh...ceh....
so nnt sape yg terbaca blog aku ni kasi la komen ya...ok ke tak...
bkn apa kan....tengah aku mood nk mengedit ni...apa lagi...
nk taruk gamba manyak2 aku rasa wat semak je...klu lam n3 tu ok la kan...
key la till then....komen2 membina sgt2 di alu2kan....

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi