Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

October 30, 2008

serba salah

emmm serba salah betul aku ngan blog ni....
ialah kan...blog ni jrg2 aku update....mesti klu yg masuk tu komplen...xupdate2 blog pompuan ni..ntah apa2 kan...
nk close rasa cam tak best lak...w'pun jrg berupdate,at least  aku ada tmpt nk lps tension ke apa.....
aku mntk sori la kpd yg sudi jengah blog yg tak seberapa ni...ni bkn janji tau...tp klu berkesempatan aku ingin sekali nk update blog ni selalu...best je baca blog2 lain yg sentiasa berupdate...mcm2 blh kongsi...teruskan lah update blog korang...sb aku suka jengah blog korang tu....:-)ok tu je pesanan ringkas dr aku...sori again.
Have a nice wekend...

October 20, 2008

Pergi tak kembali

pada jumaat,17 syawal 1429 bersamaan 10 october 2008 pakcik ku (arwah husien sulong) telah kembali ke Penciptanya....
kami semua terkejut sb bru je menyambut lebaran dan dia nmpk sihat...
ajal & maut bkn kerja kita kan...redha sahaja lah yg patut kita buat...
semoga roh arwah berada bersama orang2 yang beriman...Al-fatihah..

October 15, 2008

1 thn sudah

Alhamdulillah...
semalam 14/10 kami harungi 1 thn hidup bersama....pnjg lg kan hidup.
doa kami hrp apa pun yg akan kami tempuhi nnt tidak merubah ikatan yg suci itu...
takder apa celebration special pun smlm...just beli sebijik kek then mkn ngn mak..
mak plk semalam raya pose 6 so sekali jelah...MIL pun ada sekali semalam.
best la kek cekelat basah tu...tak rugi beli....
p/s klu yg bunting pelamin tu dah bole pegang anak kan...hmmm
takpe tgu je la kan..InsyaAllah awl tahun depan kita jadi ibu&ayah...

October 07, 2008

Salam Aidilfitri

ya..ya...sy tau blog ni dh sawang...
tp sy nk gak ucapkan, even dh 7 Syawal 1429H
so teman2,rakan2,dan semua yg sudi jengah blog ni saya ucapkan
SELAMAT HARI RAYA
Minta ampun ya mana yang salah & silap....
harap ukhwah ni berpanjangan
dr; sy & famili...
ok berbalik pd nape blog ni tak berupdate krn tuan pnya blog ni keuzuran....
sy kan dok peknen...so jap2 ni...jap2 tu...so nk update tu amat la payah nau...
ms raya hr tu plk kn demam selsema...so tak beraya la den...kesian kan..
nak wat camno....tp skrg dh ok even msh ada saki baki lagi..
tp sy teringin kuih raya la...kat rumah dah tinggal serdak2 je...nk gi raya rumah sapa ya..
rumah sapa la yg kuih raya nyer masih menimbun? hmmmm
kesimpulan nya cerita hari raya sy tahun ni cuma di rumah sajork...
cuma raya ke-4 sy blh pgi kenduri kawin sedara...tu pun letih ya amat...
dok lagu ni mmg penat la...ok la nnt klu sy sihat & x keuzuran insyaAllah blog ni akan berupdate...
p/s sy puasa penuh tau...nak gak bagi tau tu....hehehehe

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi