Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

December 31, 2008

Selamat Tahun Baru

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~


Selamat Tahun Baru 2009


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

December 28, 2008

Salam Maal Hijrah

---------------------------------------------------------------------------------
SELAMAT TAHUN BARU ISLAM 1430H UNTUK SEMUA UMAT ISLAM
&
SELAMAT TAHUN BARU 2009
---------------------------------------------------------------------------------

December 23, 2008

Al-Muzzammil

Al-Muzzammil
Dengan nama Allah, Yang Maha Pemurah, lagi Maha Mengasihani

  • Wahai orang yang berselimut!. (1)
  • Bangunlah sembahyang Tahajud pada waktu malam, selain dari sedikit masa (yang tak dapat tidak untuk berehat), (2)
  • Iaitu separuh dari waktu malam atau kurangkan sedikit dari separuh itu, (3)
  • Ataupun lebihkan (sedikit) daripadanya dan bacalah Al-Quran dengan "Tartil". (4)
  • (Sayugialah engkau dan pengikut-pengikutmu membiasakan diri masing-masing dengan ibadat yang berat kepada hawa nafsu, kerana) sesungguhnya Kami akan menurunkan kepadamu wahyu (Al-Quran yang mengandungi perintah-perintah) yang berat (kepada orang-orang yang tidak bersedia menyempurnakannya). (5)
  • Sebenarnya sembahyang dan ibadat malam lebih kuat kesannya (kepada jiwa) dan lebih tetap betul bacaannya. (6)
  • (Kami galakkan engkau dan umatmu beribadat pada waktu malam), kerana sesungguhnya engkau pada siang hari mempunyai urusan-urusan yang panjang kira bicaranya; (7)
  • Dan sebutlah (dengan lidah dan hati) akan nama Tuhanmu (terus menerus siang dan malam), serta tumpukanlah (amal ibadatmu) kepadaNya dengan sebulat-bulat tumpuan. (8)
  • Dialah Tuhan yang menguasai timur dan barat; tiada Tuhan melainkan Dia; maka jadikanlah Dia Penjaga yang menyempurnakan urusanmu. (9)
  • Dan bersabarlah terhadap apa yang dikatakan oleh mereka (yang menentangmu), dan jauhkanlah dirimu dari mereka dengan cara yang baik. (10)
  • Dan biarkanlah Aku sahaja membalas orang-orang yang mendustakan (bawaanmu) itu, orang-orang yang berada dalam kemewahan dan berilah tempoh kepada mereka sedikit masa; (11)
  • Kerana sesungguhnya di sisi Kami disediakan (untuk mereka) belenggu-belenggu dan Neraka yang menjulang-julang, (12)
  • Serta makanan yang menjadikan pemakannya tercekik dan azab seksa yang tidak terperi sakitnya. (13)
  • (Azab itu tetap berlaku) pada hari bumi dan gunung-ganang bergoncang (serta hancur lebur) dan menjadilah gunung-ganang itu timbunan pasir yang mudah bersepah. (14)
  • Sesungguhnya Kami telah mengutus kepada kamu (wahai umat Muhammad), seorang Rasul yang menjadi saksi terhadap kamu (tentang orang yang mematuhi atau menolak seruannya), sebagaimana Kami telah mengutus kepada Firaun seorang Rasul. (15)
  • Maka Firaun menderhaka kepada Rasul itu, lalu Kami menyeksakannya dengan azab seksa yang seberat-beratnya. (16)
  • (Sekiranya kamu tidak ditimpa azab di dunia), maka bagaimana kamu dapat menjaga dan menyelamatkan diri kamu kalau kamu kufur ingkar (dari azab) hari yang huru-haranya menyebabkan kanak-kanak menjadi tua beruban? (17)
  • Langit (yang demikian besarnya) akan pecah belah dengan sebab kedahsyatan hari itu. (Ingatlah), janji Allah adalah perkara yang tetap dilakukanNya. (18)
  • Sesungguhnya (keterangan-keterangan yang mengandungi amaran) ini menjadi peringatan oleh itu sesiapa yang mahukan kebaikan dirinya dapatlah dia mengambil jalan yang membawa kepada Tuhannya (dengan iman dan taat). (19)
  • Sesungguhnya Tuhanmu (wahai Muhammad) mengetahui bahawasanya engkau bangun (sembahyang Tahajud) selama kurang dari dua pertiga malam dan selama satu perduanya dan selama satu pertiganya dan (demikian juga dilakukan oleh) segolongan dari orang-orang yang bersama-samamu (kerana hendak menepati perintah yang terdahulu); padahal Allah jualah yang menentukan dengan tepat kadar masa malam dan siang. Dia mengetahui bahawa kamu tidak sekali-kali akan dapat mengira dengan tepat kadar masa itu, lalu Dia menarik balik perintahNya yang terdahulu (dengan memberi kemudahan) kepada kamu; oleh itu bacalah mana-mana yang mudah kamu dapat membacanya dari Al-Quran (dalam sembahyang). Dia juga mengetahui bahawa akan ada di antara kamu orang-orang yang sakit dan yang lainnya orang-orang yang musafir di muka bumi untuk mencari rezeki dari limpah kurnia Allah dan yang lainnya lagi orang-orang yang berjuang pada jalan Allah (membela agamaNya). Maka bacalah mana-mana yang mudah kamu dapat membacanya dari Al-Quran dan dirikanlah sembahyang serta berikanlah zakat dan berilah pinjaman kepada Allah sebagai pinjaman yang baik (ikhlas) dan (ingatlah), apa jua kebaikan yang kamu kerjakan sebagai bekalan untuk diri kamu, tentulah kamu akan mendapat balasannya pada sisi Allah, sebagai balasan yang sebaik-baiknya dan yang amat besar pahalanya dan mintalah ampun kepada Allah; sesungguhnya Allah Maha Pengampun, lagi Maha Mengasihani. / (20)
p/s pesanan untuk sesiapa saja & untuk diri saya sendiri!!

December 22, 2008

sunyi balik la

esok rumah ku syurga ku sunyi balik la...
angah ngn famili dh nk balik Johor...
takde lah jerit pekik budak2 tu..huhu
emmm layan muka mak..abg..ngn poknik jelah sy lps ni...hahaha
nasib kat rmh tu ada bdk ngaji tak la sunyi sgt...
skrg ni bnyk promosi buka sekolah kan...so penuh la pusat2 beli belah...
seronok je nengok mak-pak dok suruh ank2 neray baju+kasut sekolah...
ingat lg dulu2 ms skolah rendah,mak yg jahit baju sekolah mn ada beli2 ni....
lps dah siap jahit mesti neray hari2 smpi la sekolah buka...hehehe kelakar kan...
ish nape ni asyik imbas kenangan lama je...
.
.
.
.
.

x!#@%$^&*

hmmm....dah 2 hari bangun pkl 4-5 pagi...
pastu mata terkebil2..takleh tdo.
tp ok lah kan dh nk dekat subuh dah...
pastu dah tak tahu nk buat apa sementara tgu subuh...
.
.
.
pg td terdetik plk hati nk tgk gambo2 lama..
emmm...rindu nya pada kenangan2 lepas.
rindu pd detik2 bahagia ngn arwah ayah...
rindu pd ms zaman kecik2 ngn adik-beradik & famili...
rindu pd kwn sekolah...kolej..huhu mcm2 la...
skrg semua dh berubah..
msg2 ada life sendiri...
tahun ni dah 14thn arwah ayah dijemput Ilahi...
dan 14thn la sudah sy kehilangan detik2 indah bersama dia...
syukur sy masih ada mak...dia lah pengubat rindu pd arwah ayah...
dan sekarang sy dh punya sorang lagi pengubat duka lara....abg la sapa lg kan....
dan insyaAllah tak lm lg akan ada lagi sorang pengubat duka...my pricious...
Allah tu Maha adil kan....Dia ambil sikit dari kita,tp Dia ganti lebih dari itu.
Alhamdulillah....

December 17, 2008

tak terkata

sy just nk luah perasaan je hari ni...
semua adik bradik suh sabar...sb sy dok dlm keadaan mcm ni...
tp sabar ada tahap nyer kan...
gini citer nyer...
nk jadi citer cuti raya hr tu sy & abg gi pekan ketereh...
nk beli kek utk ank buah sambut besday...
pastu...pusing2 la cari kedai kek...semua nyer habis...kami mmg tak tempah nk beli yg dah siap terus....
so puas la pusing 2-3 buah kedai...
dah rezeki kami ada la jugak...so setel la kek utk anis...
dlm kami dok pusing2 tu kami terserempak ngn cucu Pok nik (atuk sedara yg tinggal kt rumah kami)...
kami tak cakap apa2 pun just tengok jer dia...lantak la dia kan...
tp ntah apa la  yg di report kat mak dia (anak pok nik yg kurang ajar tu) sy pun tak tahu...
alih2 petang tu kami kena serang ngn mak dia...
mcm2 la dia ckp kat kami suami isteri...x sanggup nk citer kat sini..yg faham tu faham la..
pedih mmg pedih....sakit hati sungguh:-(
apalah salah kami...sikit pun tak kuar dr mulut kami pasal mereka...apa lagi nk ckp bukan2 kat mereka....
ikutkan abang, dia mmg nk gi semuka je ngn org yg kurang ajar tu...
dah la bapak dia dok ngn kami...kita dh jaga makan+pakai bapak dia...
alih2 nk serang2 kami plk...apa la masalah dia ya....
agaknya dia dh tak tahan malu agaknya...yelah bapak sendiri org bela...pastu plk ank yg jmpa ngn aku tu keje kt kedai kain,sedangkan ada diploma...tu la dulu bongkak...alih2 keje kedai kain...hah kan dh kena...
klu sy jadi dia (nauzubillah) x sanggup dah nk tunjuk muka.....main serang je...tak tahu hujung pangkal...
Kes tu buat sy jadi tawar hati nk bela Poknik dah...skrg ni takpela lagi...angah sy masih ada kt rumah...habiskan cuti sekolah kt kampung...blh la dia jaga Poknik...pasni habis cuti ni tak tahu la...ikut hati nk je saya hantar poknik ke rumah anak kurang ajar dia tu...tp sabar sy masih berbaki...kesian org tua...
sy harap sgt dia sedar diri nanti....ialah takkan la bila bapak dh kejung baru nk nangis air mata darah kan...Ya Allah jauhkanlah kami dr sifat sedemikian.....moga dia cepat sedar.....
p/s sekali lagi d'ingatkan....ini hanyalah luahan persaan saya,yg tak tahu nk citer kat saper...famili mmg dah tahu...tp ia masih berbuku dihati...nasib ada blog...blh la lps perasaan. Famili ingat sy dah calm down tp sebenarnya ia masih terngiang2 di telinga, tu yg buat sy tak leh nk lupakan tu...ntah bila la nk dapat lupakan....selagi dia tak mintak maaf agaknya selagi tu saya takkan lupa...harap sgt saki baki kesabaran tu masih bersisa....:-(

December 16, 2008

pening

P.E.N.I.N.G.....hmmm tu lah yg blh sy katakan lps raya korban ni...
pening dok mkn daging...rs nya semua org tahu yg raya korban kt kat Kelantan ni meriah...
mmg sakan lah raya...smpi raya ke-4 masih ada yg sembelih lembu...
stok daging tu mmg tak muat peti ais...
rata2 lah sy rasa,org kelantan mcm tu...
yg lebih buat mkn hari raya & yg lebih dibagi kat jiran2...msh lagi berbaki...
smpi nengok daging pun dh pening...
tp syukur kan kita msh mampu buat korban...

December 07, 2008

DECEMBER

tup..tap tup..tap dh msk december.
dh ujung tahun...dh nk masuk tahun baru...
emmm cepat ek ms skang.
so bnyk la cerita2 yg leh compile sepanjang tahun ni ya...
mcm2 cerita kita dengar...baca...nampak...
sedih...happy...masam..manis...pahit...mcm2 la...
tp klu kita perhatikan...end of year mesti ada tragedi yg menyayat hati kan...
dan 2 hari lps kita dikejutkan dgn berita tanah runtuh kat Bukit Antarabangsa....innanillah...
takziah untuk mereka yg terlibat...diharap sabar menerima ketentuan Ilahi & kehilangan org yg tersayang....
.
.
.
.
& esok plk 08.12.2008 kita akan menyabut Aidiladha....
apa yg yg korang korbankan?
apa2 lahkan...
yg korban perasaan & jiwa raga pun ada ek?
hehehe just joking...
so for the MUSLIM....
Selamat Hari Raya AidilAdha...
.
.
.
.
apa lg ek...sblm cuti raya ni...
apa2 la kan...
saya harap semua kita dapat bersama keluarga tersayang pada hari raya esok...
sama2 menghayati erti PENGORBANAN sebenar...
rumah saya dh riuh pikuk dh tu...
ngn2 ank2 buah...so happy la...
esok kita raya ya...
so again...
SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA 1430H

November 26, 2008

Wish me Happy Birthday

sekejap jer kan...dh tambah setahun lagi...
tu tak pasan pun...dpt msg dr adik zura baru pasan...
abg bgn tdo td baru nk wish....huhuhu
pastu akak plk msg dh pagi2 buta...ngantuk gue mlm tadi..
tidur ku terganggu...
apa2 pun tima kasih bebanyak yg wish mlm tadi...
pagi tadi dh request ngn mak nk mkn....apa ntah nama kuih tu...tp best lemak2 manis....
pagi td ingat nk sarap kat luar ngn abg, tp nengok sarapan akak dh siapkan, tak smpi hati plk nk tolak...
nk dating bila la ek?
apa2 pun tak kisah la
.
.
.
.
.
.
.
daaaa again happy b'day for me!
harap dilimpahkan rezeki yg berkat & selamat duniaakhirat...amin

November 25, 2008

happy nyer

horeyy...ank2 buah gue dh balik..
takla sunyi sgt..
dorang dh balik awl lgi..tp kat umah atok belah abah dorang kat gua musang...
semalam baru smpi sini...
tp sikecik nadiah domam la pulak...siannn
mak ckp mcm naik campak...
tp melekat jer ngn gue...ish2x ni geng ngn baby mak iti ke apa ni...
iya...klu aku dukung mesti senyap je...klu org lain dia rengek2...hehehe...
apa2 pun tgu la baby tu kuar dulu iyer...
.
.
.
.
mak happy sgt cucu2 dia ada balik...
biasa aku ngn abg jer kat umah.
tu pun nasib kami b'dua keje kat klate..
klu tak sorang2 la dia layan blues...hehehe
aku harap mak sentiasa gembira...

November 17, 2008

pekerja sementara diperlukan

Kepada yg berminat, pekerja sementara diperlukan.
  # kawasan : wakaf che yeh, kota bharu, kelantan.
  # tempoh  : 2 - 3 bln.
  # umur    : bawah 25 tahun (perempuan sahaja)
  # Pelajar lepasan SPM digalakkan.
  # Berkebelohan mengendalikan komputer
  # Sila hubungi; Siti 0139759028

November 12, 2008

Terima kasih

emmm...kak ipar aku ada nanya...aku ada teringin nk mkn apa2 tak...sweet je dgr...
aku ckp so far skrg apa2 yg aku teringin insyaAllah dapat...
aku tak lah mengidam yg bukan2 pun...dan semua nya blh dapat...thanks ar kak...
aku dh mula rasa penat weh skrg...tp aku mmg kuat berjalan...pesan mak jgn dok rileks banyak nnt bersalin susah...biar aktif...thanks mom...
bantal tdo ngn bantal peluk baby dh siap...aku wat sendiri tau...hehehe
saje je...abg suruh beli je...aku ckp biarlah dia rasa hasil tangan ibu dia...tilam belum siap lagi...maklum la buat time weken je...pastu aku jgk buat kain bengkung ngn kain barut...susah nau nk carik kain kapas....aku syukur sgt ada mak bersama.....hehehe klu tak haram nk buat semua tuh....alamat tak merasa la anak ibu nnt hasil tangan ibu ya...thanks again mom...
baju2 baby semua takder la aku prepare beriya2 pun...biasa jer...tp mcm risau gak...sb skrg kat pantai timur dok musim "bah" kan...kang tak kering plk baju2 bdk kecik tu nnt...so nk kena tambah lagi la nmpknya.....org tua kata baby ni dia cepat membesar so jgn la beli lebih2 yg size newborn tu....huish nk kn consider gak tu...takpe la kita tengok dulukan camner....over excited plk...apa pun aku harap semua nya ok....insyaallah...

November 10, 2008

Uji tahap kesabaran

Weken lps tahap k'sabaran aku mmg down.....
marah betul aku ngn poknik....
betul2 menguji...
biasa aku sapu2 biasa je dlm bilik dia...
ingat ok la...sekali mcm2 ada....semua disimpan bawah katil...klu blh pakai takper la...ni dh mcm apa ntah
ngn bau rokok+paip yg dia hisap tu satu hal...busuk tak tahan aku...
tu aku tak letak langsir kat bilik dia tu...senang nk kasi udara masuk...
klu ltk langsir gamaknya habis satu rumah bau...
mesti org akan kata benda kecik macam tu pun nk kecoh...
tp sapa yg ada pengalaman jg org tua tau lah mcmn...
nk ditegur...org tua...
buat muka toyer jer lah...
aku klu bengang ngn dia aku tak ckp pun ngn dia...dia tanya aku wat dekkk je...
kadang kesian aku ngn dia...tp tu la sekali otak aku weng mmg aku marah betul...
tp yg aku perasan,naper dia blh dok tnggal ngn aku sekeluarga walaupun kdg2 aku rasa apa yg aku buat kat dia agak worst...ialah kan...org tua mana yg suka org muda ngajar dia kan...tinggi suara (sb dia tak brp dgr ckp slow2)...tp kan kita blh tgk muka org tu marah even dia tak bercakapkan...---->apa yg aku ngerepek ni
mak aku cakap dia blh tngl ngn kita maknanya,kita lebih baik dr anak2 dia....tu je yg aku pegang...
lagi satu aku pegang "Allah takkan menguji lebih dr yg termampu oleh kita"...lagi satu yg aku pelik, ngn poknik ni je aku tak tahan...ngn org lain ok jer...even org lain tu klu nk ikutkan lagi sakit hati dia org buat...blh je aku terima....SABARJELAH...aku pun selalu mintak biar Allah bagi aku kesabaran yg lebih bila berdepan ngn peel poknik yg kdg2 betul2 buat aku nk nangis...dia buat aku mcm takder perasaaannnnn...cuba la pk, aku balik keje penat2 ngn keadaan aku mcm ni plk mcm2 dia mintak...ngn mak aku takder plk mcm2....adoila...mcm aku ni 'bibik' dia plk....ke aku yg over sensitif ek?

November 02, 2008

ILMU

salam...
I.L.M.U itulah harta yg tak ternilai kan sebenarnya....
aku terfikir berkenaan ILMU bl aku ke majlis tahlil pakcik aku mlm Jumaat lepas...
bkn lah nk cakap...tp mmg klu takder ilmu mmg kita akan nampak teruk...
tak kira la org kampung ke org bandar...
takyah la aku cerita apa yg mereka buat smpi aku terfikir psl ILMU.
adab dlm majlis tu pun ILMU...
hormat majlis tu pun ILMU...
kita pun dituntut ILMU hingga ke mati...smpi ke China & bnyk la yg mengaitkan kepentingan ILMU ni...
tp satu yg perlu kita tahu "Walau bagaimana pandai sekalipun ILMU manusia itu ibarat setetes air dibandingkan dgn laut yang maha luas" (betulkan saya klu sy silap)
so jgn la pulak kita bongkak setelah apa yg kita miliki itu....
wallahualam...

October 30, 2008

serba salah

emmm serba salah betul aku ngan blog ni....
ialah kan...blog ni jrg2 aku update....mesti klu yg masuk tu komplen...xupdate2 blog pompuan ni..ntah apa2 kan...
nk close rasa cam tak best lak...w'pun jrg berupdate,at least  aku ada tmpt nk lps tension ke apa.....
aku mntk sori la kpd yg sudi jengah blog yg tak seberapa ni...ni bkn janji tau...tp klu berkesempatan aku ingin sekali nk update blog ni selalu...best je baca blog2 lain yg sentiasa berupdate...mcm2 blh kongsi...teruskan lah update blog korang...sb aku suka jengah blog korang tu....:-)ok tu je pesanan ringkas dr aku...sori again.
Have a nice wekend...

October 20, 2008

Pergi tak kembali

pada jumaat,17 syawal 1429 bersamaan 10 october 2008 pakcik ku (arwah husien sulong) telah kembali ke Penciptanya....
kami semua terkejut sb bru je menyambut lebaran dan dia nmpk sihat...
ajal & maut bkn kerja kita kan...redha sahaja lah yg patut kita buat...
semoga roh arwah berada bersama orang2 yang beriman...Al-fatihah..

October 15, 2008

1 thn sudah

Alhamdulillah...
semalam 14/10 kami harungi 1 thn hidup bersama....pnjg lg kan hidup.
doa kami hrp apa pun yg akan kami tempuhi nnt tidak merubah ikatan yg suci itu...
takder apa celebration special pun smlm...just beli sebijik kek then mkn ngn mak..
mak plk semalam raya pose 6 so sekali jelah...MIL pun ada sekali semalam.
best la kek cekelat basah tu...tak rugi beli....
p/s klu yg bunting pelamin tu dah bole pegang anak kan...hmmm
takpe tgu je la kan..InsyaAllah awl tahun depan kita jadi ibu&ayah...

October 07, 2008

Salam Aidilfitri

ya..ya...sy tau blog ni dh sawang...
tp sy nk gak ucapkan, even dh 7 Syawal 1429H
so teman2,rakan2,dan semua yg sudi jengah blog ni saya ucapkan
SELAMAT HARI RAYA
Minta ampun ya mana yang salah & silap....
harap ukhwah ni berpanjangan
dr; sy & famili...
ok berbalik pd nape blog ni tak berupdate krn tuan pnya blog ni keuzuran....
sy kan dok peknen...so jap2 ni...jap2 tu...so nk update tu amat la payah nau...
ms raya hr tu plk kn demam selsema...so tak beraya la den...kesian kan..
nak wat camno....tp skrg dh ok even msh ada saki baki lagi..
tp sy teringin kuih raya la...kat rumah dah tinggal serdak2 je...nk gi raya rumah sapa ya..
rumah sapa la yg kuih raya nyer masih menimbun? hmmmm
kesimpulan nya cerita hari raya sy tahun ni cuma di rumah sajork...
cuma raya ke-4 sy blh pgi kenduri kawin sedara...tu pun letih ya amat...
dok lagu ni mmg penat la...ok la nnt klu sy sihat & x keuzuran insyaAllah blog ni akan berupdate...
p/s sy puasa penuh tau...nak gak bagi tau tu....hehehehe

September 10, 2008

UPSR

9/9/2008 dh mula ujian UPSR...
aku ada 3 org ank buah yg amik UPSR
nabihah, izati & anis....
harap mereka blh buat yg terbaik...
sbg org tua pasti kt mahukan yg terbaik utk ank2 kita kan...
tp klu pun tahap akdemik mereka rendah tak perlu la kt malu.....dh bnyk prove ada yg berjaya tanpa sijil akdemik pun....
mungkin mereka akan berjaya walau tanpa deretan 'A' yg selalu kita inginkan bl tb result kuar...
mungkin dgn kemahiran tertentu mrka blh ubah nasib mereka...dan yg penting biarla ank2 kt dapat menunaikan t'jawab sebagai hamba allah, ank dan anggota masayarakat...
tak guna jgk klu ank kerja bagus2 tp makayah diabaikan....gembira ke kita sbg makayah klu begitu?
ya aku belum ada ank...belum ada pengalaman....tp salahkan klu ingatkan diri sendiri...yang penting ank2 perlu dpt didikan dunia & akhirat....insyaAllah selamat....
.
.
.
.
.
p/s sori terceloteh plk hari ni...harap tidak mengusik hati mn2 pihak...

lalok

sabtu lps aku ngn mak kuar...
odw tu ada org jatuh motor...
aku tgk moto tu teruk gak la..
aku ingt dia langgar apa2...pastu takder sorang pun yg bg ubat luka ke apa...
aku pun pusing balik pi amik gamat since dia luka..
aku suspek dia pening,biasa la puasa kan...
so aku teruskan la p'jlnan  ngn mak...
balik tu aku cite kt abg...kut2 dia tengok...
tau dia ckp apa...
org yg aku bagi ubat tu bkn pening sb puasa...tp lalok sb baru lps amik drugs...
aiseyman....
patut la org tak berani nk angkat dia even luka agak teruk...
hmmm apa2 je...nyesal tolong...tp mn aku tau kan...nengok sian...rosak rupanya...

September 04, 2008

puasa di tmpt org

kenangan kan puasa kt tmpt org...kat rantauan la...
tak kira la dlm negeri ke luar negeri...
aku pernah...uishhh best tu best la...tp stil umah ttp jadi pojaan hatiku....
pengalaman aku kt tmpt org ms puasa takde apa sgt....mkn pun tapau...so faham2 je lah...
tp aku ada satu sejarah nk balik kg time raya...
uhhh mmg menguji kekuatan mental n fizikal....
ms tu lupa la studi lg ke keje...
aku naik bas tambahan....dapat plk bas sekolah...tau la kan mcmn keadaan bas tu....
pastu nk kn rebut2....tak leh naik kn tgu bas lain...mmg sejarah la....
tp alhamdulillah aku smpi gak kg...dan blh raya kt kg....klu tak nangis la aku kt stesen bas tu....
so sesape yg dok jauh tu n gn bas sbg pengankutan...cpt2 la cari tiket sblm dpt bas tambahan...jenuh la klu kn naik bas tambahan di musim raya ni....
......
again....SELAMAT BERBUKA SEMUA....

puasa

thn ni puasa mcm lain skit...
ptg balik keje nk kn rush wat juadah buka puasa...biasa x perlu kecoh2 pun...
abg dia tak suka mkn beli/tapau...nk tak nk kn masak la gak kan...so pnt2 pun gagah kan gak la.
tp weken blh rilek kut sb weken blk umh MIL....huhu..mls tul menantu sorang ni....ke hantu hahaha...
aku syukur ya amat sb aku blh puasa..stil
tak tahu la hr2 mendatang...mintak2 la penuh pose ku tahun ni....
semalam aku buat kuih akok...mula2 tu hangus...huhuhu...
then lm2 leh bajet api ok la...tu pun siap terasa lg ngn mak n abg..ialah diorg ckp klu tak jadi tak yah buat...aku plk lain...selagi aku tak cuba smpi jd aku takkan stop...at last jadi la jgk...sedap tau kuih akok ni....lemak manis...hmmmm yummmy...
petang tak tau la nk msk apa daaaa...klu tekak aku aku nk bakar2 je..abg tak tahu la plk tingin apa...tgk la ptg ni dia beli apa...aku teringin nk pgi bazar ramadhan...ermmmm just nk tgk kemeriahan ramadhan je....mesti meriah kan...org kt nk2 dkt nk raya mmg meriah...
.
.
.
.
.
.
.
.
selamat berbuka semua utk hari yg ke-4...jgn lupa terawih ya:-)

September 01, 2008

Hanifa

01/09: selamat hari lahir utk hanifa harun..
semoga dgn penambahan umo n sempena kehadiran ramadan ni juga harap dia beroleh kebahagian yg didambakan...takmo balik kg ke?

August 31, 2008

merdeka & puasa

sempena kehadiran 31/08 ni aku ucapkan selamat hari merdeka utk semua rakyat malaysia. Harap kita semua dpt hidup aman & makmur tanpa mengira fahaman memasing...




...dan untuk saudara sesama islam aku ucapkan selamat menghadapi bulan ramadhan yg barakah...tempuhi la dgn sabar....moga puasa kita semua lebih baik dr sebelumnya dan diterima oleNYA...amin..






SELAMAT BERCUTI SEMUA!!!!!!

August 21, 2008

indah

hmmm indah sungguh hr ni....disebabkan nk rush ke klinik aku x sedia breakfast pagi ni...
so kami pun dating la bersama....wahhhh
pagi2 dh keluar....pesan kat mak nnt org tapau sarapan....
mkn la kami bak merpati dua sejoli cewahhhh....huhu
ssh tau nk sarapan kat luar...abg x suka....hr ni aku b'jaya gak pujuk dia...
mls sebenarnya nk bngun bapak awal....nk prepare breakfast...huhuhu...
mmg awal aku smpi kat klinik...org kt klinik gomen kena pgi awl2 kan...
kang nnt bapak lama nk tgu...
tp takder la lama mn pun...
tak smpi sejam aku dh setel semua....so blh la aku msk awl opis...
takyah susah2 nk amik 1/2day leave...hihihi...
aku suka...tp lg 2 weeks aku nk kn pi lg...org kata biasa awl2 preggy sebln sekali...
tp nape aku 2x sebulan...adoiii....doc ckp aku kurang darah...
aku rasa aku mkn bapak bnyk...tak cukup2 gak ke zat tu...lotih mak dongar...
aku rasa aku ok jer...mintak la takder apa2...
scan pun tak clear...punya lasak dia berenang2 dlm tummy aku...doc nk ukur pun tak leh...
aku harap aku selamat smpi la deliver nnt...insyaAllah...dh la oiii....keje melambak nun...cayokkk

August 19, 2008

horeyyy

yeyeyeye...hr ni leh blk awl....adik boss kawin....dia kasi 1/2 day hr ni...
best nyer la...tp sp nk drive ni nk gi kenduri tu...mls nyer aku...hadiah x beli lg ni...
member aku pun hr ni gak...jauh tu kat Tok Bali...x pgi rasa lain plk...
apa2 pun aku doakan semua nya bahagia hingga akhir hayat...

poning den

pening pala aku ngn peel bdk2 practikal musim ni...kt tmpt aku je la
jap dtg...jap tak dtg...
tepon tanya...mcm2 alasan...adoiyaaa....
bos asyik ckp klu tak dtg buang je...buat apa amik klu displin tarak...
aku kesian lak....ishh nyusah kan betul...ni klu lecturer diorg dtg ni aku report la...jaga la korang...
sikit punya baik org kasi tempat...wat camtu plk...
ms nk bkn main lagi...dh kasi hampeh...uhhh

August 14, 2008

Birthday Wishes

hari ni 14/08/2008 nk wish b'day greeting kat someone....
Selamat Hari Lahir....harap dia dipanjangkan umo...murah rezeki....& diberkati Allah sentiasa.
dia ni kawan yg betul2 blh dibuat kawan...respect sgt kat dia...
w'pun dia takkan baca blog ni...& aku takkan wish in person kt dia dh skrg...due to new status...
aku still ingat...dan tak salah kan...so this entry is dedicated special to Aliyas Abas....
Tak tahu la kat mn skrg dia...i'm wish u greet...

August 13, 2008

Jom Gelak

huhuhu...cite lawak ok semalam..
balik keje smlm aku ajak abg gi pasar malam...
dekat je ngn rumah...
pastu tgk motor yg biasa abg bw gi ke keje minyak kering...
kami biasa tuang minyak dlm tong utk semua motor kami...
nk jadi cite plk dlm tong pun takder....
pastu nengok satu lg...
lm gak la x naik motor tu...
blh la...lgi pun dekat kan...
tgk minyak dulu kot2 takder minyak gak..
ok ada...so pgi la kami ke pasar mlm...
beli2 apa yg patut...then balik...
ms balik tu moto ok lagi...
smpi tgh padang motor tiba2 tersengguk2...hah buat hal la plk..
dh la nk maghrib dah...adoila...
start2 takmo gak hidup...
aku dh bebel2....hehehe aku gak yg ajak td...
then abg kol member dia...
nasib orang tu sudi nk nolong...
klu tak jalan kaki la kami smpi rumah...
dekat2 pun blh peluh gak...
smpi2 umah abg bantai gelakkan aku....bkn apa abg mmg dh tak nk pgi...aku je iya2...
pastu jd lak cam tu...aku pun ckp la serik dh nk naik moto tu...
abg ckp tu la org pompuan susah sikit dh serik la apa la....
betul gak kan...org pompuan ni takleh susah sikit...emmm mcmna la nk jadi wanita solehah gitu...
huhu terfikir aku...

August 11, 2008

tips

mesti ramai yg tak suka kan mkn sireh+pinang....
aku mkn tau....sb mak & atuk aku mkn...biasa la org kampung
tp takder la aku mkn smpi merah2 gigi aku tuh...just suka2...
org tua ckp mkn bendalah tu leh buat ubat....
antaranya nk hindar dr kn ulser....aku rasa ya tau...
sb apa sblm ni aku tak mkn,ulser selalu ada kt mulut aku...sakitnya huh tok sah citer la kan...
pas atuk aku ckp camtu aku pun mkn la....mmg dh tak kn ulser...
pas tu daun sireh tu plk dia ckp wat mandi...
kasi wangi badan...& gosok2 la mn yg patut kan...tp iyakan kt pun selalu bc khasiat sireh tu...
mmg patut tau di amalkan...
nk tanam pun senang je...ia sejenis pokok yg senang hidup...tanam dlm pasu pun blh...org2 pompuan mmg digalakkan mandi daun sireh ni...
satu aku takkan lupa psl sireh+pinang ni time aku sanding dulu...kn paksa mkn ngn mak andam tu...sejak tu la aku blh terima sireh+pinang ni...sblm ni aku rasa pedas & pahit je...cuba lah mula2 mmg tak syiok lm2 best plk....khasiat pun banyak

roadblock

seminggu dua ni mmg bnyk tul roadblock.....
semua jln aku rasa ada...
jln nk ofis aku ni ada satu...
sebelum ni tak pernah lak aku kn tahan
aku notice mmg cermin kete kecik aku tu gelap sikit...
abg la pndai2 nk tinted...hehehehe slh kan org:-)
so semalam aku cam biasa la drive nk balik keje....sekali kn tahan...
aku wat muka selamba ke tepi jalan...
dia mintak ic/lesen aku kasi....
pastu check2 kete kecik aku....
then dia suh aku jalan....
horey....selamat...klu tak mau jln 2-3 rat kan...
haih nk kn buang ke tinted tu erk...
tp klu buang tak cun la plk aku rasa...
bior je la kan...
aku rasa dorang (geng JPJ) ni tgh wt training tu...
sb aku nengok semua budak2 je...yg senior just duduk sambil nengok2 je....

August 06, 2008

PUASA

Puasa dh dekat kan...
kejap je...
dulu puasa ngn mak je...skrg tambah lg sorang...abg la...
mcmn la ek...dulu aku ngn mak ala kadar je...
maklum 2beranak je...
thn ni meriah sikit kut..
biasa kat rumah tuh 1 minggu nk raya baru meriah..
semua dh berkumpul...
makanan pun mcm2 la...
pastu rebut2...oooo nikmat sungguh aku rasa time tu...
tahun ni puasa 1st time sbg isteri & plk aku peknen...hmmm camner la nafsu makan aku nnt...
huhuhu...insyaAllah tahun ni puasa aku penuh la kut...
mintak2 Allah kuatkan aku & berikan aku kesihatan yg baik...amin.
nasib mabuk2 dh takder....cuma klu bau yg agak teruk tu mmg aku takleh la...
hmmm tak sabar nya aku nk puasa tahun ni....agak2 aku dapat duit raya tak klu aku puasa penuh? hehehe....sapa nk kasi?

Fahan a.k.a adik

farhan ni adik bongsu gue....aku ngn dia beza lam 8 tahun gitu.......
kelmarin dia ada kol aku...kami dua mmg rapat...skrg dia kt perak...
baru habis ngaji insyaAllah 15-08 ni start keje...
mmg lama dh la dia x blk kg...rindu gak la..
ms on call tu aku nanye la nape x nk balik...
tau dia ckp apa...mls la nk balik...bkn ada apa pun...pastu aku ckp la aku ngn mak ni apa...(geram la skit time tu)....dia blh ckp nnt dia keje nk bw mak kami tnggal ngn dia...uhhh aku nanye lagi nape...dia ckp dia kan ank laki so dia nyer responsible la kn jg mak kan...mmg la...tp aku rasa klu betul cam tu aku mmg x leh terima kut...sb aku ngn mak mmg takleh pisah la aku rasa...even aku dh kawin, klu blh aku nk pg2 aku bngn aku leh tgk dia...sb tu aku x pindah....klu balik keje tu blh jerit2 manja panggil dia....hehehe....tp x tahu la kan...klu blh jgn la farhan buat betul2....kesian la kat kakak mu ni...:(

August 05, 2008

cerita...ceritu..

hmmm hr aku tak kebizian...so aku leh update blog ni...
cite pending tu bnyk x bnyk la...ada la yg blh release aku release la kan...
aku ada terbaca satu blog...
dia wt entry blog yg dia tak suka ke hapa ntah aku tak ingat...
ada la 2-3 jenis blogger yg dia tak suka...
antaranya....blog yg update sekali-sekala....blog yg suka tunjuk2....etc...
bg aku suka org tu la kan...tu kan dia punya blog...
tak semua org wt blog tu blh ngadap blog nk update hehari kan...lain la klu dh tegar benar & ada income tuk dia...
pastu suka2 dia la nk tulis pepun...jln kt mn2 ke...beli apa2 pun..apa susah...dia nk tipu ke nk k*****g ke apa ke.....nk baca2 baca la...tak nk sudah...
pelik betul la...tu pun nk masuk pala otak....
bg aku senang je...aku ada ms aku bc blog saper je...tp blog yg aku terjah hehari walau sibuk mn pun aku akn bc gak...antaranya redmummy....kak ita...umimia...zaimahVP dan ada la 2-3 lg.....
yg lain tu aku jengah2 gak la...aku suka bc blog dema semua ni...mcm2 ada...

Pam Minyak

kan ada anouncement psl nk kn isi minyak sendiri start 01 Ogos...
tp aku x dgr pun & x tahu pun psl tu...
aku ni bkn tahu isi minyak sendiri...
then hr ahad cam biasa kn tuang dulu sblm gi keje...
so stop kt Shell...
aku pun tunjuk jari 3...means 30...
pastu attendan minyak tu ckp apa ntah....x dgr sb cermin x turun...
aku turun kan cermin,x elok la kan org ckp ngn kita kan...
dia pun ckp...
"kak, kn isi sendiri..."
aku "hah bakpo plk?"
aku lagi" kak x reti la..."
dia gelak kt aku...
then dia ckp "takpo kak, sy ajar...buat maso lo ni kito ajar dulu"
aku "ooo"
.....
then dia ajar la aku...
tak la susah mn...
hehehe...
isi minyak pun tak tahu...
tp kt kelantan mmg belum ada lagi pam kn isi sendiri mcm kat belah luar...
tu yg x reti tu...
takpe pasni aku reti la tu...insyaAllah...
tak susah mn pun...
m'sia blh kan..aku pun leh gak...huhuhu

July 21, 2008

practical student

mesti ramai yg pernah jd student pratical kan...
mesti bnyk kenangan kan...
aku bukan nk cite apa pun,just nk wt sikit comparison je...
aku rasa lately budak practical tak independant sgt...
apa2 hal mesti nk kn ckp one by one...
pastu klu yg amik course management tu,clerical task zero...
klu amik IT?/System plk....yg pompuan klu ckp hardware satu haram tak tau...
pelik sungguh...korang belajar IT....tp asas tak tahu...
klu leh wat sistem gempak ok gak...ni hampeh...nk suh guna adobe pun susah...
sungguh lain dulu n sekarang....bos aku pun ckp camtu....
aku tak nafi kan....ramai yg ok tp yg tak ok pun rmi gak....dan aku tak ckp pun aku bagus tau...
tu semua my personal view la...
my conclusion is....sama je ko bljr kat U ke...kolej ke...inst.kemahiran ke...
tak semua lepasan U tu bagus dan tak semua lepasaan inst kemahiran tu x bagus...
so takyah nk judge mana2...yg penting student tu sendiri untuk menyiapkan diri nk masuk alam perkerjaan...

kuih kaswi

kuih kaswi ni feberet gue...
sedap je aku rasa kuih ni....
nk plk time minum petang kan...
nk jd cite hr sabtu hr tu,aku terrrajin...
then terbuat la kuih kaswi....
nk kt terer tu tak la kan...tp rasa ok la...
no pic..sori..cam tepon gue rosak...:-(
so aku pun ajak la budak2 sebelah umah mkn sama...
ramai2 lebih seronok kan....
licin...ok la kan...tak la membazir...
then mlm td apiq tnya aku...dia dtg rumah nk ngaji...
"kak T kuih marin ada lagi ko"
"haa..nape piq nk lgi ko?"
"ho la...sedap kak T,klu wat sokmo pun takpo"
"heh?"
tu la antara dialog aku ngn apiq mlm td...klu x faham abaikan ya....
waaa kuih kaswi aku dpt sambutan weh...
vangga2x...
tp budak kan...biasa la...klu umah org semua sedap...
tu org tua kata la...nama lagi budak...

July 16, 2008

"aku juga wanita"

since dh update kan...saje la nk cite skit psl cekerama yg aku nengok sabtu lps...
"aku juga wanita"....
biasa la kami nengok dlm bilik je....
aku ngn abg dok agak2 la apa ending dia...
tp abg betul la...dia ckp laki tu takkan kawin punya ngn pompuan indon tu...
hehehe....
best gak la...
blh amik pedoman...
incase la kan...mn kt tau...
blh la buat mcm zizie buat tu....
tp dlm hati sapa tau kan...
sakan dok nangis smpi mandi ngn baju2 (aku prnh buat scene ni hehehe...cite lama)
tp aku mmg sallute la sp yg blh terima m.a.d.u dgn hati terbuka....dpt payung emas tau kt pdg masyar nnt....takdir sudah begitu kan....

jalan-jalan

halllooooo......
suka nya diri ini....
makan kenyang....suka hati la kan....
takder la....
dh mmg mood happy iya dok?
baru lps mkn....hari ni jauh skit dr ofis....
mood berjalan ajer mgu ni...
suka la plk....hehehe.....
lg pun asyik mkn area tuh je borink gak...
mknan same je...
sementelah plk aku la ni takleh lapo...
aduhhhh mula la perut ni pedih...
camni gaya gemuk la aku....
baju keje semua dh takleh nk zip elok2...
ayoooo....nk kn pki uniform org peknen dh ke ni...
uihhh no...takmo laa aku...segan eh gue...
aku dh siap warning abg takder baju labuh2 tau...tak suka...mcm baju tdo je aku rasa...
aku lebih prefer blouse ngn suar....aku dh pesan kt akak aku suar org peknen...nnt dia pos...
ohhh tak dapat aku bayang camner rupa aku nnt...
tp aku rasa aku blh pki lg baju kurung tuh smpi ke bln ke-5....
hehehe kita tengok...

July 10, 2008

suspens...

tiba2 je kan....hapdet jrg2 tetiba suspens...
takder apa pun sbnrnya....
just mlm td...pas mkn...aku pun borak2 lebih kurang ngn mak then gi solat sb dh ngantuk kan...
aku ni tdo awai tau...pkl 9++ aku dh ready nk tdo....hehehe...standard kg aku ni...
abg x tdo agi dia nk siap keje dia...
aku pun msuk bilik nk solat....
pas solat nk lipat kain semayang tuh aku tgk ada darah tau kat kain semayang aku....bleeding ke aku....
cuak la aku kan...tp aku sempat pk yg aku tak sakit ke apa kan...sempat lagi tu...yela kan...ank 1st sape tak cuak kan....
aku ckp nape ni....tgk2 kaki ku berdarah....uhhhh lega sih....baru aku igt kaki aku luka...agaknya terkena apa2 tu yg berdarah balik tuh...nasib baik...alhamdulillah....
aku pun ltk la kain tu dlm bakul...mls nk gi letak mesin basuh kt dapur....then aku kedeboommm....
abg masuk bilik dlm pkl 11++ gitu....siap2 nk tdo dia pun nmpk la kain semayang yg berdarah itu...hah apa lagi...terkujat la member....T nape T (T tu nm aku famili panggil)....sakit ke....aku senyap je...dia tak puas hati kan...dia kejut aku...tnya nape kain semayang ada darah...aku ckp la takder apa...pastu dia tanya tu darah apa....aku ckp la....bla...bla...aku nmpk muka kelegaan dia....hihihi....tp aku pun cuak jgk td kan....ha seri la kan....tp serius aku takut tau klu jd apa2....nk terima hakikat tu yg susah....tp klu Allah dh takdirkan begitu siapa kita nk menidakkan takdirNYA kan...so berserah la kita padaNYA....insyaAllah kita pasti redha.....wallahualam....

July 02, 2008

ok ke tak ek?

aku nengok page aku ni null je...nk ltk layout yg cun2 tu...kang nk kn edit balik segala mak nenek seting plk....maleh2....
so aku just color2 litle bit page ni...suh nampak ceria skit....
kena lak ngn jiwa aku yg tengah dok ceria sokmo ni...
ntah la....aku sekarang aku happy je...w'pun letih memanjang....
penat seh...tu belum lg bln2 yg mendatang....
tp takpe la kan ku lalui jugak...eceh...ceh....
so nnt sape yg terbaca blog aku ni kasi la komen ya...ok ke tak...
bkn apa kan....tengah aku mood nk mengedit ni...apa lagi...
nk taruk gamba manyak2 aku rasa wat semak je...klu lam n3 tu ok la kan...
key la till then....komen2 membina sgt2 di alu2kan....

June 23, 2008

just update

hihihi
terhegeh2x kan...
takder apa nk diupdate kan actualy...
biasa jer...
kang dok citer pasal aku peknen kang...boring lak...
tp tak kesah lah...
nk cite gak...
aku skrg ni suka pd benda yg aku tak suka dulu...
hehehe...
klu dulu x suka nengok movie hindustan....
skrg ni tersuka la plk....blh gaduh tau klu aku dok ralik nengok ada org kacau daun...
adoila.....
pastu klu dulu x suka mkn maggi....la ni rasa mcm hr2 nk mkn maggi...
asam2 takmo plk....tp asam mmg aku kureng...
apa lg ek....
hmmm....bdn aku lenguh2 la....
so skrg ni yg jd mangsa tkg urut...abg la... sapa lai...
dah la ya...
kang boring lak....
nnt aku update citer lain lak...
ada bnyk cuma mls nk menaip je...
kang aku rajin kang....update lagi ya...
ok daaaa.......

June 16, 2008

H.A.R.I B.A.P.A

hayaaaaa.....
ssh kan nk tgk blog ni sentiasa berupdate...
takpelakan...jnj ado...
nk cite gak la pasal Hari Bapa ni....even aku nan ado ayah lai...
almost 15thn ayah ku tiada...tu yg klu hr bapa ni aku wt donno jer...
bkn lp kan dia...never....tp aku taknak sedih2 pk aku nan ado ayah lai...
tp smlm tersentuh gak la....
opismate aku....
time nk dkt balik tuh....dia pi beli kek kt kedai dpn opis ni....
wah ptg ni aku leh mkn kek la (dlm ht je,blm sempat keluar mulut lai...hehehe)
poyo2 jer kan aku...pastu ada sorang lg klik tnya....kek nk belanja kitaorang ke?
yg terasa nyer....dgn tak pk aku ni takder ayah lg dia ckp....
"hari ni kan hari bapa...so bl lg nk celebrate...."
waaaa...terasa beb....mungkin dia terlupa aku takder ayah lg...
aku jer yg emo kan...takpe la...
aku terasa pun bkn dia tahu...
so wat hbs karen je nk terasa2 kan....forget it....
but for those got title father,dad,walid,abi, and so on....happy belated father's day....
semoga keraian yg kt sambut ni dtg ngn t'jawab yg baik demi keluarga kita....dunia & akhirat...
Dan utk ayah ku yg tercinta...hanya doa yg dpt ku titipkan utk dikau disana...al-fatihah,amin

June 12, 2008

halloooo...

salam pagi....
lm sgh x apdet...
soriiii...
bkn apa pun...
sjk 2 mnjk ni nk tgk pc pun rasa lain mcm jer..
lg2 keje mmg 24j dpn pc...
makkkaiiii..
rs nk termuntah jo..
tp nk wat camner kan...
keje....
alhamdulillah....ada gak keje..
org lain tuh ngn takder keje...
syukur ya amat...
dgn kenaikan brg keperluan....
minyak toksah citer la kan...
nasib la jd rakyat mesia...
bising2 pun takat tu jelah...
lebih2 kang...lain plk citer nyer...
adoiiiilaa....tercekik la rasa nya....
ok la jmpa lg nooo...
takleh nk nulis manyak2 la...
lain mcm je rasa....

June 08, 2008

Syukur...alhamdulillah

ucap syukur tak terhingga hanya utk Allah swt....
akhirnya doa kami dimakbulkan...
ujian yg kami lakukan menunjukan 2 jalur....
kami x caya...
pgi ke klinik nur ain....
xmo wat urine test...terus scan...
emmm 7 weeks...
alhamdulillah...
aku harap aku sentiasa dipermudahkan dlm urusan ni....
patut la...rasa lain mcm 2-3 menjak ni...
rupanya ada berita baik...
lm kami tgu...
aku harap takder apa2 la nnt...

June 02, 2008

umrah

hari ni 2/06/2008
sorang ofismate pgi umrah...
harap dia slmt smpi n balik nnt
harap gak umrah dia sempurna
dan doa nya dimakbulkan Allah....

sekali harung....

malas la nk update satu2...sekali harung la...

khamis 29/05/2008
buat tahlil kat umah...
instead akak ada balik blh la...
klu takder org ssh gak nk buat itu..ini...
tu pun tak semua akak2 ku balik....

jumaat 30/05/2008
kak nik yg kat perak tu smpi...
tak tahu plk nk balik...
ngn baby kecik...
mak dh bising2...
iyala kan...
bb tu kan prem...
tp alhamdulillah selamat takder apa2.....
teringat plk time kami balik perak hr tu...
terserempak ngn gajah tau...
nasib tak serang kitaorang...
dia nak seberang highway...
highway timur barat mmg femes ngn minatang ni...
ngeri...tu la klu nk balik jgn balik mlm2...

31/05/2008
alang2 kak nik dh balik....
buat la cukur jambul bdk kecik tuh...
gambo tak snap pun...
bz kat dapur...
maklum kurang kaki+tngn nk menolong....
letih toksah ckp la...
rasa macam nk mkn org je...
p/s nm ank buah aku yg ni Nur Ain Nadiah

1/06/2008
barang yg aku beli online dh smpi...
tp takut la nk wat...
tgu 2-3 hari lg la la...
jeng..jeng...

May 29, 2008

itu...ini...

dah x tahu la weh nk kasi tajuk apa dah.....
hehehehe....
seem like bz dis few weeks....
bz apa pun tak tahu la...
tp sempat la blog hop kjp2...
tp bkn nk citer psl keje...borink...
citer psl luar kijo....best...
aku pelik sikit ngn 'peel' abg sejak dua menjak ni...
silap sikit nk merajuk....
ckp terkuat sikit dh sentap...
aku pun tak tahu la....
semalam konon nk pujuk la dia...
aku belikan t-shirt n boxer....
suka plk....
mampos la aku klu cengini....
majuk sikit...nk kn beli something.....
patutnya aku la peel camtu...
adoiiii laa...
pastu dia blh gelak2 plk...tnya nape pangai abg camtu lately....
pening den....pastu sama2 gelak..
ialah...klu dah majuk tu kalah budak kecik...
mkn pun terpaksa..sb mak aku ada sekali....
nk je sekeh sekali time dia majuk tu...
harap dh tua je....
buang tebiat kot...
jgn la dia buat hal lain plk lps ni...
hazab tul nk mujuk nyer...

May 26, 2008

Peghak

ha betul ke tak eja cam tu...ye aku ke perak....
melawat kakak ku yg baru melahirkan ank ke-5...
baby tu actualy premature...tp dh ok dah...
kecik nyer baby tu...pompuan...
syukur lah kan....takde mslh apa baby tu...
kak nik je darah tinggi...kn tahan wad...
emmm...sian ank2 yg lain...
dh ibu kn tahan wad...
rumah mcm kapal pecah...
mkn pun tapau...
sian ank2 sedara ku itu...
tp nasib mok ti korang pegi...blh la mkn2 best skit...masak sendiri kan...
1st time aku msk sup ikan yu...
emmm BIL aku ckp sedap...aku tak mkn...entah tak selera aku nengok...
mknan org beranak...
ishhh....
aku pgi ngn mek...
tak lm pun...4 hr je...
tu amik EL...
mls nk apply cuti...
tp smlm kaknik dh kuar...
mntk ngn doktor...
dia takleh dok kt spital tu...
tdo pun tak...
lg la tinggi darah nyer...
tu yg mntk balik...
dh nm pun pgi tgk org sakit..
so takder nyer nk roger2 perak kan..
lain kali lah..
nnt poi ngn abg plk...blh la nk rewang2...
harap both kaknik ngn baby cepat baik...
nasib baik cuti sekolah kan....
tak la ssh sgt....

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi