Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

December 15, 2010

26minggu & Najibah

Salam semua...
terima kasih sudi jenguk blog saya yang ala-ala ini.
.
.
.
semalam cuti, gi checkup bulanan...26 minggu
sekali ngn periksa gigi sekali.
dentist tu ckp gusi tak cukup space untuk gigi bongsu tumbuh.
jd dia cadang lps bersalin ni kena cabut jugaklah gigi tu.
kalau tak sakit gigi tu akan berulang.....so ok, lps ni kita buat.
pastu, pgi check rutin pulak...
yang risaunya berat naik 4kg....
tu yang dlm gambo semua nampak nau gemuksnya...
alahai...mahunya tak 4kg mkn tak berenti...
apa jer yang org hidang makan...perut pun asyik la lapornya...
aduhai...nak kena kontrol la pulak.
lagi 3bln,kang naik tak turun2 pulak...
jadi kena aim jugak untuk BF baby samapai 2thn...
kalau tak lambat la nak ke bentuk asal....
so far semua ok...
baby nurse kata oblique, tp tu biasa sb masih baru lagi...
dia masih nak pusing2 dlm perut ibu dia...pasni takleh nak gerak sangat....alhamdulillah.
.
.
..
najibah pulak makin kaletah...
banyak nau cakapnya..
semua nak tahu
semua nak tanya
sikit2 apa bu...apa bah...
tapi syukur...alhamdulillah
bila kita kata najibah soon nak jadi kakak nak ada baby nanti...angguk ya2 je dia...
hhahha
org kata awal sangat najibah nak ada adik...
tapi tu semua kan kerja Allah...
lagipun najibah dah dua tahun...ok la tu
kalau2 lama sangat kang naik lemau pulak dia.
biarlah dia membesar sbg seorang yang bertanggungjawab, sb bila ada adik nanti mungkiin dia lebih faham dan cepat belajar.
Anak sulong mesti jadi contoh kan....

3 comments:

LayarLara said...

ohhhhh nak dapat new coming eh... tahniah!

cmba said...

Ko preggy???...Alhamdulillah....
Tahniah....

shaliza said...

kak laarlara;Terima kasih

shima;a'ah...thanks

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi