Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

December 28, 2009

Salam tak bersambut

huhuhu sapa la salam tak bersambut tu ya..
ala najibah jer pun.
najibah ni saya dah ajar dia bila tamu datang kena salam.
so nak biasakan dia saya selalu la sebut salam / amin bila jumpa sesapa.
so malam tadi tokmek dia dah mula ajar ngaji sejak balik haji, saya perasan yang najibah dok hulur tangan dia kat budak2 tu,sorang pun tak hirau dia.
jadi saya pun cakapla kat budak2 tu yang najibah nak salam.
budak2 tu semua takmo salam ngn najibah...ish2 sian anakku...siap tangan tu peluk badan tu taknak sambut salam najibah. alololo. apa la budak2 ngaji tu,
takper la anak ibu dorang tak biasa la tu. Salam ngn ibu je lah.
najibah dah boleh sebut ibu & abah, pastu leh sebut NAK bila dia nak something.
best2x.
suka mandi,bila masuk dalam besen takmo kuar2...nak beli kolam kecik la dia nanti.
plan nk bawa dia gi jeram la weken ni...rasa atok najibah kasi tak?
atok najibah (my MIL) ni susah sikit nak lepas cucu dia gi tempat2 gitu...huhu nak pgi gak. boleh bawa berbincang hehehe.



3 comments:

iNa said...

cian najibah..
nape budak2 tu xnk sambut ya...
huhu..

Mr PenyuBiru said...

dia sambut dlm hati kut.hehe

shaliza said...

ina;tak tahu la nape.
mr.PB;iya la kut....huhuhu

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi