Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

May 18, 2015

Kenapa ibu tak jadi 'cikgu'?

Assalamulaikum w.b.t

hiksss..
soalan kakak tu...kenapa ibu tak jadi cikgu?
sebenarnya kakak ibu mmg cita2 nak jadi cikgu tau...tapi bila habis belajar tiba2 ibu nak jadi ibu kakak..hihihi
.
.
.
takpelah kakak, ibu tak jadi cikgu...ibu boleh sama2 belajar/mengajar kpd kakak dan adik2...Allah dah tetapkan semuanya...rezeki kita:-)
kakak belajar rajin2...jadilah apa pun, tapi promise dgn ibu jadi yang terbaik dan boleh bagi manfaat untuk orang lain juga:-) okay sayang.

Selamat Hari guru semua warga pendidik...tanpa kalian tak mungkin adanya doctor, menteri, pegawai2 tinggi sekarang ni....

5 comments:

Kakzakie said...

Kakak tahu tak yg ibu itu cikgu pertama kakak sedari kakak dlm kandungan lagi tau... sampai sekarang pun ibu cikgu kakak di rumah kan.

Kena terangkan pada kakak tu Liza hal ini.

Sidratul Muntaha said...

ahhahaa
cakap la Ibu cikgu ape?!
Ibu la cikgu ajar makan, minum, basic thing in life.
mesti bangga ma

shaliza said...

KakZakie; InsyaAllah..sesuai dgn usia dia nanti faham dia..amin. TQ kak

Sidratul Muntaha; kan..ibukan ratu..semua pun dia:-)TQ

Chenta said...

haha.. comel jek soalan dia,,
anak2 mmg mcm tu,, kan

Miz Eija said...

Slm perkenalan kak shaliza... Seorg ibu juga adalah guru buat anak anak nya kan :) jemput singgah blog eija yer kak...

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi