Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

October 29, 2009

my team work

tu la geng sy...dah ada sorang org baru...tak snap gambo dia...girl...sblm ni klu depa semua keje luar...tinggal la sy sorang2 kat ofis...



nanti sy stori lagi...apa punya ending daaaa



pengalaman itu:-)

yes, saya dah jadi ibu selama 9++ bulan (ala baru 9 dah eksyen)
bukan eksyen la...pengalaman tu yang nak dibilang...
dulu sy pernah gak la jaga anak buah time2 cuti2 sekolah...
yang paling saya tak tahan time nk basuh 'yak' dorang...
sampaikan nak term----h dibuatnya....huhu
pastu akak saya sound la...tgu la ko klu dah ada anak nnt camner...
sy ok jer...cuma time tu kita muda belia kan...semuanya pun susah...
dan skrg...ajaib sungguh ngn automatik tu bila nk basuh 'yak' ank sendiri dah takde dah perasaan itu....lallala
betul la org cakap...pengalaman buat kita tahu segalanya...
dan dari hari ke hari sy sentiasa belajar benda baru sebagai "ibu"
dan semalam bila balik dr keje, ada cousin sy (x keje) bagi susu ank dia dgn FM...sy tanya la knp bagi FM....senang je dia ckp susu takder ank dok nangis tak cukup susu....hohoho sedihnya saya...dah la awak tu tak keje...bnyk masa ngn anak...senang je bagi ank FM....sy cakaplah knp pulak susah2 nk beli FM klu kita dah ada FREE yang ALLAH bagi...tak sanggup saya tengok klu mak tak keje tapi bagi anak FM...yg keje tu reasonable la jugak...tp still blh klu nak....ilmu itu penting....dan kesedaran jugak penting....tolong la ibu2 usahakan lah untuk BF our babies....
Ya ALlah banykkanlah susu kami...agar kami dapat susukan anak2 kami seperti mahuMU...amin



October 28, 2009

sunyi

2-3 hari ni terasa sgt kesunyian...
najibah pun mcm faham mood ibu dia tak berapa nak ok...
behave jer dia...
biasa klu pagi mesti nk nangis nak suh org dukung dia...tu tokmek dia lah biasa dukung while ibu sibuk nk prepare apa yg patut dikala pagi2 sblm gi kerja...
since now...tokmek takder pandai plk dia duk behave dlm walker dia tu...& tengok ibu buat apa yg patut....syukur alhamdulillah...
tp umah belum kemas habis lagi la...ms tinggal nak hantar mek tu baru lps wat kenduri doa selamat thats why la umah mcm kapal pecah...penat la nk kemas lps balik dr KL hari ahad lepas...tgu weken la...
adoiya...kain menimbun nak dilipat...pinggan mangkuk belum susun lagi...
huhu..wat2 tak nampak je la...nak wat camner balik keje dah penat...sempat basuh & jemur je...nasib baik MIL dekat so takyah masak...makan umah MIL...balik titun...huhuhu...apa punya org ni manyak malas lor...bukan malas tp penat (alasan terbaik)...ala weken ni insyaAllah semua setel...kasi licin...



Mek sudah berangkat

Alhamdulillah,
mek sudah berangkat ke Madinah pada 25/10/2004 jam 8.00pg.
sepatutnya KT mek tu fly tgh mlm tu tp 2 kali delay...
apapun alhmadulillah semua dah selamat...
dan mek smpi Madinah dlm jam 7.00ptg waktu malaysia..
dan saya pun dah leh cakap ngn mek kat sana...
alhamdulillah mek sihat2 saja...
dan mungkin 2-3 hari lagi akan teruskan perjalanan ke Mekah.
minta2 Allah permudahkan urusan mek dan poknik kat sana.
semoga mereka blh melakukan ibadah haji dengan sempurna dan beroleh haji yang mabrur...amin.



October 18, 2009

A little update

sgt2 rush 2-3 minggu ni...
alhamdulillah mak dpt jugak panggilan dari TH...
so again alhamdulillah.this year insyaAllah mak can perform her Haj.
thats is why i really can't update this little blog...so pack..
haha...apa hal lak ko nak speking ni ct oiii...
ok2 kembali ke pangkal jalan ok...
ya saya hari ni seorang yg sgt2 happy...
happy for my mom...opsss
happy untk mek kawe yg blh jugak pegi buat haji tahun ni insyAllah....
bnyk benda sebenarnya nak di kongsi bersama...memandangkan facilities kurang
dengan masa yg sgt2 terhad...
kat ofis skrg sgt2 la sibuk...takleh nk bloghoping mcm dulu2...
klu ada jejak tu pun mmg time sgt takleh nk berfikir ngn waras dah tu...so obatnya...bloghop...hahaa...
YES sy sgt2 setuju...blog hoping ni leh release kepala otak yg sgt2 serabut...mcm2 cerita leh baca...nak2 pulak blog yg ceria cam blog JEMAH a.k.a VP....Kakak manis a.k.a Kak Linda....mak merah yang super duper BZ nk2 plk takder helper dah dia...YB yang bukan YB...Penyubiru yg dh lama tak jejak...
huhu mmg nak nangis la klu takleh nk jejak blog2 depa semua tu...tapi nk wat camner kan...urusan keje patut didahului...dan 2-3 minggu ni plk sibuk ngn urusan mak plk....tambahla task mek ct ni...
takper2...utk mu MEK daku sanggup apa sahaja...huhu
ok2 tu je la ya...just nk tinggal kesan yg daku masih disini....ceewahhhh
bye2...



Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi