Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

March 28, 2010

Earth Hour

Mlm tadi kempen earth hour..
tak lama pun 8.30-9.30mlm.
tp tulah bukan senang nak sedarkan semua orang->masyarakat
tepi rumah kami sakan dengan cahaya lampu mereka.
dari luar sampai ke toilet dorang buka.
nak kata tak tahu,tahu
tu la sesetengah org kita.
apapun kesedaran saya rasa tak susah sebenarnya nak buat,
cuma kita2 je yang booo layan..
next year kita tengok plk macamana.
.
.
saya tengok national geografic mlm tadi->TV1
dlm kajian saintis itu dlm masa 48thn akan ada wabak tikus...
huhu ngerikan. Yang mana akan menyebabkan kebuluran berlaku.
wabak ini berlaku bila tikus akan membiak lebih dari biasa,dan akan menyerang dan merosakan tanaman2...hmmmm
responden dalam rancangan itu juga menceritakan,dia pernah mengalami 50 tahun dulu bila tikus membiak dan tanaman rosak-yang menyebabkan penduduk kampung itu kebuluran,seterusnya mencetuskan "perang gorilla"->dasyatkan.
Tanda tikus itu akan membiak diluar kebiasaan bilamana pohon buluh itu akan mengeluarkan buah. Pernah tak nampak pokok buluh berbuah?
Itu kita kena tengok. Klu nampak tu cepat2 la kita tengok,sebab tikus2 itu membiak dirumpun buluh tersebut...wallahualam.


No comments:

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi