Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My Photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

October 18, 2015

Salam Tahun Baru Hijrah

Assalamualaikum w.b.t

hu..hu..hu...
tenggelam timbul kan...
apapun Salam tahun baru hijrah untuk semua...
cepat sungguh masa berlalu..rasanya baru jer sambut tahun baru hijrah tahun lepas tup2x dah tahun baru pulak...Allahuakbar...masa yang tak pernah berhenti:-)
.
.
.
apa jua harapan kita..semoga semuanya berjaya didakapi.
saya insyaAllah tahun ini, dapat laksanakan hajat nak jadi surirumah...
Alhamdulillah...bukan senang nak buat keputusan...
ada pelbagai persoalan yang kena jawab..hiks.
apa jua saya serah sepenuhnya pada Allah...TOTAL
yelah...kalau sebelum ada belanja sendiri lepas ni kena harap kat orang...
kalau sebelum ni time rehat waktu kerja boleh keluar...lepas ni tak lah kot...
mmg kena kuat mentally...:-)
.
.
.
okay..sampai jumpa lagi..insyaAllah
lepas ni lagi payah la rasanya nak update...
dengan line yang tidak berapa clear...dengan "ofismate" baru yang asyik nak merap:-)
harap dapatlah (dengan izin) untuk update sekali sekala...sbg tanda tuan rumah ni masih ada...
kalau dah lama sangat tu...rasanya tuan rumah pun dah tiada lah tu:-)
bye....

October 01, 2015

Raya Korban 1436h / 2015m

Assalamualikum w.b.t

Alhamdulilllah selamat sudah kita menyambut raya korban untuk tahun ini...
dapat kumpul bersama keluarga...bertukar cerita
best kan...
dan hari ni semua dah pakat pulang ke tempat memasing...menyambung sisa2 hidup...meneruskan perjuangan...panjang umo, dimurahkan rezeki berjumpalah lagi...
okay ni sekitar gambar raya korban kami...

p/s punyalah susah nak up gambar utk entry ni...seminggu amik masa..hihi (sebenarnya tuan blog ke-malas-an hiks)
Pertemuan terakhir....
Antara yang mengambil bahagian
okay ni cantik...
lagi
mek bersama 3 dari 5 anak2 beliau:-)
persedian

persedian ii
persedian iii
pisau tu tajam...
eh dan lapah:-)
budak2 seronok tengok lembu korban depan mata

September 22, 2015

Salam Aidil Adha

Assalamualaikum w.b.t

Selamat Hari raya korban semua...

Esok kepada yang mampu, selamat berpuasa sunat Arafah..besar ganjaranya.

Sampai jumpa lagi....
mangsa korban raya tahun 2012...tahun ni insyaAllah.

September 14, 2015

Salam Takziah

Assalamulaikum w.b.t

Salam takziah untuk semua keluarga mereka yang terlibat dalam kemalangan kren tumbang di Masjibil Haram..

redha pemergian mereka..insyaallah mereka berada dalam kalangan mereka yang beriman.

doakan kesembuhan untuk mereka yang tercedera dan seterusnya dapat melaksanakan rukun haji dengan sempurna..hilangkan rasa trauma dalam diri mereka Ya Allah...mereka berada dirumahMu, menjadi tetamuMu...muliakan mereka Ya Allah.....

August 25, 2015

Kena attack denggi

Assalamulaikum w.b.t


Doa semua sihat dan dilimpahkan rahmat...
kami sekeluarga demam...musim agaknya
suspek denggi..alhadulillah tak.
yang teruk si kecik saniy...almost 2 minggu gak la demam dia..
sekarang ni pun masih lagi dalam mode swing...kesian budak kecik itu..harap lepas ni no more la demam lama2 ni...tak tahan tengok anak sakit..merengek setiap masa...nak datang kerja pun tak best...ofismate pun ada yang tak suka..yelah asyik EL jer...eh kita bukan sengaja, dah famili members tak sihat...takkan kita nak biarkan ajer..lagi pulak anak2 kecik...entah lah...manusia sekarang dah tak kurang perasaan kasihan kot...takder belas ihsan...
ok la..till meet again.
rindunya nak menulis (merepek) dalam ni:-)

August 03, 2015

Anak masa kecik

Assalamualaikum w.b.t

cepatnya masa berlalu...tahu2 dah besar dah dorang...gambar masa baby kakak takder sangat, masa tu camera pun takder lagi.....so kita letak gambar masa dorang dalam setahun lebih kurang...
jom tengok gambar dorang ni...yang pasti dorang ni rambut mmg tak lebat:-)
Najibah
Syahmi
Saniy

August 02, 2015

Selamat Hari lahir En.Somi

Assalamualaikum w.b.t

Selamat hari lahir somi...
jujurnya, dia pun tak ingat hari lahir dia kalau saya tak cakap..
sempoi sangat orangnya...bab media sosial ni harap saya jerlah yang inform kat dia...
mungkin adalah dari member2 dia..tapi banyaknyer saya jerlah...
malas nak amik tahu katanya....membazir:-)
.
.
semalam dah buat kek coklat karamel...nasib baik jadi....kalau puding karamel tu selalu sangat..
dia mmg suka puding karamel...masuk peti ais....kang tengah hari leh makan sambil main2 dgn anak2....
.
.
semoga abang sihat sentiasa...dan yang penting sentiasa dalam rahmat Allah & mendapat cahaya petunjunk dan hidayah disepanjang kehidupan ini....


Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi