Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

August 21, 2009

Jom BF our babies


Yes,saya sgt adore ibu2 yang boleh susukan anak2 mereka sampai umur 2thn...dan saya telah tanam impian nk susukan anak kami sejak saya disahkan pregnant....
Alhamdulillah...Allah perkenankan doa & impian kami. Memang pada permulaan tu agak payah la...nak2 pula nak mula kerja lepas habis pantang...sehabis daya saya bekalkan susu untuk anak kami...InsyaAllah saya nak sangat susukan anak kami sampai umur dia 2tahun....Jom la kita sama2 hebahkan pada sesiapa saja yang bakal jadi ibu....yang susu ibu ni banyak manfaatnya...dan juga insyaAllah dapat jugak ganjaran untuk ibu tu jugak....sapa tak nak pahala mudah kan....Lagipun senang kalau kita nk kemana2 sekali pun...tak payah nk sediakan air panas+nk bawa bekal susu formula ke hapa...just gi mcm tu je...easy kan...
pulak tu anak tu sentiasa ngn kita...oooo time tu yang paling saya suka...anak sentiasa dalam dakapan saya.....bahagia bukan?
So sapa kata BF ni susah...lagi senang ada....mana2 pun blh...pastu plk BF ni blh menyihatkan badan si ibu...dan senang nak dapatkan balik bentuk asal spt sebelum pregnant....buktinya berat badan saya sekarang adalah sama dengan berat badan sebelum pregnant dulu.....45KG....sekali lagi ni buatkan saya teruja sangat nak BF anak kami....satu lagi moment indah yg saya suka sangat bila saya balik kerja anak kami mesti nak terkam ibu dia macam rindu sesangat.....then mesti nak gomol2 nenen ibu dia...huh bahagianya ibu sebab anak ibu tgu ibu macam tu sekali....huh nikmat betul ada anak ni kan....so saya mmg setuju sangat dengan BF ni...n3 ni bukan semata nk join contest ke hapa...tapi mmg saya amat support mereka yg BF anak2 mereka...ambillah kelebihan ini yang Allah bagi kepada WANITA yang bergelar IBU....
jom ibu2 kita sertai peraduan ini...bukan untuk menang...tapi tanda kita support BF, untuk anak2 kita jugak...
SERTAI SEKARANG
“HAPPY WORLD BREASTFEEDING WEEK 2009″
*klik pada logo atas utk ke page mom's choise.....
**sticky mode sampai 21/08/09....scroll utk n3 baru...

3 comments:

Amy said...

yup so true, bila bf baby, nnt anak tuh akan lagi rapat dgn mom dia. mudah2an. :)

e-caR NazRin aka ibuEiymann said...

salam..
gud luck utk contest nie.. kite semua adlh pemenang krn berjaya menyusukan anak.. chayork2 BF-mom!!

well, i follow u n salamz kenal..

Zimah's Depart said...

good luck!

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi