Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

September 10, 2008

UPSR

9/9/2008 dh mula ujian UPSR...
aku ada 3 org ank buah yg amik UPSR
nabihah, izati & anis....
harap mereka blh buat yg terbaik...
sbg org tua pasti kt mahukan yg terbaik utk ank2 kita kan...
tp klu pun tahap akdemik mereka rendah tak perlu la kt malu.....dh bnyk prove ada yg berjaya tanpa sijil akdemik pun....
mungkin mereka akan berjaya walau tanpa deretan 'A' yg selalu kita inginkan bl tb result kuar...
mungkin dgn kemahiran tertentu mrka blh ubah nasib mereka...dan yg penting biarla ank2 kt dapat menunaikan t'jawab sebagai hamba allah, ank dan anggota masayarakat...
tak guna jgk klu ank kerja bagus2 tp makayah diabaikan....gembira ke kita sbg makayah klu begitu?
ya aku belum ada ank...belum ada pengalaman....tp salahkan klu ingatkan diri sendiri...yang penting ank2 perlu dpt didikan dunia & akhirat....insyaAllah selamat....
.
.
.
.
.
p/s sori terceloteh plk hari ni...harap tidak mengusik hati mn2 pihak...

lalok

sabtu lps aku ngn mak kuar...
odw tu ada org jatuh motor...
aku tgk moto tu teruk gak la..
aku ingt dia langgar apa2...pastu takder sorang pun yg bg ubat luka ke apa...
aku pun pusing balik pi amik gamat since dia luka..
aku suspek dia pening,biasa la puasa kan...
so aku teruskan la p'jlnan  ngn mak...
balik tu aku cite kt abg...kut2 dia tengok...
tau dia ckp apa...
org yg aku bagi ubat tu bkn pening sb puasa...tp lalok sb baru lps amik drugs...
aiseyman....
patut la org tak berani nk angkat dia even luka agak teruk...
hmmm apa2 je...nyesal tolong...tp mn aku tau kan...nengok sian...rosak rupanya...

September 04, 2008

puasa di tmpt org

kenangan kan puasa kt tmpt org...kat rantauan la...
tak kira la dlm negeri ke luar negeri...
aku pernah...uishhh best tu best la...tp stil umah ttp jadi pojaan hatiku....
pengalaman aku kt tmpt org ms puasa takde apa sgt....mkn pun tapau...so faham2 je lah...
tp aku ada satu sejarah nk balik kg time raya...
uhhh mmg menguji kekuatan mental n fizikal....
ms tu lupa la studi lg ke keje...
aku naik bas tambahan....dapat plk bas sekolah...tau la kan mcmn keadaan bas tu....
pastu nk kn rebut2....tak leh naik kn tgu bas lain...mmg sejarah la....
tp alhamdulillah aku smpi gak kg...dan blh raya kt kg....klu tak nangis la aku kt stesen bas tu....
so sesape yg dok jauh tu n gn bas sbg pengankutan...cpt2 la cari tiket sblm dpt bas tambahan...jenuh la klu kn naik bas tambahan di musim raya ni....
......
again....SELAMAT BERBUKA SEMUA....

puasa

thn ni puasa mcm lain skit...
ptg balik keje nk kn rush wat juadah buka puasa...biasa x perlu kecoh2 pun...
abg dia tak suka mkn beli/tapau...nk tak nk kn masak la gak kan...so pnt2 pun gagah kan gak la.
tp weken blh rilek kut sb weken blk umh MIL....huhu..mls tul menantu sorang ni....ke hantu hahaha...
aku syukur ya amat sb aku blh puasa..stil
tak tahu la hr2 mendatang...mintak2 la penuh pose ku tahun ni....
semalam aku buat kuih akok...mula2 tu hangus...huhuhu...
then lm2 leh bajet api ok la...tu pun siap terasa lg ngn mak n abg..ialah diorg ckp klu tak jadi tak yah buat...aku plk lain...selagi aku tak cuba smpi jd aku takkan stop...at last jadi la jgk...sedap tau kuih akok ni....lemak manis...hmmmm yummmy...
petang tak tau la nk msk apa daaaa...klu tekak aku aku nk bakar2 je..abg tak tahu la plk tingin apa...tgk la ptg ni dia beli apa...aku teringin nk pgi bazar ramadhan...ermmmm just nk tgk kemeriahan ramadhan je....mesti meriah kan...org kt nk2 dkt nk raya mmg meriah...
.
.
.
.
.
.
.
.
selamat berbuka semua utk hari yg ke-4...jgn lupa terawih ya:-)

September 01, 2008

Hanifa

01/09: selamat hari lahir utk hanifa harun..
semoga dgn penambahan umo n sempena kehadiran ramadan ni juga harap dia beroleh kebahagian yg didambakan...takmo balik kg ke?

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi