Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

February 28, 2010

ngantuk

pkl 5pg dok siang ikan->abg mancing kat tok bali
.
.
.
.
besar2 gak ikan gelama abg dapat.
huhu ngantuk weh.


February 25, 2010

Selamat Hari Lahir Ngah

Hari ni 25/02/2010 hari lahir ngah. Yang ke-41...
my 2nd sister.
Semoga Allah panjangkan umur angah, murah rezeki serta merahmati & memberkati kehidupan angah sekeluarga.
Gambo dia takder dlm simpanan la.
sudah ada tiga puteri looking forward to have son,1 should be ok.Klu ada rezeki.
Tak tahu lah tu.
Ngah ni suka masak..klu dia ngn kak long balik,alamat goyang kaki sajerlah saya.
dua2 suka masak,sedap pulak tu...biasa cuti sekolah jerlah leh balik lama2..
so Ngah harap segala impian menjadi kenyataan.
sgt2 kerje kuat ini sorang.
Semoga bahagia hingga kehujung nyawa.
Sayang angah as always.


careless

nape careless ni...
bnyk beno buat silap minggu ini.
pening2..


February 23, 2010

...........

speechless,
alhamdulillah Allah gerak hati nak call...
klu tidak tak tahu la..
syukur sgt2.


February 21, 2010

anda pula bagaimana?

nak hilangkan serabut.
saya pasti ramai yang tension..serabut..itu lumrah
klu takder masalah bukan manusia namanya.
biasa klu tension saya akan
klu kat ofis:
1-pgi pantry,buat air cicah biskut...layannnn
2-kat ofis nak buka speaker takleh,so layan tenet leh buat saya release gak.
klu kat umah plk
1-kemas rumah (ini sgt praktikal,nak2 pulak basuh toilet...saya sgt praktikkan buat ni bila saya sgt tension dan semua org dlm rumah akan tahu klu saya beria basuh toilet tu maknanya saya tension so better jgn kacau.)
2-Sekarang saya ada najibah so layan najibah lagi best
3-biasa saya klu tension,runsing saya akan lebih dekat dengan Pencipta. Sangat2 syadu waktu itu. sebab saya boleh cakap apa saja. Hanya DIA yang tahu. Then lepas tu InsyaAllah boleh release.


cerekarama

sedih la cite JS pictures mlm tadi.
kisah kekeluargaan mmg saya takleh elak dr kuarkan 'tears'
sedih...nasib tengok sorang2,sb abang tengok bola..
tp sian gak kat abang sb kelantan kalah mlm tadi....nasib2
apa pun cerita biasa je sebenarnya...air mata jer yang cepat tumpah.
tp saya ada sikit confius gak la,
perasan tak (ke saya sorang je tak tau la plk) cerita melayu sekarang ni org kaya2 jer.
ke mmg org melayu kita dah kaya bebenor....mmg life org kota mcmtu ke? ngn pakai sport car berderet kat bawah garaj...pastu rumah gabak2 semuanya....huh mmg kayalah.
ke kita dah jadi indon,klu kaya tu kaya bebenor,klu susah tu susah sgt2.
oooo jakun nya saya...sb saya biasa tengok org biasa2 jer.
pernah sekali ms kenduri pakcik kat putrajaya,dia sewakan kami satu rumah untuk kami lepak2 sb rumah dia dah full...oh rumah tu mmg luas+cantik. Bilik tamu dia dah sama luas ngn hall rumah saya...masyaallah...tp ok sb tuan rumah amatla friendly,
saya takut dengan org kaya pastu sombong...takuttttt
biarla kisah org2 kaya itu...alhamdulillah rezeki untuk mereka.
kita pun patut syukur dgn apa yang Allah bahagian kan utk kita...
yang penting berkat....insyaAllah.


February 11, 2010

M.I.S.T.I.K

ada kejadian mistik kat ofis ni.
.
.
.
pelik,tapi saya percaya semuanya dgn izin Allah.
apa sekali pn,harap takder la benda yang tak diingini terjadi.
boss dah buat apa yang patut,klu ada yang tak kena tu minta cepat2 dijauhkan.
pergila ke lain,ini tempat kami nak cari rezeki.


February 10, 2010

Tabiat

ermmmm saya ada 1 habit yang sgt2 x elok.
suka sgt skrg solat isya ujung2
kadang tu 30min nak subuh
sbnya tido kan najibah ngn saya2 tdo sekali,
ingat nak bangun nanado nyo...
ish buruk laku betul..
ikut dek anak ni mcmn yek?
harap2 boleh ubah ASAP.
abg pun selalu bebel pasal tabiat buruk ni...


February 04, 2010

Nasib baik

Nak gelak jer rasa,
semalam kakak saya ada call.
ckp2 lebih kurang terkeluar cite pasal sms.
kisahnya bukan dia yang sms saya hari tu, rupanya BIL saya...
mati2 saya ingatkan dia yang sms...dok ngadu mslh dorang...huhu
jadilah saya kaunselor x bertauliah...
ala ckp2 lebih kurang jer pun ayat standard=sabar...biasa la tu...kn give & take...
last sekali saya suruh dorang bincang molek apa2 hal pun...so fullstop kat situ.
saya pun tak call balik dia lepas msg2 tu...
semalam lah baru bocor rahsia yang BIL yg msg ngadu nasib...alololo
.
.
"nasib baik" la saya tak pungpang cakap bukan2...
klu tak dicopnya adik ipar takleh harap pulak.
huhu
ala masalah tecik jer pun sajer tu nak ngadu2..dah takder sapa nak ngadu la tu...
perkara biasa bagi org berkeluarga...
daaaaaaaaa


February 03, 2010

tak tahu nak stori mcmna
ni bukan mengumpat cuma nak ingatkan myself jangan la buat klu kita tahu apa kesudahannya...
gini,anak kpd sepupu mek kawin jd is2. sekarang katanya sakit disebabkan is1 laki dia tu buat.
dan pulun la bomoh sana sini.
jenuh la laki dia keluar duit nak berbomoh..
klu tak bomoh takleh ke ya? si laki nak bawak ke spital tak kasi. nak jugak berbomoh,sedih pulak tengok dah la ngn anak kecik,dulu sblm kawin org dah pesan pk dulu,kita muda lagi,belajar dulu ada keje nak kawin jadi is-keberapa pun jadilah,at least kita ada jaminan,skrg sapa yang tanggung.
mmg la laki kita keje,tapi dia pun ada t'jawab keluarga belah satu lagi,disini la pengorbanan nak kena ada,klu asyik pk kita jer sampai bila nak baik.
saya tak anti pologami ya,malah saya salute pada mereka yang pologami dan boleh hidup bahagia & berhubung antara satu sama lain.Tapi yelah bukan semua insan terpilih untuk bahagia dengan cara mcmtukan. Nak2 pulak kita takleh nak compromise lagi la tambah beban.
Tepuk dada tanya seleralah..
.
.
.
.
apa yang penting...
KERJAaaSAMAaaa.


February 02, 2010

almadulillah:-)
berita gembira di pagi 02022010


February 01, 2010

HE can do everythings-ALLAHUAKBAR


He Pingping of China, 21, holds the finger of Sultan Kosen of Turkey, 27, during an event organized by Guinness World Records in Istanbul, Turkey, Thursday, Jan. 14, 2010. The towering Turk, Kosen, is the tallest man walking the planet with a height of 246.5 cm ( 8 feet 1 inch) and He is officially the world's shortest man with a height of 73 cm (2 feet 5 inch).
Sumber ; (AP Photo/Ibrahim Usta) Yahoo.com
p/s 73cm lebih kurang tinggi ngn budak umo 1thn++


Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi