Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

February 10, 2015

Saniy:- demam panas

Assalamualaikum w.b.t

Rabu 04/02/2015 - terpaksa balik awal, ma tepon saniy demam panas macam nak kena sawan...alahai hati ibu mana yang boleh dengar berita2 begitu...pagi tu saya tinggalkan saniy x demam pun cuma dia selsema. Allahuakbar, selaju mungkin saya speed balik. On the way tu ada pulak kemalangan maut...terbaring kaku mangsa...lagi hati tak senang dok fikir anak...tepon abahnya tak berangkat...tak dengar la tu...smpi rumah ma..tengok saniy dah lembik...Allahu...cepat2 amik dia bawa pegi klinik masuk kecemasan...mmg panas budak tu 39.5 suhunya...cepat nurse bawa pergi doktor...sedihnya tengok saniy masa tu...terus masuk ubat ikut bontot.....kena cucuk amik darah nak buat blood test. menangis sampai x keluar suara...x boleh amik darah kat tangan cuba pulak kat kaki...Allah...dah selesai amik darah tunggu dulu doctor nak monitor suhu dulu...Alhamdulillah, lepas masuk ubat suhu turun sikit....lepas selesai semua urusan amik ubat, baru saya perasan yang saya sorang2 jer...boleh pulak tu buat sorang2....kita ni bila dalam keadaan terdesak semua boleh buat kan...drive sambil bawa anak pun boleh....

Khamis 05/02/2015 - terpaksalah EL, demam saniy tak kebah...panas masih 39...alahai...jelom air smpi menggigil budak tu...kain kat atas kepala sekejap jer kering...makan takmo apapun takmo...nak ibu jer...orang pandang jer belum tegur dah nangis....trauma agaknya kena kerjung dengan nurse dan doctor kat klinik...

Jumaat 06/02/2015 - masih demam...nak tak nak kami bawa pergi klinik lagi sekali, kali ni pergi klinik yang biasa kami pergi...anak2 saya yang lain klu demam pun klinik ini yang kami tuju...kalau pegi klinik lain mmg tak kebah demamnya...tapi x puas hati jugak...doctor arif takder, doctor ganti...check pun nak tak nak jer dia...nak cepat jer...budak tu ada batuk...dada pun tak check, muda lagi doktor tu...saya minta dia check baru nak check...bukan mesti check ke? Entahlah...
Seperti yang saya jangka..lepas makan ubat dari klinik tu...kebah lah demam saniy...berpeluh2...Alhamdulillah.

Sabtu 07/02/2015 - demam saniy masih ada..tapi dah tak panas...masih nak 'merap' dengan ibu...yerlah 4 hari dok dengan ibu...semua anak macam tu kot...demam jer cari ibu...apapun syukur dah kebah demam. Selsema pun dah takder. Cuma ada batuk2 sikit...Ahad ibu dah boleh masuk kerja. Tapi abah tak kejer, nak tengok2 saniy... 
Ahad 08/02/2015 tu pulak kami kehilangan ahli keluarga....sepupu mek..tinggal sebelah rumah jer...hampir 3minggu koma,sampai masa kembalilah dia kpd Pencipta. Semoga Allah mencucuri rahmat keatas roh arwah.

1 comment:

AMIIZAA said...

salams,

moga saniy cepat sihat & takziah buat ahli keluarga mek kehilangan org tersayang.

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi