Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

April 20, 2009

cerita

haha...tajuk pun ntah apa2 dah.
bkn apa,klu benda tak terus update mcm ssh plk nk update kan.
tu yg setengah blogger terus msk draft tu..
tp nk wat mcmnkan tak setegar blogger lain...
last 2 week najibah domammm...tu yg huru hara sikit tuh..
x nka ngn sesapa...so melepek jelah ngn ibu dia....
nasib tak serius sgt...
tp yg harunya nk tinggal ssh la plk...ibu nk gi keje nak ooiiii
botol takmo hisap....payah sgt2 nk kasi susu....
pernah sekali tu aku terpaksa balik sb dia nangis beria2 takmo susu ngn botol...nk nenen ibu gak...huh jenuh la ibu camni...
tp dis week nmpk cam ok skit...najibah mmg ssh nk susu ngn botol.
.
.
.
.
weken hr tu kami ada gi lawat atuk aku...uzur/sakit tua...
aku mmg dah belah bagi nk pgi...sb najibah still baby kan..
sbnya kat situ mcm scary sikit....org kata baby leh nmpk mcm2...
tp kenangkan atuk yg dh lm x jenguk...pgi gak la..
lg pun dia belum nengok cicit dia..najibah
nk jadi cerita najibah takmo langsung naik rumah tu...
aku naik je dia nangis..
mula2 tu aku bagi alasan dia panas...pastu makcik aku on kipas...
x jalan gak...
mak aku dh bg signal suh turun...
aku pun turun la...then najibah benti nangis...
ooo dh sah dia takut ni...then terpaksa la ckp ngn atuk takleh lm coz najibah nangis...sian atuk aku tak sempat nk main2 ngn najibah....
takpe nnt dia beso skit aku bawak la ziarah lagi...
.
.
.
.
p/s sapa yg tahu last panggilan utk haji tahun ni bila ya...

No comments:

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi