Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

October 29, 2009

pengalaman itu:-)

yes, saya dah jadi ibu selama 9++ bulan (ala baru 9 dah eksyen)
bukan eksyen la...pengalaman tu yang nak dibilang...
dulu sy pernah gak la jaga anak buah time2 cuti2 sekolah...
yang paling saya tak tahan time nk basuh 'yak' dorang...
sampaikan nak term----h dibuatnya....huhu
pastu akak saya sound la...tgu la ko klu dah ada anak nnt camner...
sy ok jer...cuma time tu kita muda belia kan...semuanya pun susah...
dan skrg...ajaib sungguh ngn automatik tu bila nk basuh 'yak' ank sendiri dah takde dah perasaan itu....lallala
betul la org cakap...pengalaman buat kita tahu segalanya...
dan dari hari ke hari sy sentiasa belajar benda baru sebagai "ibu"
dan semalam bila balik dr keje, ada cousin sy (x keje) bagi susu ank dia dgn FM...sy tanya la knp bagi FM....senang je dia ckp susu takder ank dok nangis tak cukup susu....hohoho sedihnya saya...dah la awak tu tak keje...bnyk masa ngn anak...senang je bagi ank FM....sy cakaplah knp pulak susah2 nk beli FM klu kita dah ada FREE yang ALLAH bagi...tak sanggup saya tengok klu mak tak keje tapi bagi anak FM...yg keje tu reasonable la jugak...tp still blh klu nak....ilmu itu penting....dan kesedaran jugak penting....tolong la ibu2 usahakan lah untuk BF our babies....
Ya ALlah banykkanlah susu kami...agar kami dapat susukan anak2 kami seperti mahuMU...amin



No comments:

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi