Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

December 26, 2010

^_^

2 hari cuti weken,mmg penat.
penat mendobi, penat pk nak masak apa, belum lagi memasak. tapi best sebab boleh habiskan masa bersama keluarga, yang penting bersama najibah.
saya sokmo wonder,surirumah tanpa pembantu tu boleh buat semua kerja rumah kan.
dari pagi sampai lelap.
mmg nampak mudah tapi penat.
nak2 pulak ngn anak kecil
sgt2 perlu dihargai.
tapi pelik jugak ngn suri rumah, tapi rumah macam tokang pecah.
sibuk sgt ke sampai nak kemas rumah pun tak boleh..
macam2 kan, nak seribu daya tak nak seribu dalih.
rumah tak gah takpe tapi bagi kemas & bersih.
masuk rumah rasa oooo rumahku syurgaku.
biar ada "roh" org kata.
|
|
|
cerita najibah pulak.
sudah macam2 dia.
mulut pun dah becok sesangt
"okey" mmg feberet word dia lah.
masih nenen ibu bila bersama ngn ibu.
yang ni mmg tak boleh nak kata apa.
bila dia wat muka kesian tu, mmg bagi jer.
bila kita kata minum susu najibah ya, dia nangis bagai nak rak pulak,
lagi kalu abah dia yg cakap, di pukulnya abah dia.
tak tahu la mcmna nak lepas.
dah taruk macam2 jugak.
harap start tahun baru ni boleh betul2 lepas la, lagipun dah cukup 2tahun.
|
|
|
lg seminggu nak masuk tahun baru.
lg 28 hari najibah nak turn 2 tahun.
lg 3bln najibah nak jadi kakak, sekarang pun dah mula biasakan dia panggil kakak.
Harap semuanya dipermudahkan segala urusan kami.

No comments:

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi