Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

April 28, 2018

#pru14

Selamat mengundi semua..tunaikan tanggungjawab kita. 



#nakjugakpostpasalpru14:)

April 18, 2018

Penat x tahu nak cakap apa

Allahu...
Letih..penat...stress all blend together.
Tahu x bagus express bad feeling...but i need some space to release all. And i think here is the best. Nobody care here. I realy hope that all those thing can go fast as can. Realy😢

March 10, 2018

Widad

Salam..

Ini mungkin post pertama utk widad. Si bongsu (kot😁)..

Geram dgn budak ni...bnyk akal. Membuas mcm budak lelaki. Maklum ada dua superhero yg boleh dia join. Sangat2 lasak😅

Geram weh...still x boleh nk upload gambar bila buat posting dgn phone ni...😢

January 17, 2018

Sekolah

Assalamualaikum semua.

Sudah 3minggu sesi persekolahan tahun 2018. Letih oii😂

Anak sekolah...thn ni 3 orang dah sekolah termasuk saniy. Saniy kita hntr pergi sekolah main2. Saja utk expose dia dgn org luar. So far ok la..cuma pagi2 akan ada drama sikit la😁. Itu biasa...lgpun baru 4thn. Saya pun x tahu la mcm mana nk up gamba sini. Saya pki phone. Bila kita nk up gambo x jmpa cari folder...so sorry xde gambo utk sementara. Nnt saya godek la tengok camana😀.

Till then see again. Insyaallah.

January 09, 2018

Hi..again

Assalam semua.

Tajuk pun saya x thu nk buat apa😂
Apa pun bestnya blh menulis.

Alhamdulillah...cukup bersyukur dgn apa yg ada.
Selepas resign di tempat lama...saya jd suri rumah sepenuh masa lebih kurang 2 tahun.
Sempatla dapat sorang puteri plk - Nur Widad😄
Dalam masa 2 thn mcm2 hal jadi...kehilangan che' n mok serta pakdo dln masa terdekat. Sempat la merasa jaga dorang semasa sakit...Al-fatihah utk mereka semua....

Then dpt iv keje...dan rezeki baby baru gamaknya dapat keje tu...alhamdulillah...tp terpaksa plk hidup pjj dgn abang...aduhsi..ujian sekali lagi😯

Sekarang masih lg pjj...weken partner utk sementara ni.😅 sedang cuba utk tukar...doakan kami ya. Allah nk uji dan didik hidup berdikari. Tq Allah.

Alhamdulillah...teman kerja baru ni ok sesangat. Nnt saya up citer dorang eh.

Smpi jumpa lagi...Assalam

January 02, 2018

Assalam

Tangan ni gatal sangat nak menulis:-)

Nak mula dari mana yer...hiks

Okay...kita citer ttg saya dulu la yer..
For now..alhamdulillah saya ada 4 anak
Najibah
Syahmi
Saniy
Widad
 .
.
.
.
.
Najibah dah standard 3, Syahmi standard 1, Saniy 4y and Widad 2y
Alhamdulillah
nanti saya up gambo dorang yer...

hishhh best nyer dapat menulis...lama weh duk bertapa..gian dah ni:-)

Selepas ni ada citer TB jer lah kot...huhuhu

Jumpa lagi..insyaAllah

December 28, 2017

Setelah sekian lama

Assalam...

Allahu...lamanya

Alhamdulillah masih lagi dberi luang untuk buka blog ni..
Try banyak kali weh...password dok ingat:-)

Banyak benda jadi..biasalah tu

Ada lagi orang baca blog heh

Blog2 famos tu ramai lagi ke oarang baca heh.

Aduhai..banyak nak tulis..

Lain kali jer la...insyaAllah

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi