weken yang rutin.
cumanya, minggu ni buat kek untuk poksu najibah.
pagi sabtu tu bangun lepas bekfes ketupat sotong terus buat sementara assistan belum bangun...
tapi belum sempat pukul telur cik assistan dah bangun.
so "terpaksa" korbankan tepung & bahan2 lain untuk cik assistan...
jom layan beberapa gambo yang sempat diambil.
.
.
.
"Selamat Hari Lahir Farhan"
Alahmdulillah, syukur pada Allah untuk segalanya.
(cerita farhan ada n3 sebelum ni, malas nak backlink sb taknak ingat apa yang terjadi)
Apapun saya sangat gembira dengan dia sekarang.
Semoga Allah sentiasa memberi petunjuk untuk dia.
Semoga dia panjang umo, murah rezeki dan dapat jodoh yang baik.
Kami semua sayang kamu Farhan.....
Ok kita tengok chef kita...



.
.
hari jumaat ada pegi Tok Bali cari lauk
teringin nak makan ketupat sotong, so beli minta mek buat....
lupa pulak nak amik gambo yang dah dimasak...
bukan makan bnyk pun, rasa je pun...nak makan tu beriya je.
keropok keping di tok bali adalah mahal, bagi saya lah.
sebab kalu kat pasar ketereh lebih murah...ingat kat tempat ikan banyak boleh murah, rupanya lagi mahal...kalu sedap takpe jugak.
Sekitar gambo kat pasar Tok Bali.
.
.

bahan nak buat ketupat sotong->beras pulut, sotong sederhana (kalu besar sgt liat), santan.
cara-> perah santan, pastu rendam beras bersama santan (dlm 10-15min), pastu masukkan ke dalam sotong, santan yang lebih masukkan dlm periuk untuk direbus. Masukkan gula+gula melaka. Rebus sampai pekat & pulut masak....
2 comments:
rajinnyerr makk.. ehehe
en.me; biasa saja. Dah ada anak,kena la merajinkan diri:-)
Post a Comment