Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

April 30, 2014

Musim Wau

Assalamualaikum w.b.t

sekarang ni semua orang tahu panas kemain kan...
kat kg saya pun sama, nak2 lagi baru lepas musim tuai padi...
sudah jadi biasa la lepas musim tuai padi budak2 (bapak budak pun sekali) buat wau / layang2 beli boleh main petang2...
mmg seronok tengok...wau macam2 jenis dibuatnya...tinggi melayang2 kat atas awan...seronok:-)

abah budak2 ni ada jugak buat....tapi siap2...yang siap pun sekali naik dah patah....yelah orang naik masa angin kuat..kita buat naik time angin sepoi2...mana nak naik wau tu...sudahnya jatuh dan patah la...kesian syahmi...teruja nak tengok wau dia...sekali patah sudah...sekarang dok buat yang lain:-)

takperlah anak2...walau kita takder wau, jom kita tengok abang2 lain punya...seronok jugak...
sambil ambil angin petang....nak amik gambo wau, tak nampak nun tinggi dipuncak awan, lagipun amik guna phone biasa jerkan...mana nak nampak jauh2...so ibu amik gambo korang sudah...
seromok kan...
kejar2...

No comments:

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi