Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

January 09, 2011

Kuih Siput

minggu ni weken mmg agak rajin (maaf ya over sikit disitu)
->hari jumaat wat kepek ubi kayu.
->pastu sabtu pulak wat kuih siput.
bila hujan mmg macam tu kan,perut asyikla lapar sesaje.
so semuanya yg dibuat jadi atau tidak adalah habis.
tu baru berapa orang kat rumah, klu lagi ramai mungkin tak sampai sehari.
suka sb licin tak membazir di zaman harga naik ini hehehe.
.
.
.
masa wat kepek chef kita tido so boleh buat dengan aman
tapi time buat kuih siput chef kita belum tido2
so terpaksa la buat sama2
chef kita tu sapa lagi kalau tak cik nur najibah....

habis tepung ke muka ngn kepala, suka hati kamu la anak janji ibu leh buat kerja.

saya ada buat kuih apam beras, tapi tak jadi.
salah adunan.
tapi belasah makan jugak->kalu tak membazir, harga brg pun makin naik la ni kan...
tapi nak try lagi,
tlg saya, sapa yang pernah buat apam beras leh bagi resepi yang sap2 soi jadi tak?
nak sgt buat sendiri sebab najbah suka mkn kuih tu...
ok kita checkout lagi gambo pada mlm kejadian.

tengok sibu ngn dia je.

kita kasi sikit adunan kat dia, senyap kejap. kejap je pun pastu asyik dok mintak2 lagi.

abah pulak amik turn tenyeh siput...ibu goreng siput so leh mkn panas2.

3 comments:

en_me said...

jangan sampi tergoreng kepala anak sudahh.. ahaks

linziana said...

hi liza..waa kuih siput?tak ramai yang reti buat kuih tradisional zaman ready made nih.heheheheh...
baguih-baguih,...air tangan ibu , mengikatkan ikatan kasih sayang antara ibu dan anak.I loike!!

shaliza said...

en.me->insyaAllah, tak.
Linziana->buat saja,lagipun agak senang jugak.

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi