Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

March 24, 2010

vocab

kepala sesak...jom take five
ni saya kumpulkan beberap vocab yang biasa najibah guna
1->nok (bahasa klate ye harap maklum)
2->abah (jeles saya sb dia boleh sebut word ini dulu)
3->kakak (mmg suka benar sebut word ini bila jumpa ngn budak pompuan,thats mean dia faham-betul tak?)
4->ibu (biasa buuu jer yang boleh,belum boleh sebut ibu clearly,tp dah buat saya gembira sampai nak guling2-gila excited)
5->ma (ntah napa Tokma dia ajar sebut ma je...should be Tokma,biarlah dia sajer nak feel close agaknya)
6-> Tokmek (baru lagi dapat sebut word ni...sakan tokmek dia suka sebab cucu dia boleh panggil dia dah)
7-> andi (mandi dah jadi andi la plk)
8-> jom (dia tahu bila saya sauk tudung je mesti sebut 'jom'...ntah2 apa je najibah ni,biarla saya sauk sb ada org datang rumah pun,mesti dia sebut jom sambil pegang tangan ibu dia-means nak gi jalan la tu or nak keluar)
emmm apa lagi ya,
huhu biasa la excited lebih anak sulung kan...harap takder yang kesah ya..
nak show off apa nya n3 camnikan,ini akan terjadi pada semua orang saya rasa,so takpayah nak kata apa2.
ok thats it...


2 comments:

RieNa said...

tahniah najibah!
seronok kan bila anak mula berckp. najibah dah boleh jalan ke?
jgn pedulik pd kata2 org nak show off ke apa. ini blog kita, ini sejarah kita. terpulanglah kita nak tulis dan cerita apa pun. kan?

take care!

Mr PenyuBiru said...

dengar anak² boleh sebut seme tu,kita rasa syok kan.

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi