Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

December 05, 2018

pulau perhentian besut 2018

kita letak tahun lah yer...untuk remarks diri sendiri:-)
then kita masuk 2-3 kepng gambo buat kenangan..aci jer kan..









husni bigday


cerita tb sesajer...baru dapat netbook...tu pinjam jer :-)
tapi dah gian sesangat nak tulis blog kita up jela yer...
ni masa weding husni bln 8 lepas..anak saudara ke 2.
uwaaa dah tua dah mokti...dah dua orang anak saudara kawin dan dah ada dua orang cucu jugak.....huhuhu...just accept it:-)
1/2 dari famili members
pengantin
aduhai nak siapkan satu entri pun lambat weh...nak up 2 gambar tu punya la lama weh...nak masukkan semua gambar dlm netbook x boleh la...bukan kita punya...takperlah dapat buat entri ni pun dah suka bangat๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š๐Ÿ˜Š

ok...till then. ada masa kita up entri lagi...walau takder org baca dah sekarang..hihihi

April 28, 2018

#pru14

Selamat mengundi semua..tunaikan tanggungjawab kita. 



#nakjugakpostpasalpru14:)

April 18, 2018

Penat x tahu nak cakap apa

Allahu...
Letih..penat...stress all blend together.
Tahu x bagus express bad feeling...but i need some space to release all. And i think here is the best. Nobody care here. I realy hope that all those thing can go fast as can. Realy๐Ÿ˜ข

March 10, 2018

Widad

Salam..

Ini mungkin post pertama utk widad. Si bongsu (kot๐Ÿ˜)..

Geram dgn budak ni...bnyk akal. Membuas mcm budak lelaki. Maklum ada dua superhero yg boleh dia join. Sangat2 lasak๐Ÿ˜…

Geram weh...still x boleh nk upload gambar bila buat posting dgn phone ni...๐Ÿ˜ข

January 17, 2018

Sekolah

Assalamualaikum semua.

Sudah 3minggu sesi persekolahan tahun 2018. Letih oii๐Ÿ˜‚

Anak sekolah...thn ni 3 orang dah sekolah termasuk saniy. Saniy kita hntr pergi sekolah main2. Saja utk expose dia dgn org luar. So far ok la..cuma pagi2 akan ada drama sikit la๐Ÿ˜. Itu biasa...lgpun baru 4thn. Saya pun x tahu la mcm mana nk up gamba sini. Saya pki phone. Bila kita nk up gambo x jmpa cari folder...so sorry xde gambo utk sementara. Nnt saya godek la tengok camana๐Ÿ˜€.

Till then see again. Insyaallah.

January 09, 2018

Hi..again

Assalam semua.

Tajuk pun saya x thu nk buat apa๐Ÿ˜‚
Apa pun bestnya blh menulis.

Alhamdulillah...cukup bersyukur dgn apa yg ada.
Selepas resign di tempat lama...saya jd suri rumah sepenuh masa lebih kurang 2 tahun.
Sempatla dapat sorang puteri plk - Nur Widad๐Ÿ˜„
Dalam masa 2 thn mcm2 hal jadi...kehilangan che' n mok serta pakdo dln masa terdekat. Sempat la merasa jaga dorang semasa sakit...Al-fatihah utk mereka semua....

Then dpt iv keje...dan rezeki baby baru gamaknya dapat keje tu...alhamdulillah...tp terpaksa plk hidup pjj dgn abang...aduhsi..ujian sekali lagi๐Ÿ˜ฏ

Sekarang masih lg pjj...weken partner utk sementara ni.๐Ÿ˜… sedang cuba utk tukar...doakan kami ya. Allah nk uji dan didik hidup berdikari. Tq Allah.

Alhamdulillah...teman kerja baru ni ok sesangat. Nnt saya up citer dorang eh.

Smpi jumpa lagi...Assalam

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi