Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

January 17, 2018

Sekolah

Assalamualaikum semua.

Sudah 3minggu sesi persekolahan tahun 2018. Letih oii😂

Anak sekolah...thn ni 3 orang dah sekolah termasuk saniy. Saniy kita hntr pergi sekolah main2. Saja utk expose dia dgn org luar. So far ok la..cuma pagi2 akan ada drama sikit la😁. Itu biasa...lgpun baru 4thn. Saya pun x tahu la mcm mana nk up gamba sini. Saya pki phone. Bila kita nk up gambo x jmpa cari folder...so sorry xde gambo utk sementara. Nnt saya godek la tengok camana😀.

Till then see again. Insyaallah.

January 09, 2018

Hi..again

Assalam semua.

Tajuk pun saya x thu nk buat apa😂
Apa pun bestnya blh menulis.

Alhamdulillah...cukup bersyukur dgn apa yg ada.
Selepas resign di tempat lama...saya jd suri rumah sepenuh masa lebih kurang 2 tahun.
Sempatla dapat sorang puteri plk - Nur Widad😄
Dalam masa 2 thn mcm2 hal jadi...kehilangan che' n mok serta pakdo dln masa terdekat. Sempat la merasa jaga dorang semasa sakit...Al-fatihah utk mereka semua....

Then dpt iv keje...dan rezeki baby baru gamaknya dapat keje tu...alhamdulillah...tp terpaksa plk hidup pjj dgn abang...aduhsi..ujian sekali lagi😯

Sekarang masih lg pjj...weken partner utk sementara ni.😅 sedang cuba utk tukar...doakan kami ya. Allah nk uji dan didik hidup berdikari. Tq Allah.

Alhamdulillah...teman kerja baru ni ok sesangat. Nnt saya up citer dorang eh.

Smpi jumpa lagi...Assalam

January 02, 2018

Assalam

Tangan ni gatal sangat nak menulis:-)

Nak mula dari mana yer...hiks

Okay...kita citer ttg saya dulu la yer..
For now..alhamdulillah saya ada 4 anak
Najibah
Syahmi
Saniy
Widad
 .
.
.
.
.
Najibah dah standard 3, Syahmi standard 1, Saniy 4y and Widad 2y
Alhamdulillah
nanti saya up gambo dorang yer...

hishhh best nyer dapat menulis...lama weh duk bertapa..gian dah ni:-)

Selepas ni ada citer TB jer lah kot...huhuhu

Jumpa lagi..insyaAllah

December 28, 2017

Setelah sekian lama

Assalam...

Allahu...lamanya

Alhamdulillah masih lagi dberi luang untuk buka blog ni..
Try banyak kali weh...password dok ingat:-)

Banyak benda jadi..biasalah tu

Ada lagi orang baca blog heh

Blog2 famos tu ramai lagi ke oarang baca heh.

Aduhai..banyak nak tulis..

Lain kali jer la...insyaAllah

October 18, 2015

Salam Tahun Baru Hijrah

Assalamualaikum w.b.t

hu..hu..hu...
tenggelam timbul kan...
apapun Salam tahun baru hijrah untuk semua...
cepat sungguh masa berlalu..rasanya baru jer sambut tahun baru hijrah tahun lepas tup2x dah tahun baru pulak...Allahuakbar...masa yang tak pernah berhenti:-)
.
.
.
apa jua harapan kita..semoga semuanya berjaya didakapi.
saya insyaAllah tahun ini, dapat laksanakan hajat nak jadi surirumah...
Alhamdulillah...bukan senang nak buat keputusan...
ada pelbagai persoalan yang kena jawab..hiks.
apa jua saya serah sepenuhnya pada Allah...TOTAL
yelah...kalau sebelum ada belanja sendiri lepas ni kena harap kat orang...
kalau sebelum ni time rehat waktu kerja boleh keluar...lepas ni tak lah kot...
mmg kena kuat mentally...:-)
.
.
.
okay..sampai jumpa lagi..insyaAllah
lepas ni lagi payah la rasanya nak update...
dengan line yang tidak berapa clear...dengan "ofismate" baru yang asyik nak merap:-)
harap dapatlah (dengan izin) untuk update sekali sekala...sbg tanda tuan rumah ni masih ada...
kalau dah lama sangat tu...rasanya tuan rumah pun dah tiada lah tu:-)
bye....

October 01, 2015

Raya Korban 1436h / 2015m

Assalamualikum w.b.t

Alhamdulilllah selamat sudah kita menyambut raya korban untuk tahun ini...
dapat kumpul bersama keluarga...bertukar cerita
best kan...
dan hari ni semua dah pakat pulang ke tempat memasing...menyambung sisa2 hidup...meneruskan perjuangan...panjang umo, dimurahkan rezeki berjumpalah lagi...
okay ni sekitar gambar raya korban kami...

p/s punyalah susah nak up gambar utk entry ni...seminggu amik masa..hihi (sebenarnya tuan blog ke-malas-an hiks)
Pertemuan terakhir....
Antara yang mengambil bahagian
okay ni cantik...
lagi
mek bersama 3 dari 5 anak2 beliau:-)
persedian

persedian ii
persedian iii
pisau tu tajam...
eh dan lapah:-)
budak2 seronok tengok lembu korban depan mata

September 22, 2015

Salam Aidil Adha

Assalamualaikum w.b.t

Selamat Hari raya korban semua...

Esok kepada yang mampu, selamat berpuasa sunat Arafah..besar ganjaranya.

Sampai jumpa lagi....
mangsa korban raya tahun 2012...tahun ni insyaAllah.

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi