Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

June 28, 2009

Terima kasih

Hari kamis hari tu dapat hadiah dr mymuslimart
Ada masuk contest dlm blog dia hari tu...
blog tu wat bisnes mcm2 jenguk la blog ni
mcm2 ada
aku tak sempat nk snap pun gift yg dia kasi...
abang buka2 terus dia guna...
yg keychain tu dah sangkut siap2 kat kunci kete...
pastu minyak wangi bonda aku amik..
voucher aku simpan mana tahu nk beli apa2 nnt
pastu dia kasi fridge magnet...
sila ke blog dia...
To admin blog mymuslimart tima kasih daun keladi
klu ada blh cuba lagi...



June 22, 2009

kemana senyum mu

tajuk macam jiwnag jer kan...
tp entri ni emo
hehehe...
tp jgn emo2 sgt tau

huhu
pg td
ada monthly checkup utk najibah
biasa la kan...
yg dah ada anak tu tau la rutin tu...
tp itu bukan citenya...
cite najibah kendian...
citenya...aku jumpa ngn anak sepupu mek
cucu kpd poknik...(aku mls nk korek balik archive tu...just bagi gambaran simple knp poknik leh duduk ngn kami....citenya gini puasa 2006 poknik eksiden...kaki patah, then lps balik spital anak dia jaga...tp tak ngam ngn anak dia poknik lari ke rumah aku...nangis aku time poknik pgi rumah ngn kaki bengkak...pastu misai+janggut serabai...tulah yg buat ank dia ngn mek tak tegur sapa...dia ckp mek sajer nk kasi malu dia mcm tak tahu jaga ayah dia...sedangkan kami tak jemput & kami tak halang pun poknik nk dok rumah kami...tp smpi ke hari ni dia masih dok ngn kami...dan kami dah pun buat satu bilik utk dia attached sekali ngn rumah kami tu...walau belum siap sepenuhnya....ah mcm2 la...klu nk tahu gak bc archive tahun 2008..yg ada cite poknik tu iyala tu) ok tettt
cukupppp........
sambung balik cite tadi...
masuk2 klinik aku tak perasan pun just
aku letak kad najibah utk register dan aku paling nak cari seat sementara nk tgu nama dipanggil aku tertengok kat dia...
aku cuba senyum....mn tahu dia nk balas kan...
emmm hampeh....org lawa tapi senyum takder...
aku pun tak tahu la nk citer apa lagi...
tak boleh ke kita baik semula...
aku tahu mmg dia tak baca blog ni,
tp aku mohon aku doa sgt agar tali persaudaraan itu kembali terpaut...
sian poknik...umo dah lanjut...nk la jugakkan bergembira ngn anak cucu...
tp dorang wat bodo jer org tua tu dok umah aku....
takleh ke kalian lupakan sejenak sengketa tu utk kebaikan dua2 belah pihak..
sedih aku dia buat camtu...
mahal sgt ke senyum tu smpi takleh nk balas balik utk aku...
heh aku jaga makan pakai atuk ko tau...
jaga ubat dia...
every month bawa gi checkup....
ya aku mengungkit...
aku cuma nak korang tahu yg kami xnak sengeketa ni berpanjangan...
cukuplah selama ini...lama tau keluarga kita mcm ni..
tak penat ke...klu jumpa je nk kena paling muka....
common la...kata berpelajaran semua...belajar smpi U...
takkan benda kecil yang mak2 gaduh,kita pun nk masam muka jugak...
patutnya kitalah yg jadi org tengah utk baik2kan mereka berdua...
uhhh dah la aku penat nak cite...tu jelah...sekian

June 21, 2009

Najibah test power

hmmm weken baru ni najibah test power ibu dia...

bukan apa...
satu mlm tu kami sekeluarga gi makan rumah sepupu mak...
sebelum tu kami lunch kat umah MIL aku dulu...
then gerak gi rumah tok aku since dah lm tak pegi & salah sorang bro aku ada balik
time tu najibah ok lagi...
gelak2...
pastu lepas maghrib kami siap2 nk kerumah sepupu mak-dia ajak dinner.
Najibah sblm ni belum pernah jalan rumah org waktu mlm...
just bw gi shopping mall je..(jln shopping mall takder menda pun)
at first aku mcm mls nk pgi...sb mcm tahu najibah takleh nk adapt lagi jln2 rumah org ni,lg pun tu time najibah tdo...tp mak aku dok bising...org ajak takkan taknak pgi..bkn selalu..& mcm2 lagi la...aku pun ngn separuh rela pgi la...
dlm kete ok lagi...
smpi kat rumah sepupu mak tu terus dia nangis...
aku bagi nenen dia tak mo...org agah2 dia pun takmo...
aku dah bengkek dah...dah la bau makanan menyusuk hidung aku...lapar beb...
pastu najibah dok nangis plk...hohoho tahan sabar....astaghfirullah...
ok awal aku blh sabar lagi...org dok makan aku dok pujuk najibah...makin pujuk sakan pulak dia nangis....kasi kat mak aku takmo...kasi kat abah dia pun takmmo...aduh tak pernah2 dia nangis mcm nak rak lagu tu...ms dlm pantang pun tak mcmtu...
kenapa lah plk najibah ni...risau pun ya..
geram pun ya...
org dok sedap makan...aku dok pujuk najibah....mmg time tu aku geram ngn abah najibah...yalah...sedap je dia makan...
last2 aku babab najibah...senyap kejap pastu meraung....ohoooo tahap kesabaran aku mmg kureng la...mcmn la klu anak ramai nnt...tettt
then pendekkan cite...sudah2 makan semua...salam2 (mesti la salam kan takkan nk terus balik)
aku dukong najibah ni....sampai pintu rumah terus dia nangis sungguh2...aku cuak dah time tu...mmg tak pernah mcm tu...gigil aku...MIL bro aku terus amik najibah...mcm something wrong je kan....
dia dokong...usap2....sambil bc2....
mcm nk rebah aku rasa time najibah nangis camtu....najibah dah reda sikit,kami balik
dlm kete dia mcm ok...nangis la jugak tp takla sekuat kat rumah tu....
smpi rumah terus diam...aku bawa masuk bilik, tukar baju lap2 semua terus tdo...
aku pun tak tahu la naper dia nangis camtu...elok je tdo smpi ke siang...
hohoho...ke nak test power ibu...sabar je la...geram aku...takut pun ya...iyala mn tahu kn tegur ke apa kan...

June 16, 2009

award

thanks shima share award ni ngn aku...


so ni lah award tu...


syarat2 nya pulak..


1. copy & paste gambo award-done

2.link balik sape yg kasik...award ni diterima dari : SHIMA ex-college. cun ni mak budak ni..hehehe

3.nyatakan 10 fakta/hobi sblm panjangkan award ni kpd yg lain...so nilah 10 fakta ttg aku:

  • org kelantan
  • dok kat kelantan
  • suka cuba resepi baru.
  • suka msk tomyam & singgang
  • suka kek cokelat
  • suka main hujan
  • suka pantai
  • suka makan org lain masak
  • x suka pgi kat tmpt org ramai...pack
  • penuh ngn perasaan kasih sayang cewahhh

4. ok so sy panjangkan award ni utk

  • klu sudi,sapa yg ada kat blog list tu amik la award ni...
  • kat column i'm ur reader tu sekali ya...
  • sesiapa jer lah bloghop kat blog aku yg tak seberapa ni...

ok daaaaaa



June 11, 2009

tq boss

hari ni boss belanja makan...
huhu tq2x
sedap la siakap tu...
aku mintak siakap 3 rasa
tp yg dtg lain...
tp ok sb dia lebih sedap dr 3 rasa...
beshh2x..
boss lain kali suruh sy reserved lagi ya...
sy ni pakar dlm pilih2 menu ni...
tmpt lain plk ya...

p/s mcm la boss aku baca blog ni.....hihihi perasan jap...takpekan


merajuk

haha saper tu yg merajuk....
oooohooo bukan aku ya...
ni mlm tadi
anak buah aku merajuk...
mlm tadi ada budak nagji buat pulut kuning sb naik quran besar...
mmg selalu mcm tu...
selain khatam, naik quran besar pun dorang akan buat pulut kuning..
leh la wat arwah kecik2...
ok cite perihal anak buah aku

cite cam ni...
semua dh kumpul2
then BIL aku pun baca la doa selamat & tahlil pendek...
si ank buah aku ni elok je dok atas MIL kakak aku a.k.a nenek dia la...
so kami semua khusyuk la dgr doa tu semua...
alih2 belum selesai doa dia nangis....
nangis yg teramat kuat...semua terkejut..suspen..
aku dok nenen kan najibah and ibu dia pun dok nenen adik dia
ank buah aku ni rapat ngn aku...
so pujuk2 la dia...ok senyap...
dia merajuk ngn aku sb tak pegang dia cam biasa...
umo dia dlm 2thn++ kut...
selalu aku akan suap dia mkn...mandi dia...semua la...klu dia balik kg..
alih2 balik kali ni aku tak hiraukan dia...ya lah skrg kan ada najibah
agaknya tu yg dia terasa tu...budak2 kan...
so pas dia reda sikit aku letak najibah since najibah dh tdo...
aku panggil dia...mula2 takmo ko...
then aku kiss2 sikit baru la nak...
then suap dia mkn...barulah mood dia ok...
huhu athirah ngajuk ngn Mok Ti ya...
ala sori la...Mok Ti sayang la ank2 buah Mok Ti...
sori ya...kang Mok Ti bw jalan....

pengumuman

salam semua
mintak mahap ya semua kwn2 blogger...
sy x komen kt blog anda...
sb sy xleh nk komen...
sy pun tak tahu apa mslh..
bila sy tekan publish dia takmo publish...
2-3 kali gak la try...
tp kdg cam blh...
kat page kak linda, Mr.YB, che'gu, PenyuBiru
tak best la...jln2 je tak tinggal jejak kt tmpt2 feberet gue tu..
apa2 pun harap mslh ni tak berlarutan la ya...



June 09, 2009

ilang

nape ngn blog aku ni
.
.
.
.
.
.
mcm ada yg terdelete la...huh tension gue..


W.E.K.E.N

weken baru ni syok sikit...
sb smbg cuti Agong hari Ahad...
Pastu kaklong balik plk...
huhu meriah2
pastu ngn attend kenduri kawin yg bnyk...
kadang dlm satu hari tu 4-5 jemputan yg kami pgi..
pgi bknnya mkn pun
jmpa2 tuan rumah...
jamah2 pencuci mulut..
jumpa pengantin
balik..
gambo pun tak amik...
penat & serabut
sb cuaca panas ngn ramai org lagi...
ohooo
tp najibah steady jer..
klu nengok pengantin dia yg over excited..
ada satu tu pengantin pakai merah..
huhu dia punya nk pgi kat pengantin bukan main lagi..
pengantin mn blh kendong awaklah najibah..
mereka dok pose cantik takkan nk dokong awak plk...
huh mcm2 peel budak kecik tuh...



June 03, 2009

cancelled

sob...sob...
aku baru beriya nk nengok consert Amy Search+Celcom
dh dpt sms consert acncelled...
dah dpt greenlight dah dr abg..
dh nk search dh kt mn nk beli tiket...
huhuhu...
hampa tol...
klu x ni la 1st time aku nengok consert tau...

cuti sekolah

cuti sekolah dh seminggu berlalu
rumah aku sunyi je cuti sekolah kali ni...
semua kakak2 aku x balik
ada urusan memasing...
sian budak2 tu....
takperla raya pun dah dekat
kang raya kita jumpa la...
.
.
.
cuti sekolah gak musim org naik pelamin kan
bnyk gak la undangan...
semalam pun ada
jiran sekampung
balik keje baru pgi
1st time najibah pergi kenduri kawin
sakan dia tengok org ramai
kat kelantan kenduri kawin takder time...
ko pgi la time mn2 pun insyaAllah makanan ada...
mlm2 pun tak per....
.
.
.
.
weken ni ada jugak...
bnyk plk tu...
x tahu nk pgi mn satu
2-2 side plk tu...
huh penat nye...
ngn nk rempuh jam lagi...
adoilaaa
takpe la kan org dtg kenduri kita...
apa lagi tak reti2 nk berbahasakan...
.
.
.
kepada semua bakal & pengantin di musim sekolah ni
harap semua bahagia di hari besar tu...



Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi