Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

April 20, 2014

21x Bismillah sebelum tidur

Assalamualaikum w.b.t

Maaf banyak2 untuk sesiapa yang mengikuti posting setiap hari jumaat...minggu baru ni takder entry.
Silap saya lupa nak schedule kan entry...insyaAllah minggu ni ada....

Untuk tidak membiarkan saja tanpa ada perkongsian minggu ni saya share satu amalan yang saya rasa amat mudah nak diamalkan...sesiapa yang sudah amal tu alhamdulillah....

Ustaz yang ajar tu mula nya minta jemaah amalkan Surah Al-Mulk, setiap malam...untuk ringankan siksa kubur....insyaAllah...

Tapi sekiranya agak keberatan nak buat, (surah Al-Mulk tu pendek jer sebenarnya, sementara nak tunggu isya' boleh la baca) cuba amalkan 21x Bismilah sebelum tido....baca sebelum tido, insyAllah akan dijauhkan dari 3 perkara iaitu:-

1- Kebakaran rumah
2- Kecurian
3- Mati mengejut (mati itu pasti ya...bila2 masa)

Jom sama2 kita amalkan....tak susah rasanya....dan jangan lupa baca doa tido, syahada & ayat kursi sekali ya....

:-)

No comments:

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi