Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

November 12, 2008

Terima kasih

emmm...kak ipar aku ada nanya...aku ada teringin nk mkn apa2 tak...sweet je dgr...
aku ckp so far skrg apa2 yg aku teringin insyaAllah dapat...
aku tak lah mengidam yg bukan2 pun...dan semua nya blh dapat...thanks ar kak...
aku dh mula rasa penat weh skrg...tp aku mmg kuat berjalan...pesan mak jgn dok rileks banyak nnt bersalin susah...biar aktif...thanks mom...
bantal tdo ngn bantal peluk baby dh siap...aku wat sendiri tau...hehehe
saje je...abg suruh beli je...aku ckp biarlah dia rasa hasil tangan ibu dia...tilam belum siap lagi...maklum la buat time weken je...pastu aku jgk buat kain bengkung ngn kain barut...susah nau nk carik kain kapas....aku syukur sgt ada mak bersama.....hehehe klu tak haram nk buat semua tuh....alamat tak merasa la anak ibu nnt hasil tangan ibu ya...thanks again mom...
baju2 baby semua takder la aku prepare beriya2 pun...biasa jer...tp mcm risau gak...sb skrg kat pantai timur dok musim "bah" kan...kang tak kering plk baju2 bdk kecik tu nnt...so nk kena tambah lagi la nmpknya.....org tua kata baby ni dia cepat membesar so jgn la beli lebih2 yg size newborn tu....huish nk kn consider gak tu...takpe la kita tengok dulukan camner....over excited plk...apa pun aku harap semua nya ok....insyaallah...

2 comments:

cmba said...

wah..dah nk dekat yek due nye..dah bz wat preparation!!bangga aku bile bace tilan n bantal buat sendiri...caya lah!!..aku doakan semoga semuanya berjln ngan lancar..amin!

shaliza said...

thanks shima...amin

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi