Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

August 11, 2010

syukur

Alhmadulillah...tahun ni kita masih mampu menjalani ibadah puasa.
Semoga kita semua mendapat keberkatan dan yang penting mendapat keampunan dariNya sepanjang bulan puasa ini dan insyaAllah bersih seperti bayi baru dilahirkan.
.
.
.
syukur juga saya panjatkan hari ini kerana saya juga insyaAllah akan berpuasa penuh untuk tahun ke-4....hehe...najibah akan jadi kakak...insyaAllah....suka la macamni...bulan puasa je penuh...alhamdulilah.
.
.
.
mood yang tak berapa molek tu mungkin ini la sebabnya...huhu
tapi sekarang saya ada masalah jg, sb saya takleh nak masuk dapur...rasa malas sgt nak ke dapur...mkn buat masa ni biasa jer...morning+evening sickness pun tarak...tak macam pregnant Najibah...syukur...cumanya tulah malas nak ke dapur. tapi nasib baik mek ada dan memahami...dia lah yabg buat semua sekarang...hehehe dibantu oleh menantu dia lah....takkan nak biar dia wat sorang2 sian pulak kan...sekarang mknan kegemeran saya nasi putih dan keropok ikan...hahaha lawak kan...makan tu semata...best sangat kalau nasi panas pastu patah2 kan keropok tu huhu....
.
.
.
ok la itu saja nak share dihari pertama puasa ni...
selamat menjalani ibadah puasa untuk semua...

6 comments:

D@puR D@n OvEn said...

Congrats Shah!!! Murah rezeki Shah & Hubby... coklat jd tak buat?

shaliza said...

Jery;thanks dear...alhamdulillah.

Anoy said...

ye ke! tahniah siti. selamat berpuasa n take care.

shaliza said...

dilla;yup,thanks.

Mr PenyuBiru said...

waa..tahniah! semoga bertambah rezeki..

RieNa said...

tahniah shaliza!
mcm mana saya boleh terlepas entry ni. berita baik lambat tahu ni. rugilah.

yeay najibah nak jd kakak dah. alhamdulillah.
jg diri tau.
takpe mkn nasi dgn keropok tu sedap jugak. :)

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi