Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

August 25, 2015

Kena attack denggi

Assalamulaikum w.b.t


Doa semua sihat dan dilimpahkan rahmat...
kami sekeluarga demam...musim agaknya
suspek denggi..alhadulillah tak.
yang teruk si kecik saniy...almost 2 minggu gak la demam dia..
sekarang ni pun masih lagi dalam mode swing...kesian budak kecik itu..harap lepas ni no more la demam lama2 ni...tak tahan tengok anak sakit..merengek setiap masa...nak datang kerja pun tak best...ofismate pun ada yang tak suka..yelah asyik EL jer...eh kita bukan sengaja, dah famili members tak sihat...takkan kita nak biarkan ajer..lagi pulak anak2 kecik...entah lah...manusia sekarang dah tak kurang perasaan kasihan kot...takder belas ihsan...
ok la..till meet again.
rindunya nak menulis (merepek) dalam ni:-)

August 03, 2015

Anak masa kecik

Assalamualaikum w.b.t

cepatnya masa berlalu...tahu2 dah besar dah dorang...gambar masa baby kakak takder sangat, masa tu camera pun takder lagi.....so kita letak gambar masa dorang dalam setahun lebih kurang...
jom tengok gambar dorang ni...yang pasti dorang ni rambut mmg tak lebat:-)
Najibah
Syahmi
Saniy

August 02, 2015

Selamat Hari lahir En.Somi

Assalamualaikum w.b.t

Selamat hari lahir somi...
jujurnya, dia pun tak ingat hari lahir dia kalau saya tak cakap..
sempoi sangat orangnya...bab media sosial ni harap saya jerlah yang inform kat dia...
mungkin adalah dari member2 dia..tapi banyaknyer saya jerlah...
malas nak amik tahu katanya....membazir:-)
.
.
semalam dah buat kek coklat karamel...nasib baik jadi....kalau puding karamel tu selalu sangat..
dia mmg suka puding karamel...masuk peti ais....kang tengah hari leh makan sambil main2 dgn anak2....
.
.
semoga abang sihat sentiasa...dan yang penting sentiasa dalam rahmat Allah & mendapat cahaya petunjunk dan hidayah disepanjang kehidupan ini....


Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi