Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

January 06, 2011

kuih-muih

sejak kawin ni, semangat nak masak tu mmg tinggi la.
banyak jugakla sudah dicuba.
ada yang jadi, adajugak yang tak->biasala,katapun cubakan.
tapi buat yang simple lagi senang jelah.
.
.
.
mlm tadi ada buat puding roti..
ingat susah sgt,rupanya momantai je.
gambo adalah tidak sempat disnap sb masak pun dah time nak tido, jadi sudah masak letak je atas meja, pagi ni abg terus mkn, tak kasi can gewe dia nak amik gambo->sabo jelah.
lain kali la kita buat pulak, kata senang kan.
.
.
.
sekarang lagi la rajin nak masak, sebab dah ada anak kan.
kalau boleh takmo anak merasa makan makanan beli, nak buat sesaja->biar dia rasa air tangan ibu je sesajo. Tamakkan ibu dia....hehehe

No comments:

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi