Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

April 30, 2009

ketupat sotong

ketupat sotong ni mkn org kelantan...
aku takla gemar sgt sb manissss
ni la rupa ketupat sotong yg mak buat weken lps...
sodappppp.....




TAG

again...

"yg lelain sila2 la tunjukkan gmbr desktop anda (ni consider TAG ke haaa cite sket napa letak gmbr itu...bole kot kan) sapa ek mau kene nih. 1) donbatara (tuan punyer gmbr kpd desktop ai) 2) kak lat, 3) kak jana, 4) kak elin (org ni utang tag aritu tak byr gih), 5) cmba, 6) siti, 7) hacienda, 8) nannoor...ok itu saje..time kacih..."

tu dari tuan yg tag sy...apa2 pun blh wat modal update kan... so here we go......
tu la gambo desktop den...
maleh nk tukar dh rasanya smpi akhir hayat pki pic tu...hehehe
icon pun tak suka bnyk2 kt desktop....
ok setel ya...

April 26, 2009

T-Shirt Percuma dari MyMuslimart


T-Shirt ini sesuai utk suami ku tercinta, dia amatlah payah nk cari baju yg sesuai ngn kehendaknya. Bila pilih warna tak cocok la...patern xcun la....ada kolar mcm baju keje pejabat la....mcm2 so harap klu dpt t-shirt ni dia berkenan la ek.


ibu,abah & najibah

complete...


peace....




ngn abah plk

tgk camera sayang


ala najibah ni ssh tul nk pndg camera


nur najibah

ok ni la dondang saya & suami...
nur najibah binti sazli hisyam.....














Lagii....













April 23, 2009

grrrrr

huh geram ok.
cik abg kita tu la...
x faham sgh...
dh ckp bnyk kali
still dok buat gak benda yg sama...
adoi la...
sabar.....nk suruh dia pujuk...
huh mkn tahun la...
terpaksa la pujuk hati sendiri...
sop...sop....sop...


April 21, 2009

my precious

najibah lagi....
alhamdulillah sudah 3 bln anugerah tak ternilai ni bersama kami...
alhamdulillah najibah sihat & happy...
suka gomol2 & agah2 dia...
dh pandai gelak dah budak tu...suka tgk dia gelak...
hahahha...
esok nk kn inject lagi...
harap sgt dia tak demam lps inject nnt...

April 20, 2009

cerita

haha...tajuk pun ntah apa2 dah.
bkn apa,klu benda tak terus update mcm ssh plk nk update kan.
tu yg setengah blogger terus msk draft tu..
tp nk wat mcmnkan tak setegar blogger lain...
last 2 week najibah domammm...tu yg huru hara sikit tuh..
x nka ngn sesapa...so melepek jelah ngn ibu dia....
nasib tak serius sgt...
tp yg harunya nk tinggal ssh la plk...ibu nk gi keje nak ooiiii
botol takmo hisap....payah sgt2 nk kasi susu....
pernah sekali tu aku terpaksa balik sb dia nangis beria2 takmo susu ngn botol...nk nenen ibu gak...huh jenuh la ibu camni...
tp dis week nmpk cam ok skit...najibah mmg ssh nk susu ngn botol.
.
.
.
.
weken hr tu kami ada gi lawat atuk aku...uzur/sakit tua...
aku mmg dah belah bagi nk pgi...sb najibah still baby kan..
sbnya kat situ mcm scary sikit....org kata baby leh nmpk mcm2...
tp kenangkan atuk yg dh lm x jenguk...pgi gak la..
lg pun dia belum nengok cicit dia..najibah
nk jadi cerita najibah takmo langsung naik rumah tu...
aku naik je dia nangis..
mula2 tu aku bagi alasan dia panas...pastu makcik aku on kipas...
x jalan gak...
mak aku dh bg signal suh turun...
aku pun turun la...then najibah benti nangis...
ooo dh sah dia takut ni...then terpaksa la ckp ngn atuk takleh lm coz najibah nangis...sian atuk aku tak sempat nk main2 ngn najibah....
takpe nnt dia beso skit aku bawak la ziarah lagi...
.
.
.
.
p/s sapa yg tahu last panggilan utk haji tahun ni bila ya...

April 07, 2009

tak keruan

sungguh hati aku tak keruan sejak 2 menjak ni...
mcm2 aku fikir...
mcmn nk solve pun aku tak tau..
biar masa menentukan...
bnyk benda nk buat...x buat2 gak
bnyk plan dok fikir...x buat2 gak
bnyk hati nk kn jaga...hati aku x dak sapa hirau
banyak..banyak...banyak benda la...
najibah ibu rindu kamu...tetiba:-)
najibah lah pengubat suka duka ibu...
Thanks God giving me the precious name Najibah....

keikhlasan

kenapa ssh sgt nk ikhlas ya...tu aku la....
sokmo mesti ada simpan dlm hati walau sekejap...
camno ya nk buat biar hati betul2 ikhlas kerana Allah dlm apa jua keadaan ya..


April 05, 2009

jalan2

weken arituh bawa najibah jalan2...1st time tuh
tp cam kelam kabut sikit....
tp senang kan bb BF ni...takyah susah2 nk bawa beg susu....
tp balik tuh najibah kn flu la...pastu ibu kn bebel ngn tokmek...
pandai sgt bawa najibah jln2...dia kecik lagi...
ok la ibu tgu najibah beso skit ya, ibu bawa jalan2 lagi key...
tak sabar nk kendong najibah bw gi shopping mall...
cepat la beso ank ibu sayang...
jadi geng ibu gi shopping...
abah kita tinggal...huhu


Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi