Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

August 27, 2009

Kad Nikah



sblm tu nak pesan jgn gelak dulu ya..
ya saya tahu kawin dah dkt 2 tahun...anak satu...
baru dapat kad nikah ni...
bkn salah pihak berkuasa...
silap myself jugak lmbt daftar utk dapatkan kad lepas nikah dulu...
patutnya lepas dapat sijil semua tu rujuk pihak berkuasa utk dapatkan kad...
tu la kan being human mmg sokmo ada mslh...huhu...
dan sy pun legalah sikit dah dapat kad tu...takyah la lagi nk usung sijil kawin klu nk kemana2...senang...
dulu lain kan...sekarang dah cantik...dah berkualiti...
so geng sah ye saya dah kawin..hehe



kelam kabut

banyak benda nak kena buat..
nak kena keluar kejap...
balik kang insyaAllah leh update...
if i'm not bz la...
salam ramadhan semua....dah 6 hari kan...cepat nya...
harap puasa tahun ni pun leh penuh gakla...



August 21, 2009

Jom BF our babies


Yes,saya sgt adore ibu2 yang boleh susukan anak2 mereka sampai umur 2thn...dan saya telah tanam impian nk susukan anak kami sejak saya disahkan pregnant....
Alhamdulillah...Allah perkenankan doa & impian kami. Memang pada permulaan tu agak payah la...nak2 pula nak mula kerja lepas habis pantang...sehabis daya saya bekalkan susu untuk anak kami...InsyaAllah saya nak sangat susukan anak kami sampai umur dia 2tahun....Jom la kita sama2 hebahkan pada sesiapa saja yang bakal jadi ibu....yang susu ibu ni banyak manfaatnya...dan juga insyaAllah dapat jugak ganjaran untuk ibu tu jugak....sapa tak nak pahala mudah kan....Lagipun senang kalau kita nk kemana2 sekali pun...tak payah nk sediakan air panas+nk bawa bekal susu formula ke hapa...just gi mcm tu je...easy kan...
pulak tu anak tu sentiasa ngn kita...oooo time tu yang paling saya suka...anak sentiasa dalam dakapan saya.....bahagia bukan?
So sapa kata BF ni susah...lagi senang ada....mana2 pun blh...pastu plk BF ni blh menyihatkan badan si ibu...dan senang nak dapatkan balik bentuk asal spt sebelum pregnant....buktinya berat badan saya sekarang adalah sama dengan berat badan sebelum pregnant dulu.....45KG....sekali lagi ni buatkan saya teruja sangat nak BF anak kami....satu lagi moment indah yg saya suka sangat bila saya balik kerja anak kami mesti nak terkam ibu dia macam rindu sesangat.....then mesti nak gomol2 nenen ibu dia...huh bahagianya ibu sebab anak ibu tgu ibu macam tu sekali....huh nikmat betul ada anak ni kan....so saya mmg setuju sangat dengan BF ni...n3 ni bukan semata nk join contest ke hapa...tapi mmg saya amat support mereka yg BF anak2 mereka...ambillah kelebihan ini yang Allah bagi kepada WANITA yang bergelar IBU....
jom ibu2 kita sertai peraduan ini...bukan untuk menang...tapi tanda kita support BF, untuk anak2 kita jugak...
SERTAI SEKARANG
“HAPPY WORLD BREASTFEEDING WEEK 2009″
*klik pada logo atas utk ke page mom's choise.....
**sticky mode sampai 21/08/09....scroll utk n3 baru...

August 11, 2009

belum berganti ni...

ya...ya...
smpi hr ni belum ada lagi...
apa tu..
huhuhu...
opismate gue dah nk leaving...
mau ikut suami...
dan tmpt dia belum ada pengganti ni...
dah keje banyak skrg ni...
yelah ok la kan keje banyak....duit masyuk kan...
tp tu lah...aku sorang terkontang kanting camno tu...
keje sini best...
datang keje tak kisah....
pastu klu nk cuti pun senang...
w/pun gaji nyer ciput....
huhu...
cukuplah utk aku menampung hidup...
blh byr loan kete...loan ngaji...& soping sikit2...
hmmm....ok la tu...
tp tu lah...skrg ni nk cari opismate yg ngam susah gak kan...
yg leh cover kita...kita leh cover dia...
hoho...penin2x
aku mmg penin ni...kang aku pun benti gak...
hmmm...moga Allah permudahkan urusan aku....amin



DEMAM

Ya last week aku di serang DEMAM...
teruk gak la..
smpi kn amik darah utk check...
huhu...
alhamdulillah sihat dah...
even badan masih rasa sakit2...
ujian Allah terima je lah kan...
tp syukur sangat Najibah,Mek & Abang tak kena plk...
hmmm Allah Maha Mengetahui...Alhmadulillah....
Sekarang dah masuk keje dah...
bimbang jgk kan...dgn penularan mcm2 penyakit...
apa2 pun sama2lah kita berdoa semoga setiap penyakit tu dijauhi dr kita...
ingat Allah yg beri penyakit dan penawar jugak dgn DIA...
jadi mintalah dgn DIA...insyaALllah...
**betulkan aku klu silap...



Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi