Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

September 18, 2011

Syahmi:6bulan

Alhamdulillah...Syahmi sudah 6 bulan..
saya dah kasi suap dia solid food..
so itu budak dah makan moi.
excited sungguh dia..
so mknan dia dah ada warna
kalu tidak asyik nak amik org punya.
bila kita dok makan, jaga2 lah..dia dok aim jer...
sudah berguling2..
ada tengok angkat2 bontot.
cepat jugaklah dia ni berbanding kakak..
opsss jgn banding2kan anak kan..
tiap anak punya kelebihan & kekurangan nya..
terima dan redha..
doakan mereka jadi anak2 solehah..
tidak meremehkan solat..
tidak buat/ambil benda haram..
menghormati org tua.

2 comments:

LiNda said...

alhamdullilah...
membesar dgn sihat ..

melayan kerenah anak, walau penat tapi sgt mmbahagia kann...:)

shaliza said...

Kak Linda; betul...manis untuk dikenang.

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi