Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

February 07, 2011

Halloooo

halllo semua...
hr ni baru ada rasa nak update..
smlm dah keje, bukak blog kejap...tutup...bukak..tutup..
huhu
nampak sangat la takder idea...
cuti panjang pun buat lagi malas.
cuti jugak tak tercapai hajat nak jln2 sebab eh kenduri sana sini...
jadi bila nak berjalannya ni...asal cuti panjang je kenduri..
kenduri je cuti panjang....ada sikit rasa geram kat orang itu.
bila kita ajak..ya2 je, sudah nya plan jer beriya...malas nak kata apa..nak emo la ni..
.
.
.
lupakan lah...terima je seadanya.
best jugak sb kaklong balik
dan buat nasi ayam yg dah lama saya nak buat tu...
last2 boleh jugak mkn nasi ayam homemade.
sedappp sangat...kalu saya buat tak mungkin sesedap itu kut...huhu
so baby tak kempunan la nak mkn nasi ayam...
.
.
cite pasal baby ni, ramai yg tanya baby laki @ pompuan.
entahlah, sb saya takder intention nak scan jantina dia.
bagi kami suami isteri, baby lahir selamat dan sihat sempurna, syukur sesangat.
lagi2 preggy kali ni kami kena adapt ngn masalah baby songsang.
mintak2 la nak sampai due nanti dia kembali ke kedudukan normal. kalu tak redha jelah apa jadi pun. Ceaser pun ceaser la, janji selamat.
kalu dapat laki,itu bonusla buat kami. Sb kami dah ada kakak najibah:-)
.
.
cerita kakak najibah pulak hmmmm
mmg la dah bnyk songehnya...
tapi yang paling kami geram, perangainya yang suka merajuk kebelakangan ni..
sikit2 nak merajuk...lari duk kat celah2 mana.
adoila pening nak pujuk dia.
suka sgt menjerit. sakit telinga dengar. Sabar jelah.
saya rasa najibah ni terlebih manja. Tokma dia, mak ngasuh dia anak2 mak ngasuh dia->semuanya pun ikut kata dia...tu yang buat ibu dia geram ni. Tak boleh jadi ni, nak kena buat something, sb kalau macam tu mungkin dia membesar dengan takder sifat berdikari & keyakinan diri. Hujung minggu mmg saya habiskan masa ngn najibah...so far dia boleh terima apa yang saya ajar. Tapi bekeng2 ibu pun, mlm tido nak ngn ibu jugak...

4 comments:

Yunus Badawi said...

cuti2 mmg malas nak update blog ni. Lagipun kawan2 bukan ada masa nak lawat blog kita masa cuti hehehe


psst - saya pergi KB cuti baru ni. Tapi tak tahu mcmana nak kontek Shaliza.

shaliza said...

YB;Tu la pasalnya.
Saya pun tgk blog YB tu...nanti lain kali boleh la contact saya kalau dtg KB lagi...mcmana best tak KB?

en_me said...

bekeng kanns.. ehehe

shaliza said...

en.me;ahaha bekengs la jugok:-)

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi