Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

March 07, 2011

Kami

-dok tgu abah & mek amik benih tebu-
sejarah macam berulang.
bukan apa, time ngandung najibah dulu pun saya,abang & mek sibuk dok buat projek tanam pisang.
dan sekarang ngandung anak kedua pulak projek tanam pokok getah. Sebelum tanam pokok getah mek & abang tanam tebu pulak kali ni. yang bestnya lagi kita dah tambah "pekerja" sapa lagi klu tak kakak najibah-->pekerja yang banyak songeh. kasut masuk tanah tak boleh, basah tak boleh dan ntah apa2 lagi la...
kali ni jugak kita ada poksu-->ringan la sikit. Kali ni ibu tak buat apa pun. Bukan apa, projek ni mula lambat, saya pun dah sampai due dah.
apa2 pun harap semuanya berjalan lancar.

3 comments:

en_me said...

muger2 sumernyer selamat.. aminn ya robbal alamin

linziana said...

waaa...bagusla menanamkan?hehehehhe.Kalu ade tanah asal rajin apapun jadi.Yang penting kena rajin jer...Keep up shaliza.

Oh by the way scan baby apa nanti?semoga segalanya dipermudahkan

shaliza said...

en_me;Terima Kasih.

Lin;betul tu, nak dengan tak jer, Baby? Tak scan la jantina dia,biar suprise nanti.

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi