Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

December 31, 2009

Last episode

Yes ni la last episod utk episod blog saya yang suam2 kuku ni.
Azam utk blog ni saya harap sgt nk update sebanyak mungkin ttg kehidupan dan sekeliling saya,hopefully. Tp kekangan masa tu tak dapek la nolong ya.
Harap sgt episod baru nanti lebih fun...enjoy
Semoga ia permulaan yang bagus untuk saya.
.
.
.
Selamat Tahun Baru semua.
Tahniah untuk yang menerima org baru
Dan juga setulus takziah & al-fatihah untuk mereka yang kehilangan org tersayang.
Itu sudah karma kehidupan...yang datang,yang pergi.
Jadi sama2 la kita hadapinya.
Jangan lupa untuk berdoa padaNYa untuk apa jua keadaan - senang& susah.
Jadilah kita hamba yang malu padaNya dengan nikmat yang telah kita perolehi itu.Yang tak akan dapat kita balasnya.
Apa jua yang datang dan peroleh itu lah "qadar" yang telah ditetapkan olehNYA untuk kita.



December 28, 2009

Salam tak bersambut

huhuhu sapa la salam tak bersambut tu ya..
ala najibah jer pun.
najibah ni saya dah ajar dia bila tamu datang kena salam.
so nak biasakan dia saya selalu la sebut salam / amin bila jumpa sesapa.
so malam tadi tokmek dia dah mula ajar ngaji sejak balik haji, saya perasan yang najibah dok hulur tangan dia kat budak2 tu,sorang pun tak hirau dia.
jadi saya pun cakapla kat budak2 tu yang najibah nak salam.
budak2 tu semua takmo salam ngn najibah...ish2 sian anakku...siap tangan tu peluk badan tu taknak sambut salam najibah. alololo. apa la budak2 ngaji tu,
takper la anak ibu dorang tak biasa la tu. Salam ngn ibu je lah.
najibah dah boleh sebut ibu & abah, pastu leh sebut NAK bila dia nak something.
best2x.
suka mandi,bila masuk dalam besen takmo kuar2...nak beli kolam kecik la dia nanti.
plan nk bawa dia gi jeram la weken ni...rasa atok najibah kasi tak?
atok najibah (my MIL) ni susah sikit nak lepas cucu dia gi tempat2 gitu...huhu nak pgi gak. boleh bawa berbincang hehehe.



11 Muharam 1431

Sekarang kita dah masuk bulan assyura..
best nya assyura.
tahun ni tak tahu la nak buat ke tak kat rumah tu.
lagipun atok sedang sakit.
so mek kena ulang alik ke spital la ni.
takder masa kut.
kelam kabut betul sekarang.
banyak benda nak buat...pastu tak terbuat.
keje ofis pun iya gak.
syukur la tu,klu sibuks tu means kita masih ada rezeki.
emmm cakap pasal rezeki ni,kami plan nak tambah famili.
sepupu saya yang anak dia umo baru 6mnths dah pegnent 2mnths.
wauuu bestnya...
apapun saya serah pada yang kuasa...klu ada rezeki insyaAllah ada la untuk kami tu.
iyalah umo pun bukan makin muda kan,klu plan2 kang tua pulak...tak best dah nak main ngn anak kecil.saya harap before 30th saya ada anak 2,klu lebih tu lagi baik...huhuhuhu.
Citer putrajaya takleh nak kongsi la sb gambo satu hapa pun ilek.
Saya kan pgi ngn najibah jer...so mana ada masa nak amik gambo...nak2 pulak najibah takmo ngn orang ohhh masakkk. berdukong jer keje saya kat putrajaya nun.
Tapi best la,cantik sungguh view dia.Tasik..masjid...PICC....best nanti la pgi lagi ngn abang sekali baru best.



December 17, 2009

Nak gi Putrajaya

Tengok cuaca hari ni hujan lebat pulak.
Esok nak bertolak ke Putrajaya.
harap esok takla selebat hari ni.
Nak2 pulak abang tak ikut esok.
Cuti tapi cam takbest pulak dia tak ikut.
Dia takleh nak tinggal segala mak nenek belaan dia tu.
Mintakla najibah behave sepanjang perjalanan esok.
klu idak masak la ibu nak melayan...
najibah ingat tau,abah tak ikut sekali jangan notty2 ibu tak larat.



Rajuk si anak.

Najibah dah masuk 11 bulan.
Sebelum ni pun saya takpernah buat special entri perkembangan najibah.
cuma cerita apa yang terlintas & teringat.
Dan mlm tadi sy perasan yang najibah ni dah pandai merajuk...
wahhh....
nak dijadikan cite tdo malam tadi saya tak perasan dia nangis...
sedar2 dah kuat tangis si anak...then panggil2 takmo dekat,pujuk nak peluk pun takmo siap ditepisnya tangan saya....huhu lara sungguh hatinya, agaknya dah lama la tu dia terjaga dari tidur yang siibu tak sedar...nangis sungguh2...lama gakla,kuat merajuk la najibah ibu ni...sekarang pun ma (mil) cakap selalu merajuk...itu genetik ibu,abah najibah cakap huhu...apa2 la.
Najibah pun dah jalan selangkah then jatuh terjelepuk...takpe nak itu proses biasa untuk anak2 yang sihat & cerdik membesar. Slowly learn,ibu sentiasa ada bersama.



December 14, 2009

Y.E.S

Y.E.S means Year End Sales.
bukan pasal sale nak bebel kat sini.
cuma nak share yang kita dah dok kat saki baki hari di tahun 2009.
wahh cepat sungguh la masa sekarang.
bayangkan 365 hari...kita dah lalui sebanyak 351 hari.
apa ya yang dah saya dapat sepanjang tahun ni..
yang paling best dapat najibah la...
pastu rasanya dlm keje ok la,ada increment(keje pun bertambah la jugak ya)
pastu hajat mek buat haji pun tercapai(alhamdulillah)
tak terbilang la nikmat2 yang Allah berikan.
Alahamdulillah.
Apapun saya harap tahun depan akan lebih maju dalam semua hal.
semoga plan2 yang dirancang utk tahun depan tercapai...inysaAllah.


December 08, 2009

Alhamdulillah

Alhamdulillah mek dah smpi
sekarang ada kat umah pakteh.
petang ni fly ke KB.
InsyaAllah 2000pm leh jumpa mek.
Biar dia rehat dulu rumah pakteh.
tak sabarnya nak jumpa mek...
tp kami(sy especially) sgt terkilan ngn sorang(dlm group mek)
its ok lah,maybe ada la tu yg tak diperasankan oleh dia sampai dia leh wat mek camtu.
emmm biar Allah jua yang judge..dia Maha Adil.
Mek dah selamat sampai pun syukur tak terhingga dah.
& big thanks gak untuk sorang tu yang baik budi tolong mek masa kat KLIA nun.
sama gak big thanks untuk pakteh & makteh yang amik mek kat KLIA.
sgt2 appriciate it.
Alhamdulillah.
Kami mmg plan tak amik mek kat KLIA since Pakteh leh tolong amikan.
so kami just tunggu kat airport PC.
lagipun lagi 2 minggu nak ke KL lagi untuk majlis kawin anuar anak Pakteh.



November 26, 2009

Persiapan raya

Raya Haji tahun ni takder buat apa2 pun.
Nak2 pulak semua org takder.
Cuma kami tiga beranak je.
Tapi kami sembelih lembu sekor.
Harap adala org nak menolong nanti.
nasib MIL dekat.
so blh la dia ganti jadi tuan rumah.
klu nak harap saya alamat takleh makan la org yang datang rumah nanti.
saya klu sikit2 boleh la.
ni ramai. Tgk tadi MIL dah buat ketupat.
emmm dapat jugaklah makan ketupat raya ni,tapi tak samakan dengan ibu sendiri.
bukan nak beza ke apa tp kenyataan nya begitu,walau sedap macmn pun org lain buat takkan sama ngn ibu sendiri.
takper la panjang umur blh rasa lagi mek buat ketupat,InsyaAllah.
Saya dok tgh pikir ni nak buat apala pagi raya nanti.
Kang org datang takkan nak mkn ketupat sesaja.
Ayooo barang pun belum beli lagi ni.
ish...hari ni mintak2 la sempat riki2 kedai jap.
Sapa yang kat Kota Bharu esp kat ketereh tu jemputlah datang umah ya,
Selamat Hari Raya....



Dua puluh lapan

hari ni genap dua puluh lapan sudah.
sudah dua puluh lapan saya kat muka bumi Allah ni.
Syukur Alhamdulillah dengan segala limpah rahmat yang dikurniakan.
Semoga juga saya dipanjangkan lagi umur agar saya dapat mengecapi hidup ini.

Hari ni jugak di Kota Mekah al mukaramah jemaah haji menjalankan rukun haji,wukuf di padang arafah, semoga mereka semua dapat melakukan yang terbaik,kesihatan yang baik dan doa itulah jugak untuk ibu saya yang terindu...harap mek dapat haji yang mabrur,InsyaAllah.
Selamat Hari Raya Aidil Adha in advance untuk semua rakyat Malaysia yang menyambutnya.



November 23, 2009

Terima Kasih

Terima kasih untuk butik Mymuslimart
sb saya dah dpt hadiah utk contest hari tu. Dapat dua btl leh letak susu najibah. best!!!
so sapa2 nak cari baju @ apa je pun pi la jenguk kedai maya pn.Hanizah.
Cantik2 design baju dia.
Sila klik ya.


November 22, 2009

musim tengkujuh.

memang setiap tahun pun musim tengkujuh ni pasti terjadi. Terutama di negeri2 pantai timur Kelantan, Terengganu & Pahang.

Kalau mengikut buku geografi, ia disebabkan oleh monsun timur laut.
Tapi kita bukan nak belajar geog kan?

Saya nak citer kat Kelantan ni sekarang dah masuk lah musim tengkujuh ni,Biasa musim ni ramai drpd nelayan & penoreh takleh nak bekerja.
So dorang just duduk kat rumah je lah.


Tp rezeki Allah tu InsyaAllah ada utuk setiap hambanya, so w'pun "tidak bekerja" masih lagi boleh menampung hidup.
Kebanyakan daripada mereka ni bila tiba musim "bah" ni akan mula pasang jala bila air naik...so dapat la ikan2 darat untuk santapan,dan sekiranya banyak blh buat duit gak. Dorang akan jual ikan yg dapat tu,sebab biasa orang akan mencari ikan2 darat ni bila tiba musim tengukujuh. Musim lain susah nak dapat ikan2 ni.
Ada juga yang jual ubi2,siput bendang.ubi keladi,cendawan dll.

Dulu, mek pun camtu. Takleh nak menoreh. Ingat dulu2 pulak. Eh rindu nya kat mek. Mek suka buat bingka ubi badak merah (tapak gajah).Kena pulak time tu saya sambut hari lahir. Dulu mana ada kek2 ni. So klu mek buat tu dah rasa seronok dah. Org kampung camtulah. Sekarang je ada kek. Tu pun mek tak heran pun ngan kek2 ni. Dia cuma makan kek yang kami adik beradik buat je.sob.sob

Time tu pulak musim cuti sekolah. So dari pagi samapi petang main "selambuk" ala batu seremban bahasa buku. Congkak pun ada gak. Kadang2 main air.huhuhu

Dulu air tak sekotor sekarang...la ni air huh nauzubillah. Nak wat camner ada longkang pun tersumbat.

Tapi memang musim2 hujan camni buat perut lapar.Masak la apapun sure habis. Nasi tu takyah cakap la,masak jer habis masak jer habis. Lapar tu lain macam. Pastu klu dah takder benda nak buat TIDO.

klu nak citer zaman dulu mmg tak habis kan. sambung entry lain la plk ya.
Saya dah takleh nak tulis ni...sentimental plk,ingat kat mek la.
ok la ya,daaaaa

November 18, 2009

::SELAMAT BERJAYA::

Selamat Berjaya semua untk calon2 SPM 2009.
Semoga mereka semua dapat jawab dengan tenang.
Percayalah apapun usaha kita, Allah jua yang menentukan.
All the best untuk semua.



November 17, 2009

amaran peringkat kuning

ya amaran peringkat kuning dikeluarkan untuk negeri2 di pantai timur. Musim banjir ni.
harap semuanya terkawal.
tolong la awasi anak2 kita,jgn sampai ada lagi kejadian2 yang tak diingini itu. W/pun sudah 3 mangsa banjir pada tahun ini di Kelantan. Mmg setiap tahun akan adalah. Sedih tau. Apa pun berhati2 lah.
Sejuk weiii pagi ni...



"dekut"

"dekut" tu kedekut la.
semalam balik keje salah sorang makcik saya belah abg cite yang najibah sgt la dekut.
kisahnya dia mkn buah epal then makcik tu try la mintak2 ngn dia,najibah wat tak layan je...pastu siap masukkan semua dlm mulut dia...klu tengok dia cite tu mmg gaya cam najibah ni kedekut la sgt...emmm saya cam eh tak pandai ajar anak ke saya ni.
la iya ke? Terkejut gak la.
betul ke budak umo 9++ dah tahu benda2 camtu.
saya klu blh takmo la dia ada sikap gitu.
saya nak dia jadi penyayang, pemurah, lembut hati.
apa ek amalan2 yg blh diamalkan.
sharing is caring kan.
mintak2 la besar esok dia takder sifat2 -ve camtu.AMIN.



November 10, 2009

I got parcell

best...best..
hari smpi sudah brg yg mek kirim.
w'pun begitu rindu pada mek tak tertahan jugak.
apalah barang yg dikirim tu.
satu beg besor dlm 20kg...mak aiii
apapun tunggu jelah mek balik nnt coz kunci ngn dia.
very the clever ya my mek...takpe its okay.
Apa yang penting mek sihat & dapat menjalankan ibadat haji ngn sempurna dan dapat haji yang MABRUR..insyaAllah



November 08, 2009

3-1

dan akhirnya
N9 juara piala malaysia
TAHNIAH jang...
tp bakpo la sek2 klate main lagu tu mlm tadi
mahu nya dok maghoh hok gi tengok
tok tahu lah nk oyat gapo
sapo tengok tahu la
hok gi bukit jalil lagi la
adusss
takpola mula jange la wat lagu tuh weh


November 04, 2009

Piala Malaysia



KLATE VS N9
Merah Vs Kuning
Kita tungu sapa yang kena...
harap2 jangan la ada kejadian yg tak diinginkan nnt...
main-main je la ya...toksah la nk gaduh2...
so penyokong2 semua jgn lorat ya...semangat kesukanan tu diutamakan.



best jugak klu camtu

salam semua...
saya rasa ada baiknya jugak kami dok bertiga kat umah tu...
sb ia buat abg rajin terlebih...
huhuhu...dia blh basuh kain pas balik keje...
dia blh jerang air then buat air milo segelas sorang time bekpes..
dia blh masak bubur nasi najibah...
huhu...klu sblm ni susah nk tengok dia buat semua tu...
skrg leh tgk...
jangan la plk lps ni mek dh balik dia dah tak sentuh semua tu...
saya la plk yg letih lps ni...klu hari ni sy leh goyang kaki...
esok lusa tak tau la...



November 01, 2009

Ya ampunnn

Nak feel mcmn pun tak tahu la...
nak marah....tak boleh
nak gelak....tak patut jugak
Hari jumaat lepas najibah gi jalan umah Maktok dia...
nak tau apa dia buat...
dia amik daun rokok then masuk mulut dia...ala2 hisap rokok weh...
(utk pengetahuan semua,kebanyakan wanita kelantan esp. org tua2 hisap rokok daun so same goes to maktok najibah. dah jadi kebiasaan dorang hisap rokok daun tuh)
yg si Maktok nya sakan agah dia...
yang si ibu dok jegil bijik mata pun sakan dia dok wat donno je...
ya ampun...astaga budak ni...
ni la bahana cucu dok ngn atok nenek dorang...very the pampered wei...
nasib ko kecik lagi najibah...klu idak...hi mati kutu ibu...
geram weh...



October 29, 2009

my team work

tu la geng sy...dah ada sorang org baru...tak snap gambo dia...girl...sblm ni klu depa semua keje luar...tinggal la sy sorang2 kat ofis...



nanti sy stori lagi...apa punya ending daaaa



pengalaman itu:-)

yes, saya dah jadi ibu selama 9++ bulan (ala baru 9 dah eksyen)
bukan eksyen la...pengalaman tu yang nak dibilang...
dulu sy pernah gak la jaga anak buah time2 cuti2 sekolah...
yang paling saya tak tahan time nk basuh 'yak' dorang...
sampaikan nak term----h dibuatnya....huhu
pastu akak saya sound la...tgu la ko klu dah ada anak nnt camner...
sy ok jer...cuma time tu kita muda belia kan...semuanya pun susah...
dan skrg...ajaib sungguh ngn automatik tu bila nk basuh 'yak' ank sendiri dah takde dah perasaan itu....lallala
betul la org cakap...pengalaman buat kita tahu segalanya...
dan dari hari ke hari sy sentiasa belajar benda baru sebagai "ibu"
dan semalam bila balik dr keje, ada cousin sy (x keje) bagi susu ank dia dgn FM...sy tanya la knp bagi FM....senang je dia ckp susu takder ank dok nangis tak cukup susu....hohoho sedihnya saya...dah la awak tu tak keje...bnyk masa ngn anak...senang je bagi ank FM....sy cakaplah knp pulak susah2 nk beli FM klu kita dah ada FREE yang ALLAH bagi...tak sanggup saya tengok klu mak tak keje tapi bagi anak FM...yg keje tu reasonable la jugak...tp still blh klu nak....ilmu itu penting....dan kesedaran jugak penting....tolong la ibu2 usahakan lah untuk BF our babies....
Ya ALlah banykkanlah susu kami...agar kami dapat susukan anak2 kami seperti mahuMU...amin



October 28, 2009

sunyi

2-3 hari ni terasa sgt kesunyian...
najibah pun mcm faham mood ibu dia tak berapa nak ok...
behave jer dia...
biasa klu pagi mesti nk nangis nak suh org dukung dia...tu tokmek dia lah biasa dukung while ibu sibuk nk prepare apa yg patut dikala pagi2 sblm gi kerja...
since now...tokmek takder pandai plk dia duk behave dlm walker dia tu...& tengok ibu buat apa yg patut....syukur alhamdulillah...
tp umah belum kemas habis lagi la...ms tinggal nak hantar mek tu baru lps wat kenduri doa selamat thats why la umah mcm kapal pecah...penat la nk kemas lps balik dr KL hari ahad lepas...tgu weken la...
adoiya...kain menimbun nak dilipat...pinggan mangkuk belum susun lagi...
huhu..wat2 tak nampak je la...nak wat camner balik keje dah penat...sempat basuh & jemur je...nasib baik MIL dekat so takyah masak...makan umah MIL...balik titun...huhuhu...apa punya org ni manyak malas lor...bukan malas tp penat (alasan terbaik)...ala weken ni insyaAllah semua setel...kasi licin...



Mek sudah berangkat

Alhamdulillah,
mek sudah berangkat ke Madinah pada 25/10/2004 jam 8.00pg.
sepatutnya KT mek tu fly tgh mlm tu tp 2 kali delay...
apapun alhmadulillah semua dah selamat...
dan mek smpi Madinah dlm jam 7.00ptg waktu malaysia..
dan saya pun dah leh cakap ngn mek kat sana...
alhamdulillah mek sihat2 saja...
dan mungkin 2-3 hari lagi akan teruskan perjalanan ke Mekah.
minta2 Allah permudahkan urusan mek dan poknik kat sana.
semoga mereka blh melakukan ibadah haji dengan sempurna dan beroleh haji yang mabrur...amin.



October 18, 2009

A little update

sgt2 rush 2-3 minggu ni...
alhamdulillah mak dpt jugak panggilan dari TH...
so again alhamdulillah.this year insyaAllah mak can perform her Haj.
thats is why i really can't update this little blog...so pack..
haha...apa hal lak ko nak speking ni ct oiii...
ok2 kembali ke pangkal jalan ok...
ya saya hari ni seorang yg sgt2 happy...
happy for my mom...opsss
happy untk mek kawe yg blh jugak pegi buat haji tahun ni insyAllah....
bnyk benda sebenarnya nak di kongsi bersama...memandangkan facilities kurang
dengan masa yg sgt2 terhad...
kat ofis skrg sgt2 la sibuk...takleh nk bloghoping mcm dulu2...
klu ada jejak tu pun mmg time sgt takleh nk berfikir ngn waras dah tu...so obatnya...bloghop...hahaa...
YES sy sgt2 setuju...blog hoping ni leh release kepala otak yg sgt2 serabut...mcm2 cerita leh baca...nak2 pulak blog yg ceria cam blog JEMAH a.k.a VP....Kakak manis a.k.a Kak Linda....mak merah yang super duper BZ nk2 plk takder helper dah dia...YB yang bukan YB...Penyubiru yg dh lama tak jejak...
huhu mmg nak nangis la klu takleh nk jejak blog2 depa semua tu...tapi nk wat camner kan...urusan keje patut didahului...dan 2-3 minggu ni plk sibuk ngn urusan mak plk....tambahla task mek ct ni...
takper2...utk mu MEK daku sanggup apa sahaja...huhu
ok2 tu je la ya...just nk tinggal kesan yg daku masih disini....ceewahhhh
bye2...



September 28, 2009

najibah ooo najibah

saya cuti cuti raya kan lama
3 hari sblm raya dah cuti...
so najibah mmg lama la melekat ngn ibu dia...
jadi nak masuk keje semalam mmg susah nak tinggal dia...
MIL ckp susu pun takmo hisap...
makan pun susah..
dah la pagi tu nak lepas dr dokung bkn main susah lagi..
adoiya..tp syukur dia tak nangis..
just nk lps dari dokung tu susah..
pegang bkn main kuat lagi...
sedih plk tengok dia pegang kuat2...
hari ni pun blm blh lepas lagi...
nak kn pujuk2 dulu...
najibah skrg dah nk berdiri dah...
pantang pegang kerusi ke apa2 la yg blh pegang dia terus nak bangun...
dia tak tahu yg benda yg dia pegang tu tak stabil....
letak dlm walker takmo...nak tolak walker tu....huh berani sungguh...
ingat dia dah blh jalan agaknya...dah bnyk kali gak la jatuh...
nasib semua cover dek hamparan...budak tgh excited nk berdiri+jalan...
klu lapar terus tak keruan...mcm abah dia...hehehe
sekarang najibah dah makan nasi yg ibu rebus lembut...dah tak blend dah..
lagipun najibah dah ada gigi....sakit tau najibah gigit nenen ibu klu dia geram...
berair gak la mata ibu...tp best...pengalaman tu...agaknya ibu dulu pun ms baby cam tugak kan...



September 27, 2009

kembali bersiaran

wah...wah...sakan ya semua beraya...
so how korang seme spent time raya tahun ni...
mesti meriahkan...
same goes to me...
nak2 plk raya as "IBU"
sakan tu...
plk tu sakan collect duit raya Najibah...
haha Ibu yang excited...
nak wat camner...1st time marrr...
w'pun...semua dah selamat ya...
hah..hah jgn guna duit raya anak tau...
walau poekt kering...tak baik...
tu la sapa suh takmo beringat...
terima la padah nya ya...
hhuhu..
ok kita smbg lain masa lak ya...
nk smbg wat kije plk..
daaa
selamat masuk keje plk ya..
huh malasnya....
tp dah t'jawab ya dak?
so kasi motivate diri sendiri sikit...
cauuuu



September 15, 2009

"Dok kiro"


salam semua...
dok kiro la awal ke idak ya...
sy nak gak la ucap SELAMAT HARI RAYA in advance utk semua yang sudi baca blog yg tak seberapa ni...
Maaf ya kawan2...nanti kang nak cuti panjang..
panjang umo leh jumpa lagi lepas raya...
saya cuti lama kut...tak tahu approve ke idak lagi...
maklum kat umah takder facilities nak bertenet...
kat opis lak dok kelam kelibut ngn work load...hahaha..
gelak kat diri sendiri...merasa la penat tuh...
pada semua yang nak balik kampung tu hati2 ye...pandu cermat nyawa selamat...insyaAllah...
dan jangan lupa bawa kit influenza....tu pesanan gov...
pada yg makan2 juadah raya tu...jangan over ya..kang naik kilo sapa yg risau...diri sendiri gak kan...so beringat...
apa lagi ek...
ooo sapa yg sudi tu jemput la ke umah saya...
saya satu hapa belum wat lagi untuk raya ni...
baju najibah pun belum setel...
baju kami suami isteri pun tak beli hapa pun...
sempat ke tak...tak tahu la...
ingat nk buat biskut sikit2...tak terbuat rasanya ni...
OK geng minta diri dulu ya...
once again....SELAMAT HARI RAYA....


September 09, 2009

090909

Cantikakan no tu 090909...hari ni gak birthday si comel ank mak merah dek gergirl...
happy birthday girl....update later2 ah...ba ya za ya...hehehe



September 08, 2009

full house

apa ke title darrrr...
lamanya tak update blog ni...
mmg ms suntuk sgh kat ofis..
maklumla update mmg kat ofis sj..
kat umah belum ada facilities hehe...
mmg lps ofiscemate tu leaving mmg lumayan lah kebizian nyer kat ofis...
nk bloghop pun susah...
tp ada gak masuk kat blog2 yg mmg addict..klu tak msk takleh hehe...
apa2 pun happy with this moment...
klu bz mmg tak sedar dah nk balik...so takderla terasa sgt puasa...
ok la cau cin cau....
update pun pendek2 jer..
daaaa


August 27, 2009

Kad Nikah



sblm tu nak pesan jgn gelak dulu ya..
ya saya tahu kawin dah dkt 2 tahun...anak satu...
baru dapat kad nikah ni...
bkn salah pihak berkuasa...
silap myself jugak lmbt daftar utk dapatkan kad lepas nikah dulu...
patutnya lepas dapat sijil semua tu rujuk pihak berkuasa utk dapatkan kad...
tu la kan being human mmg sokmo ada mslh...huhu...
dan sy pun legalah sikit dah dapat kad tu...takyah la lagi nk usung sijil kawin klu nk kemana2...senang...
dulu lain kan...sekarang dah cantik...dah berkualiti...
so geng sah ye saya dah kawin..hehe



kelam kabut

banyak benda nak kena buat..
nak kena keluar kejap...
balik kang insyaAllah leh update...
if i'm not bz la...
salam ramadhan semua....dah 6 hari kan...cepat nya...
harap puasa tahun ni pun leh penuh gakla...



August 21, 2009

Jom BF our babies


Yes,saya sgt adore ibu2 yang boleh susukan anak2 mereka sampai umur 2thn...dan saya telah tanam impian nk susukan anak kami sejak saya disahkan pregnant....
Alhamdulillah...Allah perkenankan doa & impian kami. Memang pada permulaan tu agak payah la...nak2 pula nak mula kerja lepas habis pantang...sehabis daya saya bekalkan susu untuk anak kami...InsyaAllah saya nak sangat susukan anak kami sampai umur dia 2tahun....Jom la kita sama2 hebahkan pada sesiapa saja yang bakal jadi ibu....yang susu ibu ni banyak manfaatnya...dan juga insyaAllah dapat jugak ganjaran untuk ibu tu jugak....sapa tak nak pahala mudah kan....Lagipun senang kalau kita nk kemana2 sekali pun...tak payah nk sediakan air panas+nk bawa bekal susu formula ke hapa...just gi mcm tu je...easy kan...
pulak tu anak tu sentiasa ngn kita...oooo time tu yang paling saya suka...anak sentiasa dalam dakapan saya.....bahagia bukan?
So sapa kata BF ni susah...lagi senang ada....mana2 pun blh...pastu plk BF ni blh menyihatkan badan si ibu...dan senang nak dapatkan balik bentuk asal spt sebelum pregnant....buktinya berat badan saya sekarang adalah sama dengan berat badan sebelum pregnant dulu.....45KG....sekali lagi ni buatkan saya teruja sangat nak BF anak kami....satu lagi moment indah yg saya suka sangat bila saya balik kerja anak kami mesti nak terkam ibu dia macam rindu sesangat.....then mesti nak gomol2 nenen ibu dia...huh bahagianya ibu sebab anak ibu tgu ibu macam tu sekali....huh nikmat betul ada anak ni kan....so saya mmg setuju sangat dengan BF ni...n3 ni bukan semata nk join contest ke hapa...tapi mmg saya amat support mereka yg BF anak2 mereka...ambillah kelebihan ini yang Allah bagi kepada WANITA yang bergelar IBU....
jom ibu2 kita sertai peraduan ini...bukan untuk menang...tapi tanda kita support BF, untuk anak2 kita jugak...
SERTAI SEKARANG
“HAPPY WORLD BREASTFEEDING WEEK 2009″
*klik pada logo atas utk ke page mom's choise.....
**sticky mode sampai 21/08/09....scroll utk n3 baru...

August 11, 2009

belum berganti ni...

ya...ya...
smpi hr ni belum ada lagi...
apa tu..
huhuhu...
opismate gue dah nk leaving...
mau ikut suami...
dan tmpt dia belum ada pengganti ni...
dah keje banyak skrg ni...
yelah ok la kan keje banyak....duit masyuk kan...
tp tu lah...aku sorang terkontang kanting camno tu...
keje sini best...
datang keje tak kisah....
pastu klu nk cuti pun senang...
w/pun gaji nyer ciput....
huhu...
cukuplah utk aku menampung hidup...
blh byr loan kete...loan ngaji...& soping sikit2...
hmmm....ok la tu...
tp tu lah...skrg ni nk cari opismate yg ngam susah gak kan...
yg leh cover kita...kita leh cover dia...
hoho...penin2x
aku mmg penin ni...kang aku pun benti gak...
hmmm...moga Allah permudahkan urusan aku....amin



DEMAM

Ya last week aku di serang DEMAM...
teruk gak la..
smpi kn amik darah utk check...
huhu...
alhamdulillah sihat dah...
even badan masih rasa sakit2...
ujian Allah terima je lah kan...
tp syukur sangat Najibah,Mek & Abang tak kena plk...
hmmm Allah Maha Mengetahui...Alhmadulillah....
Sekarang dah masuk keje dah...
bimbang jgk kan...dgn penularan mcm2 penyakit...
apa2 pun sama2lah kita berdoa semoga setiap penyakit tu dijauhi dr kita...
ingat Allah yg beri penyakit dan penawar jugak dgn DIA...
jadi mintalah dgn DIA...insyaALllah...
**betulkan aku klu silap...



July 29, 2009

Terfikir sejenak

aku mcm terfikir sejenak...
sekarang ramai org2 kita yg meninggal tiba2...
hari ni sihat tup2 dengar esok dah innanillah..
bukan apakan..yg ada blog..FB...friendster...emmm mcm2 la laman sosial yg lain...
mesti klu dah takder takleh nk update kan...
so bersawang la laman2 itu....
then tak bertuan la dia kan...
so aku just nk ingatkan better bagilah ID/p.word pd org2 yg kita sayang or kenal...
so klu apa2 jadi kat kita adalah org yg akan tlg kita update...
mcm blog arwah Yasmin AHmad tu....aku jenguk smpi hari ni takder saper update...
dia tu ok la kan dikenali so org tahu dia dah takder...
mcm aku ni sapa lah kan...
klu la buat nya meninggal tiba2...sapa nk update...huhu siannya...
apa2 pun aku minta maaf awal2 ya klu let say aku diam tanpa berita...
tu maknanya tu aku dah takder la tu...
daaa jumpa lagi...insyaAllah


July 27, 2009

takder udang balik batu pun.....



ok ni sajer je ya...
bukan nak tagih apa just nk bnykkan n3 di blog aku je...
so sapa2 penggemar shopping online leh serbu blog mak merah...
dia ada sale VS besar2-an...
murah2 lak tu...
jom2 pi serbu rumah merah dia...
nk tahu lebih lanjut sila ke blog dia
ni T&C nyer:

1. Free shipping within Malaysia only.

2. All items tidak pernah and never been tested or used, 100% authentic guaranteed, shipped from US via vshub.

3. We only take your Booking via Order Form, personal email or sms or ym will not be entertained (form nak fill up ada kat end of this entry)

4. All sales are final. No exchangeable, returnable or refundable.

5. Semua stock sudah ada di tangan client, Stock memang banyakkkkkkkkkkkkkk, tak yah lah ko risau kalau ko nak beli sampai berbotol2 utk each code yer..memang banyakkkkkkkkkkk dia order online terus dr vshub! So cepat grab while stock last!

6. Once payment sudah cleared, kindly give 48hours for the item to be delivered to you. Thanks for shopping at RM.

apa2 hal jengah sana la ya



pucat ke?

cuba tengok gambo tuh...
pucat ke muka aku tu heh...
aku rasa tak pucat cuma aku ni jenis tak mekap...
so nampak camtu lah kan...
sajer2...sb ado org tego aku nmpk pucat sgt...
aku rasa aku sihat je...
hai nk kn mekap2 cam geng GBM ke ni...huhu
segan lah heh...
p/s muka selenge aku..gambo ms gi petandingan ngaji tu..
tu je yg sempat di ambil....see najibah tdo je dia...


Jumaat:24/07/2009

cam biasa jumaat & sabtu adalah weken kami di Negeri Cik Siti wan Kembang...
& hari jumaat & sabtu adalah hari gerak gempur maksudnya kemas rumah la weiii...
basuh kain....lipat kain...kemas rumah....sapu laman....ohhh itu biasa lakan...
semua org pun camtu...mcm aku sorang je ye dak?
jumaat juga hari ziarah utk aku ngn abang...
samaada kami bw mak abg ke rumah sedara belah dia ataupun bawa mek aku ke sedara belah mek....huh kena fair & square kan...
takpun kami bawa both ke shoping mall....
mmg cam gitu la jumaat kami...
kalu takpun kami akan ronda2 bertiga je klu both moms tak nak ikut...
tp sblm tu akan kami pastikan lembu2 kami dah ada makanan&air secukupnya...
kita bela dia mestilah kena jaga makan minum dia....
huhu tipikal org kampung kami ni...
nk berjalan kena pastikan semua well done...
ok tu cite hari jumaat...
sabtu kami bw mek ngn anak murid pgi tanding ngaji...so see next n3 ya...



Sabtu:25/07/09

ok cite kami di hari sabtu...
pagi2 lagi dah siap...
awl2 lagi budak ngaji dh smpi....x sabar nampaknya...
then gerak la ke Sek Tahfiz Darul Naim...
besar gak sekolah ni....amik2 digicam nk amik gambo bateri plk kong beliung...
huhu...sedih sungguh...
klu tak leh pomot sekolah tahfiz ni..
dia amik budak 13 ke 17 tahun...lelaki sahaja
pagi ramai2 hafal quran then petang belajar akademik cam sek biasa...
best tgk budak2 tahfiz ni...tenang je muka dorang semua...
ok sambung balik cite competition tu...
semua ank buah mek tak menang...
ramai ok...setiap kategori dlm 80 org competitor...
so is dosen't matter la tak menang pun...yg penting bersaing secara sihat...
so seharian la kami kat sana...
najibah good...sb tdo sepanjang majlis berlangsung...
so dia tak nyusahkan ibu dia....bagus...good girl...amin...
ok tu jelah cite weken kami minggu ni...
jumpa di lain n3....daaaaa



July 22, 2009

luang masa ngn mek

sapa yang tak tahu mek itu mak
sesetengah org kelantan panggil mak ngn panggilan mek...
aku mmg dok ngn mek lagi buat masa ni....
mesti org kata hah dok ngn mak nk luang masa apa lagi kan...
bukan cam tu...
mmg la kita tinggal bersama...
tapi lain bila kita dah ada famili sendiri...
sblm aku kawin mmg kemana2 aku bawa mek je...
dan sekarang dah kurang la sikit...
bukan takder langsung...
tu yang aku rasa aku nk spent ngn dia saja
tanpa ada abg & najibah...
aku pun cuti la hari senin baru ni...
kami gi bandar...
cari barang sikit...barang mek la gak..
pastu gi buat spek baru utk dia..
tp hari tu mek puasa so takleh nk mkn2...
huhu...lain kali la plk..
best sangat...aku klu blh biarlah dia happy sokmo..
kita mmg takleh nk balas jasa dia...mmg tak termampu...
tapi nampak senyum disebalik kedut2 di muka dia mungkin sedikit sebanyak terbalas jugakkan...harap mek dapat rahmat Allah sentiasa...
Tie sayang mek....



ayam goreng rangup

hah sapa suka mkn ayam angkat tangan....
budak2 suka lah kan...mkn ayam ni
ayam masak merak,kurma,kari emmm mcm2 ahh...goreng pun sodapppp
ni nk kasi tips sikit bg ayamg goreng rangup kruk...krak..
sblm letak garam+kunyit kat ayam tu...mestilah nk kn basuh dulukan...
so basuh ngn air asam jawa utk buang lendir & tak hanyir
then bilas ngn air perahan limau nipis.....toskan jap
pastu perah limau kasturi plk....
barulah masukkan garam+kunyit....
blh gak tambah letak rempah kari sikit...
pasti ssedap....mkn plk time masih panas...
ngn nasik kosong pun takpe...



July 13, 2009

disebabkan keje dah usai so jom kita wat TAG
TAG ni aku amik dr blog Seharum Kayu Manis....
Dah dia ckp sapa2 yg takder idea nk update sila amik..
so aku pun takder idea otak tepu dak dok wat tender sehari suntuk...
so aku pun amik la...lgpun TAG blh wat org makin kenal kita kan...
so layannnnnn wahhh dah mcm FFau dah

THREE NAMES THAT FRIENDS CALL YOU
1. siti
2. shaliza
3. ti

THREE MOST IMPORTANT DATES IN YOUR LIFE
1. The day my mother gave me birth - 26 Nov 1981
2. The day I get marriage - 14 Oct 2007
3. The day I gave my 1st child birth - 21 Jan 2009

THREE THINGS YOU'VE DONE IN THE LAST 30 MINUTES
1. Tender
2. Tender
3. Tender

THREE WAYS TO BE HAPPY
1. Layan najibah
2. on phone
3. bloghoping

THREE GIFTS YOU WOULD LIKE TO RECEIVE
1. Rahmat Allah
2. Rezeki yg berkat
3. Umur yang berkat

THREE OF YOUR FAV. HOBBIES
1. Masak
2. Titon - skrg dah tak boleh...due to status change
3. Jalan-jalan

THREE FAVORITE DRINKS
1. air suam
2. teh o suam
3. sirap kat umah org kenduri

THREE FAVORITE COLORS
1-3 goes to....hijau....ija....green

THREE U LOVE SO MUCH
1. my marriage
2. my mom
3. my child

THREE WHO DO YOU THINK WILL ANSWER THIS SURVEY
1. Siapa yang takde idea nak update entri, sila buat
2. sesiapa yg rajin la ya
3. chegu S.YaNaz klu rajin buat la ya...







July 12, 2009

Petua

hari ni aku kasi petua sikit...
aku pun baru tahu petua ni....mak aku la ni kasi...
agaknya dia tgk ank dia baru beranak sorang dah ingat2 lupa...
huhuhu...so sm2 la kita cuba ya...
aku rasa ia mudah dan senang dipraktikkan....
keberkesanannya terpulang pada individu...
petua utk elak dari nyanyuk...
cara dia bila bangun tdo pagi b4 mandi amik secuit garam dan rasa...
jgn makan garam pulak ya...kang ada yg kn darah tinggi plk...
hehehe nk elak penyakit alih2 penyakit lain plk yg dapat...

*p/s ada org kata klu tak nak nyanyuk kn bnyk membaca betul ke?



maid

mesti ramai org yg mampu bayar maid skrg kan...
huhu aku belum mampu lagi...
aku just cite maid sedara aku
citenya ms ada kenduri rumah atuk aku..
so sedara aku ni bw la maid dia ke rumah atuk aku...
so buat apa2 yg patut.
sedara aku ni dah tua..
anak dia gajikan maid utk jaga dia...
tak kisah la tu...
yg aku nk cite maid ni rajin sesangat...
smpi aku blh goyang kaki je ms tu...
dia jg najibah....huh lega aku...
dia jaga mmg tip top la...
smpi tertido najibah ngn dia...
aku sbnrnya kurang caya gak ngn maid ni...apatah ngn org luar...
ngeri aku dgr cite mcm...
bak org kata dlm baik2 org tu ada jugak jahatnya begitulah juga sebaliknya...
tp tak baik kan berperisangka buruk...so kita pk yg baik2 je lah...


July 06, 2009

Ilmu

Ni ada sikit info utk dikongsi bersama
saper yg tgk Semanis Kurma mgu lps tahu la kut...
bagus program tu...
bnyk bagi petua & tips utk kerukunan rumah tangga
pastu doa2 utk diamalkan...
dan satu yg aku pun baru tahu...
tips utk ibu yg menyusu badan @ bakal ibu yg berhasrat nk bagi ank susu badan...
nk kasi air susu bnyk lagi berkat
bnykknlah baca surah Al-Hujurat...pendek je pun molek sgt la nk diamalkan....InsyaAllah...berkat ayat Allah kan...so amalkanlah..

**bagi anak susu badan semua org tahu kelebihan dia kan...so cubalah setakat apa yg termampu utk kasi ank susu badan....dan time tulah peluang kita nk tambah pahala tau...insyallah setiap titik susu yg diteguk ada ganjaranya.



Najibah

lately najibah mmg mcm2 pangai dia....
dah pandai nk ngikut...
pantang kita siap2 pakai...
dia mula la nangis tak keruan...
takut org tinggal dia la tu...
pastu payahnya la nk tdo siang skrg ni...
puas dok dodoi...
dah nk ptg baru nk tdo...pg mmg tak tdo la skrg ni
mlm plk tdo lambat...
nk kn main2 ngn dia..
agah2 dia...
ohooo...ibu ngn abah dah ngantuk la anak oiii
last2 dia tdo ngn sendiri...
tau2 dah lena...
syukur alhamdulillah jarang dia wat pangai waktu malam...
pagi tadi lagi haru...nk gi hntr rumah tokma dia
dah siap semua...
nk ltk dia kat dia punya car seat takmo...
siap lentok2 taknak ibu dia letak
abah dah pgi keje...
biasa abah letak dia behave je...
adoi sakan la plk siap nangis bagai..
last2 ssh2 sgt ibu letak dia kat depan ibu...sambil diri...
najibah siap pegang stereng...hoho anak ibu...
then terpaksa la bw kete sambil pegang najibah...
siap landing best je atas ibu...
nasib la ibu ni expert gak la bw kete...klu tak...
klu abah awak tahu lagi la naya ibu...kn la sedas dua kut..
bahaya sungguh...dah tu letak dlm car seat nangis...
kang org tengok ckp ibu dera plk...
nak tak nak ikut je la rentak dia....alhamdulillah selamat sampai
jgn la ptg kang dia buat lagi...



July 02, 2009

horey...cuti weken

Kita jumpa next week...
bye...
*p/s dah takder apa nk di update..hehehe
daaaa



1/2 tahun berlalu

wauuu kita dah pun lps half year ek..
emmm cepat betul masa sekarang
tup2 dah setengah tahun...
klu ikut tahun hijrah(bln islam) lg cepat ek..
lgi 2bulan dah nk puasa (saper yg belum ganti tu cepat2 la ganti)
jgn wat2 lupa plk ya...hahaha
en3 bln lps tak kencang mana la...
bln ni tak tahu la mcmna plk...
klu den rajin den update la bnyk2
klu tak kusam dan bersawang la gamaknya
hehehe
mood ni bkn blh kira kan...
so nantikan en3 update seterusnya...
daaaaa
happy weken!!!!!


*p/s kak linda sy kat kelantan...tp blh jer klu nk roger tu...
**p/s knpa la ssh nau nk upload gambo la ni...lama kemain...mls nk nggu




June 28, 2009

Terima kasih

Hari kamis hari tu dapat hadiah dr mymuslimart
Ada masuk contest dlm blog dia hari tu...
blog tu wat bisnes mcm2 jenguk la blog ni
mcm2 ada
aku tak sempat nk snap pun gift yg dia kasi...
abang buka2 terus dia guna...
yg keychain tu dah sangkut siap2 kat kunci kete...
pastu minyak wangi bonda aku amik..
voucher aku simpan mana tahu nk beli apa2 nnt
pastu dia kasi fridge magnet...
sila ke blog dia...
To admin blog mymuslimart tima kasih daun keladi
klu ada blh cuba lagi...



June 22, 2009

kemana senyum mu

tajuk macam jiwnag jer kan...
tp entri ni emo
hehehe...
tp jgn emo2 sgt tau

huhu
pg td
ada monthly checkup utk najibah
biasa la kan...
yg dah ada anak tu tau la rutin tu...
tp itu bukan citenya...
cite najibah kendian...
citenya...aku jumpa ngn anak sepupu mek
cucu kpd poknik...(aku mls nk korek balik archive tu...just bagi gambaran simple knp poknik leh duduk ngn kami....citenya gini puasa 2006 poknik eksiden...kaki patah, then lps balik spital anak dia jaga...tp tak ngam ngn anak dia poknik lari ke rumah aku...nangis aku time poknik pgi rumah ngn kaki bengkak...pastu misai+janggut serabai...tulah yg buat ank dia ngn mek tak tegur sapa...dia ckp mek sajer nk kasi malu dia mcm tak tahu jaga ayah dia...sedangkan kami tak jemput & kami tak halang pun poknik nk dok rumah kami...tp smpi ke hari ni dia masih dok ngn kami...dan kami dah pun buat satu bilik utk dia attached sekali ngn rumah kami tu...walau belum siap sepenuhnya....ah mcm2 la...klu nk tahu gak bc archive tahun 2008..yg ada cite poknik tu iyala tu) ok tettt
cukupppp........
sambung balik cite tadi...
masuk2 klinik aku tak perasan pun just
aku letak kad najibah utk register dan aku paling nak cari seat sementara nk tgu nama dipanggil aku tertengok kat dia...
aku cuba senyum....mn tahu dia nk balas kan...
emmm hampeh....org lawa tapi senyum takder...
aku pun tak tahu la nk citer apa lagi...
tak boleh ke kita baik semula...
aku tahu mmg dia tak baca blog ni,
tp aku mohon aku doa sgt agar tali persaudaraan itu kembali terpaut...
sian poknik...umo dah lanjut...nk la jugakkan bergembira ngn anak cucu...
tp dorang wat bodo jer org tua tu dok umah aku....
takleh ke kalian lupakan sejenak sengketa tu utk kebaikan dua2 belah pihak..
sedih aku dia buat camtu...
mahal sgt ke senyum tu smpi takleh nk balas balik utk aku...
heh aku jaga makan pakai atuk ko tau...
jaga ubat dia...
every month bawa gi checkup....
ya aku mengungkit...
aku cuma nak korang tahu yg kami xnak sengeketa ni berpanjangan...
cukuplah selama ini...lama tau keluarga kita mcm ni..
tak penat ke...klu jumpa je nk kena paling muka....
common la...kata berpelajaran semua...belajar smpi U...
takkan benda kecil yang mak2 gaduh,kita pun nk masam muka jugak...
patutnya kitalah yg jadi org tengah utk baik2kan mereka berdua...
uhhh dah la aku penat nak cite...tu jelah...sekian

June 21, 2009

Najibah test power

hmmm weken baru ni najibah test power ibu dia...

bukan apa...
satu mlm tu kami sekeluarga gi makan rumah sepupu mak...
sebelum tu kami lunch kat umah MIL aku dulu...
then gerak gi rumah tok aku since dah lm tak pegi & salah sorang bro aku ada balik
time tu najibah ok lagi...
gelak2...
pastu lepas maghrib kami siap2 nk kerumah sepupu mak-dia ajak dinner.
Najibah sblm ni belum pernah jalan rumah org waktu mlm...
just bw gi shopping mall je..(jln shopping mall takder menda pun)
at first aku mcm mls nk pgi...sb mcm tahu najibah takleh nk adapt lagi jln2 rumah org ni,lg pun tu time najibah tdo...tp mak aku dok bising...org ajak takkan taknak pgi..bkn selalu..& mcm2 lagi la...aku pun ngn separuh rela pgi la...
dlm kete ok lagi...
smpi kat rumah sepupu mak tu terus dia nangis...
aku bagi nenen dia tak mo...org agah2 dia pun takmo...
aku dah bengkek dah...dah la bau makanan menyusuk hidung aku...lapar beb...
pastu najibah dok nangis plk...hohoho tahan sabar....astaghfirullah...
ok awal aku blh sabar lagi...org dok makan aku dok pujuk najibah...makin pujuk sakan pulak dia nangis....kasi kat mak aku takmo...kasi kat abah dia pun takmmo...aduh tak pernah2 dia nangis mcm nak rak lagu tu...ms dlm pantang pun tak mcmtu...
kenapa lah plk najibah ni...risau pun ya..
geram pun ya...
org dok sedap makan...aku dok pujuk najibah....mmg time tu aku geram ngn abah najibah...yalah...sedap je dia makan...
last2 aku babab najibah...senyap kejap pastu meraung....ohoooo tahap kesabaran aku mmg kureng la...mcmn la klu anak ramai nnt...tettt
then pendekkan cite...sudah2 makan semua...salam2 (mesti la salam kan takkan nk terus balik)
aku dukong najibah ni....sampai pintu rumah terus dia nangis sungguh2...aku cuak dah time tu...mmg tak pernah mcm tu...gigil aku...MIL bro aku terus amik najibah...mcm something wrong je kan....
dia dokong...usap2....sambil bc2....
mcm nk rebah aku rasa time najibah nangis camtu....najibah dah reda sikit,kami balik
dlm kete dia mcm ok...nangis la jugak tp takla sekuat kat rumah tu....
smpi rumah terus diam...aku bawa masuk bilik, tukar baju lap2 semua terus tdo...
aku pun tak tahu la naper dia nangis camtu...elok je tdo smpi ke siang...
hohoho...ke nak test power ibu...sabar je la...geram aku...takut pun ya...iyala mn tahu kn tegur ke apa kan...

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi