Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

December 24, 2013

Persiapan sekolah 2014

Assalamualaikum w.b.t

mesti parents semua sibuk menyiapkan persekolahan anak-anak sekarang ni...
sekolah pun dah tak lama
baju..kasut...buku...tambang bas sekolah...yuran...tuisyen....day care...tu semua ada dalam benak kepala masing2...
yang anak sorang tu tak la sesak sangat nak memikirkan...yang ramai tu agak pening la jugak..ditambah pulak jika ada kekangan kewangan...sabar je lah ya...tu semua pengorbanan kita sebagai parents...mak+ayah kita dulu pun macam tu jugak:-) Yang mampu tu alhamdulillah:-)

Saya belum beli apa2 pun lagi untuk najibah...hehehe sekolah tadika jer pun...takyah lah kut nak sama2 sibuk menyesakkan suasana ya dak...lepas2 ni boleh jer beli apa yang patut. Kasi can kpd mereka yang ada anak sekolah rendah & menengah:-) Tiba masa saya nanti, hah sama2 lah kita bersesak2 dalam mall2:-)

Selamat menempuh tahun baru....

1 comment:

Seri Selaseh said...

bnyk duit nak pakai tu. Utk ibu bapa yg anak nak bersekolah... pandai2 la bajet ye.

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi