Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

March 29, 2009

risau

risau la...najibah demam.
dtg keje pun dok t'igt2 kt dia...
mlm td ngn pagi td dah ok...
tak tau la hr ni mcmn....
harap2 ok la tu....
klu ada apa2 mesti dorang call kan...
sabar je la...

March 26, 2009

T.A.G

since aku blm prnah wat tag2 ni...aku wat la...
tag ni dr dilla... so let see...

Three Names I go by

1) Ti

2) shaliza

3) Mok Ti

Three Jobs I have had in my life1) clerk

2) ass.admin

3) ......none



Three Places I have lived

1) Ketereh

2) JB

3) Ipoh

Three TV Shows that I watch

1) Buletin Utama-skrg dh jrg nengok sibuk ngn Najibah

2) Ally

3) Pondok2-suka nengok nabil ngn budak2 tu


Three places I have been
1) Tanah Tinggi Lata

2) Besut-Pulau Perhentian

3) Tok Bali

People that e-mail me regularly

1) boss

2) ofismate 

3) ....none

Three of my favorite foods

1) nasi goreng -tak kisah nasi goreng apa2 pun
2) ikan goreng

3) mee hailam

Three things I would like to do

1) cuti ngn hubby+najibah

2) sambung bljr

3) nk beli rumah

Three friends I think will respond

1) sape2 je lah yg nk respon

2) yg rajin buat tag

3) yg baca tag ni

Things I am looking forward to
1) saving
2) haji
3) besarkan ank2 ngn penuh kasih sayang.....

Corat-coret

tak tahu la nk mula dr mn...
rasa cam janggal plk nk update blog ni...
tp ingatkan Najibah....rasa excited plk nk bercerita...
maaf la klu boring dgr kisah kami ni.....
mn tau kan esok2 leh jd kenangan terindah utk kami...
so skrg...hidup aku totally berubah la...dh jd ibu kan..
tdo pun ala2 manja je....huh manja katanya...
tp aku happy sesangat....kehadiran najibah buat aku bahagia...
tp dia takderla nangis tak tentu pasal kan...klu nangis pun sb2 biasa bayi...
lapar....nk titon....yak2....sakit.....
nk upload gambo pun x sempat la.....kerja selonggok....ni pun curi2 update...
maklum ofis blogger...hehehehe
takper ada masa sat agi aku upload la gambo budak comot tu...
udah la rambut jarang...huh tu yg buat aku geram tu...
balik keje hilang penat bila tengok budak comot tu...
huh najibah sayang....rindu la plk..
najibah skrg dah pandai respon org...klu kita agah2 dia mula sengih2...pastu dh kenal ibu ngn abah dia...
klu aku siap2 nk gi keje...huh mata dia tak lekang nengok..takut aku tinggal dia...at the end mmg kn tinggal pun dak kecik tuh....sian dia...maaf kan ibu sayang...ibu keje...
wekend mmg aku spend all the time ngn dia la....lg2 dia BF so senang la...nikmat je aku rasa....

March 12, 2009

kembali

setelah cuti lama...
keje la pulak...
tup tap dah 2 bln...cepat noo
nnt2 la update lain...
nk kena setel keje dulu...
sampai update lagi...insyaallah

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi