Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

October 18, 2015

Salam Tahun Baru Hijrah

Assalamualaikum w.b.t

hu..hu..hu...
tenggelam timbul kan...
apapun Salam tahun baru hijrah untuk semua...
cepat sungguh masa berlalu..rasanya baru jer sambut tahun baru hijrah tahun lepas tup2x dah tahun baru pulak...Allahuakbar...masa yang tak pernah berhenti:-)
.
.
.
apa jua harapan kita..semoga semuanya berjaya didakapi.
saya insyaAllah tahun ini, dapat laksanakan hajat nak jadi surirumah...
Alhamdulillah...bukan senang nak buat keputusan...
ada pelbagai persoalan yang kena jawab..hiks.
apa jua saya serah sepenuhnya pada Allah...TOTAL
yelah...kalau sebelum ada belanja sendiri lepas ni kena harap kat orang...
kalau sebelum ni time rehat waktu kerja boleh keluar...lepas ni tak lah kot...
mmg kena kuat mentally...:-)
.
.
.
okay..sampai jumpa lagi..insyaAllah
lepas ni lagi payah la rasanya nak update...
dengan line yang tidak berapa clear...dengan "ofismate" baru yang asyik nak merap:-)
harap dapatlah (dengan izin) untuk update sekali sekala...sbg tanda tuan rumah ni masih ada...
kalau dah lama sangat tu...rasanya tuan rumah pun dah tiada lah tu:-)
bye....

October 01, 2015

Raya Korban 1436h / 2015m

Assalamualikum w.b.t

Alhamdulilllah selamat sudah kita menyambut raya korban untuk tahun ini...
dapat kumpul bersama keluarga...bertukar cerita
best kan...
dan hari ni semua dah pakat pulang ke tempat memasing...menyambung sisa2 hidup...meneruskan perjuangan...panjang umo, dimurahkan rezeki berjumpalah lagi...
okay ni sekitar gambar raya korban kami...

p/s punyalah susah nak up gambar utk entry ni...seminggu amik masa..hihi (sebenarnya tuan blog ke-malas-an hiks)
Pertemuan terakhir....
Antara yang mengambil bahagian
okay ni cantik...
lagi
mek bersama 3 dari 5 anak2 beliau:-)
persedian

persedian ii
persedian iii
pisau tu tajam...
eh dan lapah:-)
budak2 seronok tengok lembu korban depan mata

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi