Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

February 25, 2015

Saniy :- 9++bulan

Assalamulaikum w.b.t

budak Saniy ni dah 9bulan ++.
- belum tumbuh gigi
- belum merangkak, bila letak dalam walker mmg melaju dia jalan...ni jalan terus ke apa budak ni:-)
- menjulur bukan main...kita tinggal sekejap jer dia dah sampai kat kita balik...
- x suka senyum..tapi senyum------cair, ibu dia lah
- x makan nasi bubur, dari 6bln kot budak ni tak suka nasi..dia lebih prefer kuih lembut macam kuih talam...dan mmg selalu buat lah masa awal2 dia mula makan dulu.
- sudah makan nasi macam orang tua dah kekdahnya....takperlah asal kamu makan anak oiii
- badan yes...agak chubby dah semua pun geram...hmmm.
- dah boleh duduk tanpa sokongan...respon bila kita panggil...

3 comments:

Najib Ariyan said...

Salam kak...

wah dah makin besar tu... harap dia makin lama makin sihat lah... time time baby membesar ni selalu lah dia kena serang penyakit...

dah nak setahun yer... tak lama lagi besday tu... happy life

che mid said...

Insyaallah kejap lagi laju le dia berjalan..kena jaga pergerakan dia tu kan..budak besar macam tu mana tahu bahaya ke apa kt depan dia. Take care sis

insan marhaen said...

menatap wajah anakkecil memang mententeramkan.

mendengar celotehnya juga menghiburkan...

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi