Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

November 30, 2010

29th 4hari

malu eh...nak juga wat entri....
26 Nov 2010 genap 29tahun....
ok sebelum kita masuk bulan baru kita kasi update sikit sempena bigday itu...
nak jadi cerita org tak ingat pun...(kecuali member2 la, member lagi ingat befday kita)
cuma kita kenen2 la...baru oooo ibu nak apa?
hmmm apa kan daya la kan...macam tu la selalu pun selama 3thn ni.
kalau dia punya toksah cakap la kan,ofcos la kita ingat....
takpe yang penting dia jlnkan t'jawab seajibnya...hehehe sapa tak sayang laki kan...
.
.
disebabkan takder apa2 so wajib la kita merengek nak mcm2 kan....so kita tengok apa yang dapat nanti.....list tu dah propose dah...tgu approval jer...hehe
.
.
.
untuk ingat diri sendiri,
sempena peningkatan umo ini....
saya amat berharap saya boleh berubah ke arah yang lebih baik...
dari segi hubungan dengan Allah dan hubungan sesama manusia.
saya juga harapkan saya boleh jadi
1- hamba Allah yang lebih taat & istiqamah
2- isteri yang bijak, penyanyang & tidak menyusahkan hati suami
3- anak yang terbaik & dapat berbakti kpd orang tua (termasuk MIL sekali la ya) hingga hujung nyawa,insyaAllah
4- ibu yang bijak,penyanyang & terbaik untuk ank2.
5- saudara yang tidak mementingkan diri sendiri
6- pekerja yang amanah
7- kawan yang baik
8- makcik yang bertanggung jawab
.
.
.
harapnya saya sentiasa ingat semua tu....kalau la sapa yang ingin sama mengingatkan saya,silakanlah...harapnya juga tiada api yang akan menyala bila ada org menegur...dah tua weihh malu la sikit...teguran untuk kebaikan apa salahnya kan....

2 comments:

cmba said...

Selamat Hari Jadik shah...
semoga ape yg diimpikan menjadik kenyataan..semoga berbahagia dan sihat selalu.....amin!

shaliza said...

Thanks shima, insyaAllah semoga dipermudah segalanya.

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi