Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

April 30, 2008

hari pekerja

kepada pekerja2 semua....selamat bercuti yo...
kat kelantan & ganu best....sb leh smbg cuti ngn weken...
hehehe...lama la gue cuti mgu ni...enjoy...

iya ke

paper smlm ckp yg org kelantan & t'ganu kuat mkn nasi....
iya ke?
aku rasa iya...sb aku sndirik klu tak mkn nasi sehari mula la takleh watpe...
klu blh pagi2 nk kn mkn nasi....hehehehe...kuat mkn sungguh...
tp beras mahal erk skrg.....
takkan nk kn kurang mkn nasik kut....
any solution?

teringat

hmmm....since keje takder ni upload new n3 pun best gak kan...

sajer je...lps tensi...

hehehe...

bkn apa aku teringat zaman kolej dulu...

mcm2 jd...

2thn...

kat sana la aku bljr erti hidup...

hmmm...ada satu hari tuh....

aku ngn saper ntah x ingat....

lps habis assignment....

kuar ngn satu lecturer...

huh klakar je...

ms duk mkn tuh lalu la kete kura2 ...wolksegen...

aku pun ckp la...aku minat kete tuh...klu dpt aku nk make-up lawa2....

blh jer lecturer aku tuh ckp klu nk kete tu kawin ngn saya...

haaahhhh apa la...aku dh malu2 kucing dah...

mesti kawan aku ckp aku perasan....cepat2 aku mkn ajak dia blah...

malu seh...lps tuh aku dh tak kuar ngn lecturer tu dah...

ntah dah kawin ke idak dia sekarang....masa tu pun dah terlajak dah sikit...

tp dgr citer dia dah trnfer....ntah la...

tp dia cute....hehhehe

mace2 deh....

update batik

alang2 dah update ni....sekali harung la ya...
ni ada sikit info pasal yg sy promote batik member tuh...
material nyer sutera jacob....
rege nyer utk sepasang RM200++ ......blh nego lagih tuh...
kemeja siap pun ada....rege nnt sy inform kendian...
klu berminat email sy ya...
gambo nnt saya publish...sy belum dpt cnth lagi noooo
ok daaaaa.....

........

tak tahu gue nk taruk tajuk apa. apapun cerita banyak....tp mls nk reveal...
keje opis biasa2 jer..tarak sibuk maaarr...
tp nk update blog punya la mls....
dulu beria kan....
dh setup blog malas la plk...
ala biasa la...
11/05 ni ada 2nd interview...
huh nk kn prepare certs lagi...
apa lagi ya nk prepare klu interview ngn gomen...
susah nau nk buleh...hehehe...ikut rezeki la erk...
harap2 ada la erk....klu dapat keje sblm dpt anak ni best gak..
huhuhu...berangan....

April 24, 2008

weken

selamat berhujung minggu semua....
aku nk habis kan novel itu minggu ni..
harap takder pengacau...hehehe

en. pengetua

jumpa ex-pengetua ikm besut....en. jaafar
dh x jd pengetua dah...kn transfer ke kktm pasir mas....
sian dia...baru kehilangan isteri....
aku pun tak sengaja...nk tanya time lepak ngn dia td....
tp dh kawin lain dah...org laki gitula...
takpe la...dah itu yg dia nak..
aku harap dia bahagia...
sorang2 pun susah gak....
anak2 nk perhatian katanya...
apa pun aku tima kasih sgt nasihat yg dia kasi tadi...

BATIK

ahaa...
skrg kan gomen once in week kn pki baju batik kan....
so kn lai cr baju batik tuk org gomen kan....
so ni saje nk promote....baju batik...
member ada wat canting batik...
so sesapa nk beli baju batik leh la email sy..
bkn org gomen pun di alu2kan jugak...
ada gambo nnt sy upload deh...
daaa nk wat keroje la plk....

April 22, 2008

ziarah

memnadangkan aku dah ok...
so mlm td kami wat xtvt ziarah...
weken tak berjalan kan....
kami ke rumah makcik aku....mak uda...
dh lm nk pgi...tp dia takder kat rumah...
dia kn tahan wad kat Perak....
dia ckp balik Perak just nk lawat sedara..
last2 dia plk masuk spital...
lm tau...dkt sebulan...
dia citer smpi perak....dia sakit...
sebelah tangan dia takleh nk gerak...menyusuk2
dia mmg dh sakit sikit2 sblm pgi...tp ingt takder apa2...
so mlm td pun tgn dia still takleh nk gerak cam biasa...
doktor suspect tulang reput....
ntah la...
lps borak2...
kami minta diri coz nk gi tgk tok cik plk....
harap dia cepat sembuh...
then gerak k'rmh tok cik....
alhamdulillah....dia dh ok...
2 mgu tak tgk dia...
dh sihat dah...
biasa la kan dah berumur...
tp aku doakan dia panjang umo...
then selesai la sesi ziarah kami mlm tadi....
aku bkn apa...klu tak ziarah org2 tua ni rasa takleh duk plk...
tu sebab weken je kami tak gi jln2 mcm pasangan lain...
kami klu blh nk kerumah tok2 je....rs mcm tak sedap je klu tak gi rumah mereka.....

April 21, 2008

ujian sungguh

hehehe.....bukan ujian berat mn pun....
demam looo....
ingt weken blh la jalan2 ke apa kan...
huh dibuat nya demam la plk....
semalam pun dtg keje ngn moody....
balik keje thn sakit smpi peluh2 dlm kete...
aircond on tuh...
apa ntah...
smpi rmh smlm terus tdo.....
dkt nk maghrib br sedo...
tu pun abg kejut....
sakit seh...smpi nangis2
abg kasi minum air halia baru ok skit...
gastrik ku serang balik lah tu...
hadoi laaa....
sian abg aku....
kasih betul dia....segan plk aku rasa....
sb aku mcm ngada2 plk....tp serius smlm aku rasa mcm nk cabut2 je pinggang & perut
sakit Tuhan je lah yg tahu...
biasa klu gastrik tak la camtu....
apa2 pun hari ni aku dah ok....
nikmat plk aku rasa ada suami & mak....
nasib aku tngal ngn mak....blh manja2....hahaha
mesti kakak2 aku jeles klu tahu ni...
nasib ar sapa suruh kawin org jauh...
tgk adikmu ini...ikut perintah bonda tau...
tak bnyk songeh....kekekkek
apa2 pun aku hargai sgt perhatian mereka berdua semalam.....nikmat sungguh...

April 17, 2008

novel

2 novel yg nk dibaca....
berikan aku cintamu...
satu lg tak ingat tajuk apa...
lm dah tak bca novel ni...
selalu dlm sehari leh habis ...
tp rs skrg ni tak la kut...
ngn keje opis...
kat rumah pun kn leh baca sangat...
abg bkn leh tgk aku dok sorang2...
aku bc majalah pun dia bising...
asyik ngn majalah je...
heii jeles tul...
takpe slow2 la...aku bkn mcm dulu kan...kn sedar diri babe....:)

weken

lalala...

dh nk weken kan...

bg kami kat Kelantan la....

esok & lusa....

best2x...

nk wat apa ek...

April 14, 2008

Anis::Atiqah::Aqilah

3 org budak tu ank buah aku...
ank angah...
dok johor...
mlm td ada call...
hmmm kepoh tul...
tnya mcm2...
x terjawab aku...
tp best layan budak2 ni...
taknak balik ke wei...
Mok Ti kamu ni kesunyian....
rindu la korang semua...
nasib kat umah mak ni ada budak ngaji quran...
blh la hibur kan diri ngn telatah dorang...

6th month

ahaa 6th month oredi...

mlm td spt biasa kuar mkn2....

naik moto beb...

mls nk bw kete...sb

aku th klu kuar mst aku yg kn drive...

mls gue...

mkn kt situ x kick la...lakna tak best lansung...

tomyam dia ok la...

tp carrot susu blended dia best...

totally mlm td ok la...sb kami kepenatan balik keje...

6 bln...

xde apa yg beza...

mcm bln2 lepas gak...

6 bln...

kami masih tgu...

ooo tuhan...

bila ke time tu....

1 more thing...

mmg berat gue naik la babe...

+3.5kg...huaaaaa

nk turun balik....

April 13, 2008

gemoks????

gemok ke aku ni....halooo...
hr ni dtg opis pun rmi opismate tego....
iya ke...nk kn gi timbang balik nnt ni...jom terjah farmasi...
kita tengok brp berat gue...dulu 43kg je tau..

meet untie yati...

hehehe...bkn meet uncle hussien deh...
ya aku jumpa member lm x-ikm...miss yati...
emmm makin slim ya budak tu...
dia ckp aku tembam la wei...nannak...
aku belum beranak lagi dah tembam ke...
ambo nk diet la lagu ni gak....

Mancing

hmmm...kami gi mancing...
huhu mlm jumaat tuh..
rmi giler org kat tok bali tuh....
ni yg buat aku nk rembat kamera sesangat ni....
kamera tepon tak nmpk la bila mlm...
huh sian aku...
tp syiok giler u...
pkl 12 tgh mlm aku dah tak tahan....
terus msk tdo dlm kete....
sedo2 pkl 4.45 abg kejut nk balik....
huh aku la kn drive balik sb dia ngantok...
mancing blh tahan....
smpi umah azan suboh...lps solat terus kedebom...tp mmg syiok wooo...

April 09, 2008

beres

hmmm beres gak aku sttle down file2 2006 yg auditor company nk...2007 la plk...huh nk belek semula mmg sakit la...tp kn buat gak la...huh nk muntah rasanya belek file2 tu semua....

April 08, 2008

plan hujung minggu

hujung minggu ni kami ingat nk gi mancing....cuma blm decide nk bermalam ke tak...aku belum pernah mancing tau...klu jd ni 1st experience.....abg mmg giler mancing. jorang dia mak aiii....beratur panjang...tp sejak kami kawin belum sempat nk pgi. asyik kebizian je....InsyaAllah jadi.

Adik a.k.a Farhan

Farhan ni la satu2nye adik aku....ms kecik2 dulu aku tak suka sb dia kacau title 'bongsu' aku. Tp last2 aku la yg paling rapat ngn dia...mmg aku kamcing habis ngn dia....kami b'pisah pun time msg2 belajar....jarak kami dalam 8 thn gitu....tu yg aku manja lebih ngn mak aku tuh...kami mmg selalu contact...aku la tmpt dia ngadu hal....dan sekarang aku yg selalu topup dia klu dia kering....mak tu lain citer la...mesti la ada kan....tp dia seboleh mungkin takmo nyusah kan mak klu kering skit2 tu dia wat bodo je...pastu plk farhan t'lalu murah hati sgt...aku selalu bebel kt dia...jgn murah hati sgt kang org pijak kita...tp dia ckp takpe,skrg kita senang esok belum tau lagi...huh mati kutu aku...dan hari kamis lepas surat dia smpi...dh lm dia tgu keputusan surat ni tau...klu tepon surat tu lah yg dia tanya dulu...dan bila aku ckp dah sampai.....girang kemain lagi dia.....lps ni aku kn belajar bahasa jepun la ngn dia...maklum la org belajar bahasa jepun....farhan san....aku harap dia dpt further study ke Jepun soon...tu mmg dia nk sgt2...insyaAllah.

April 03, 2008

1/2 day

hari ni pln nk balik awal la....ada kenduri kawin...tp belum inform ngn boss lagi ni...nk bagi alasan apa ek...urgent matter la...lagipun nk gi kenduri tu pun tak rancang awal2 just last minute decide...harap dpt approval la nnt...jap agi nk inform boss...

Mak Vs Anak

Mlm td dok mamam2 ngn bonda tepon kring2x.....hmmm ni mesti la kakak ku tepon either along @ angah @ kaknik takder orang lain dah....abang angkat tepon then cit cat jap mestilah nk cakap ngn bonda kan...takkan nk cakap ngn adik ipar kan...so aku pun tnya la saper then dia ckp angah call oooo putri tengah rupanya...hehehe...so angah pun cit cat la ngn bonda.....lama gak la...solan utama mesti aku la tu...dah berisi ke belum...aku pun cakap la....berisi dah 'kg' makin b'tambah2 huhuhuhu.....hehehe gurau je lah...takmo la aku nemuk2 ni...fobia aku...balik citer angah ngn mak lak kan...angah citer la lutut dia sakit+bengkak.....then typical ibu la kan mestilah susah hati dengar macam2 pasal anak dia....pastu mcm2 la bonda aku bagi petua...ubat itu ini...kasih ibu kan....so dia la ni tu dok risau la tu anak dia yg sakit lutut tu....apa pun aku harap takder apa2 la jadi kat angah...just lenguh2 je tuh...maklum la driving sentiasa...amik anak...shoping barang dapur...bayo bil...kan tu keje suri rumah tangga....get well soon ye ngah...

April 02, 2008

Supplements

nk mkn apa ek nk kasi badan ni segar bugar dr pagi smpi petang....aku ni bkn ada ank lagi pun...tp malam tdo berdengkur tak sedar diri...penat je aku rasa....agaknya keje ofis ni nmpk je rileks kan tp makan otak....mmg penat...semalam balik keje gi umh mak dulu sblm balik umah MIL...dkt magrib baru balik umah MIL....mandi+solat....lps solat blh je aku tertido kat sejadah....dgr2 abg aku dah kelengkang kelungkung kat dapur....alamak siannye bang kn masak sendiri....atas dasar t'jawab bangun gak la....tp sies aku penat....asyik penat je kan..mcmn nk jadi iron lady ni...

R.I.N.D.U

emmm serius aku rindu sgt2 skrg ni.....rindu kat mak,adik,kakak2 ku, anak2 buahku....ntah nape la...aku mmg la tinggal ngn mak lagi sekarang ni...tp kan 2 mgu ni MIL aku ke Kedah so aku kn stay kat umah MIL sb takde sape kat situ....lm nau aku rs walaupun 2 mgu...even hr2 aku jmp mak aku tp still perasaan tu ada....mcmn la aku nk tngal umah sendiri nanti...tatau laa....tp serius aku takleh la tak tgk muka mak aku even sehari pun aku dah rasa lain macam je...& pagi ni aku tak sempat balik umah dia sb bangun lambat....abg je gi hantar bekpes utk dia...ohhh aku rasa lmbt nau nk ptg nk tgk muka dia...ngada kan...tp itu la hakikat nya aku...org lain aku taktau la...emmm kakak2 aku plk bila nk balik kg ek...anak2 dh skolah susah la skit kan...dok jauh2 sgt..klu tak cuti sekolah mn blh balik...pastu klu yg nk exam besar cuti pun ada tution plk...huh nk kn tgu raya la jawab nyer...dorang rindu tak eh kat aku??? Apa pun aku mmg rindu mereka semua....anak2 buah aku....keletah mereka tu buat aku sengih sensorang.....fadli, husni, nabihah, izati, anis, aiman, najmi, syahirah, atiqah, aqilah, athirah & aqif korang ingat kat Mok Ti ke tak weiii...korang balik nnt Mok Ti belanja ok....

April 01, 2008

Dunia dilanda krisis makanan

Nk tahu lbh lanjut sila bc kosmo bhgn Dunia!
Ingat lah janji Allah tu benar....sama2 lah kita beringat. InsyaAllah selamat dunia & akhirat.

Sufiah Yusof

kenal kan ngn budak tu

....aku rasa ramai yg tahu kisah dia...






budak pintar maths yg terpesong....dulu kita bangga ngn budak ni sb mak dia asal M'sia even dia tak pernah balik Mesia pun....tp 2-3 hr lepas sekali lg kecoh (lps bnyk kali dah kecoh citer bdk ni) yg dia jd pekerja s**s...hadoiii apa la nasib budak ni kan....Allah dah anugerahkan KEPINTARAN utk dia tapi tgk lah apa jadi...klu tak digunakan sebaiknya.....hidup ni klu tanpa iman pasti musnah. Nauzubillah...
Macam2 kan...kecoh pasal filem FITNA yg menghina Islam....pasal journalist terkenal murtad...huh takut nya....kita patut sentiasa minta Allah tetapkan iman walau apa keadaan sekali pun....

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi