Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

November 10, 2008

Uji tahap kesabaran

Weken lps tahap k'sabaran aku mmg down.....
marah betul aku ngn poknik....
betul2 menguji...
biasa aku sapu2 biasa je dlm bilik dia...
ingat ok la...sekali mcm2 ada....semua disimpan bawah katil...klu blh pakai takper la...ni dh mcm apa ntah
ngn bau rokok+paip yg dia hisap tu satu hal...busuk tak tahan aku...
tu aku tak letak langsir kat bilik dia tu...senang nk kasi udara masuk...
klu ltk langsir gamaknya habis satu rumah bau...
mesti org akan kata benda kecik macam tu pun nk kecoh...
tp sapa yg ada pengalaman jg org tua tau lah mcmn...
nk ditegur...org tua...
buat muka toyer jer lah...
aku klu bengang ngn dia aku tak ckp pun ngn dia...dia tanya aku wat dekkk je...
kadang kesian aku ngn dia...tp tu la sekali otak aku weng mmg aku marah betul...
tp yg aku perasan,naper dia blh dok tnggal ngn aku sekeluarga walaupun kdg2 aku rasa apa yg aku buat kat dia agak worst...ialah kan...org tua mana yg suka org muda ngajar dia kan...tinggi suara (sb dia tak brp dgr ckp slow2)...tp kan kita blh tgk muka org tu marah even dia tak bercakapkan...---->apa yg aku ngerepek ni
mak aku cakap dia blh tngl ngn kita maknanya,kita lebih baik dr anak2 dia....tu je yg aku pegang...
lagi satu aku pegang "Allah takkan menguji lebih dr yg termampu oleh kita"...lagi satu yg aku pelik, ngn poknik ni je aku tak tahan...ngn org lain ok jer...even org lain tu klu nk ikutkan lagi sakit hati dia org buat...blh je aku terima....SABARJELAH...aku pun selalu mintak biar Allah bagi aku kesabaran yg lebih bila berdepan ngn peel poknik yg kdg2 betul2 buat aku nk nangis...dia buat aku mcm takder perasaaannnnn...cuba la pk, aku balik keje penat2 ngn keadaan aku mcm ni plk mcm2 dia mintak...ngn mak aku takder plk mcm2....adoila...mcm aku ni 'bibik' dia plk....ke aku yg over sensitif ek?

1 comment:

Anoy said...

byk2 bersabar yek siti...
take care u both

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi