Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

April 08, 2014

Rutin Checkup

Assalamualaikum w.b.t...

Hari ni checkup junior no.3...
bukan nak citer pasal si tecik kat dalam tu tapi senario kat klinik kesihatan (KK) hari ni...
hmmm...lama kemain hari ni..tak pasti sb apa, biasa jam 10pg dah boleh smpi ofis...hari ni jam 10 masih tunggu turn nak jumpa MO...
naper ntah...nak kata staff takder..ramai jer..mungkin masing2 dah ada tugas la tu...
.
.
sambil tunggu tu...borak2 la...
macam gelagat boleh tengok....
ada yang tanya anak keberapa - bila ckp no.3, terus kata dah boleh stop tu...nak ramai banyaklah kos:-)
saya senyum jer...(dalam hati, rezeki itu Allah dah buat siap2 dah makcik....kita perlu usaha mencari saja)
.
.
ada yang tanya, datang sapa hantar...mungkin kebanyakan ibu2 yang datang kat KK tu berhantar kut...tak kisah la sapa yang hantar....saya cakap dtg sendiri jer....dia cakap saya berani:-) (dalam hati, ramai je yang semua buat sendiri nak2 ibu2 yang bekerja...iyalah lepas checkup nak kena masuk keje semula, tak ke menyusahkan orang nak berhantar, lain la kalu ada masalah) sabar jer lah...mungkin dia tak biasa tengok kut...tawakal saja pada Dia
.
.
macam cerita boleh tahu, kalau rajin melayan orang borak....saya ni pemalu sikit, kalau orang mula dulu then baru saya okay...huhu (ni keje marketing tak sesuai ni). Ada sorang adik tu dia citer dia susah nak "shishi" waktu pagi....untuk ibu mengandung kan ada cek urine so nak kena "shishi"....saya cadang kat dia...shishi siap2 kat rumah, nanti bawa jer yang tu...senang...bukan semua orang boleh guna tandas awam...nak2 tandas kat tempat kita ni...taulah macamana kan?

masa checkup doc tanya, anak no.1 & 2 apa jantina...saya cakap dah sepasang...okay lah tu, yg ke-3 ni apa2 pun okay jerlah kan doc cakap...a'ah okay jer:-) (dalam hati kalu tahu lagi okay, sb senang saya nak punggah baju mana...umo dalam hari takper lagi pakai unisex....dah masuk bulan takkan nak pakaikan baju yang berlainan jantina kan...hhehehe - sajer jer lah...) tapi saya dah basuh baju2 yang mana boleh pakai...yang pasti semuanya unisex...dulu masa kakak & syahmi pun saya beli yang unisex jer masa dalam hari...lepas tu baru beli yang sesuai dgn mereka...yang pasti baju kakak mmg bayak...tu pun dah banyak bagi kat orang...ank pompuan baju senang & mudah nak beli...banding anak lelaki tak banyak pilihan.
.
.
yang pasti macam2 gelagat kita boleh tengok bila kat tempat awam macam tu..klu nak cerita mmg berjela la...itulah kehidupan kan:-)

No comments:

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi