Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

August 19, 2010

Menu di bulan puasa

Salam semua...
ye..ye.. dah nak masuk 10 hari puasa.
sepanjang 10 hari ni apa menu puasa korang semua ya...
saya masih belum berkesempatan nak merasai menu sebenarnya...makan pun ala2 jer...buat alas perut.
tapi teringat jugak dengan....ayam percik...kerutub....kerabu....semua tu ada je tapi tekak ni tak lalu la pulak nak jamah...huhu ngada2 sungguh...
kalau kuih tu jala mas...akok...netbak...lain2 pun tak leh masuk jugak..
apa la yang anakanda ibu ni nak tak tahu la...
minum teh o pun takleh...apa kena ntah...
bihum goreng rasa macam best sangat buat masa ni,tapi takkan hari2 nak buat.
bau durian adalah sangat tidak menyenangkan....kalau dulu durian adalah feberet sekarang no..no...no...huhu
mintak2 lah tidak berlarutan ni...kalau tak melepas nak merasa menu2 yang bulan puasa je ada ni...kalau mkn bulan lain takder feel tau..
gambo2 menu pun malas betul nak ambil...
nanti la kalau tergerak hati nak amik saya post kan...
oooo acid folic tu buat saya mual la...sekarang ni saya skip dulu sb kang kalau mkn asyik dok uwek2 jer...puasa pun tak tenang...harap juga tidak memudaratkan....saya tau itu penting lagi2 diawal2 ini...insyaAllah takder apa2 la...
daaaa...

2 comments:

D@puR D@n OvEn said...

Sedapnya kalu dok kampung kan, semua makanan lazat2, jeri penah rasa waktu pegnentkan irdina dlm bulan posa, waktu tu br 7 minggu usia kandungan. mkn apa pun tak boleh. Makan gula2 laju jer. Acid folic Shah tak leh skip. Itu utk perkembangan otak baby. Shah kene jugak mkn acid folic tu tau walau mcm mana pun. please shah... jgn skip ye...

shaliza said...

Jery; mmg sedap & feel dia lain macam kalau kt kampung...huhu anyway thanks ya...insyaAllah.

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi