Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

July 21, 2008

practical student

mesti ramai yg pernah jd student pratical kan...
mesti bnyk kenangan kan...
aku bukan nk cite apa pun,just nk wt sikit comparison je...
aku rasa lately budak practical tak independant sgt...
apa2 hal mesti nk kn ckp one by one...
pastu klu yg amik course management tu,clerical task zero...
klu amik IT?/System plk....yg pompuan klu ckp hardware satu haram tak tau...
pelik sungguh...korang belajar IT....tp asas tak tahu...
klu leh wat sistem gempak ok gak...ni hampeh...nk suh guna adobe pun susah...
sungguh lain dulu n sekarang....bos aku pun ckp camtu....
aku tak nafi kan....ramai yg ok tp yg tak ok pun rmi gak....dan aku tak ckp pun aku bagus tau...
tu semua my personal view la...
my conclusion is....sama je ko bljr kat U ke...kolej ke...inst.kemahiran ke...
tak semua lepasan U tu bagus dan tak semua lepasaan inst kemahiran tu x bagus...
so takyah nk judge mana2...yg penting student tu sendiri untuk menyiapkan diri nk masuk alam perkerjaan...

7 comments:

ita.itu said...

bdk skrg byk mengada kan..haha..sabo je la

S.YanaZ said...

Hmmm...
nak wat camner, dah belajar ponn juz utk lulus periksa sahaja,kan!

BTW, hubby saya ponn org Kelate.
ha.ha.

mummysyafie said...

kat tempat kiter pun sama gak..
tapi malas nak tegur..sbb kalau kiter tegur n diaorg takleh terima lain lak jadi nya nanti..

cmba-cmba said...

ye la..aku stuju ngan "personal view"ko tu..mmg tak salah!bebudak sekrg nie..style je lebih..tapi knowledge..ade kureng arr

Amiene Rev said...

Hayakallah,

Pertama kali datang ke blog ini, saya meminta izin meninggalkan komen:

Saya berpendapat, ilmu yang kita belajar itu adalah dengan tujuan untuk dipraktikkan bukan untuk peperiksaan.


Salam hormat daripada:

Amiene Rev
Blog: dukeamienerev.blogspot.com

ita.itu said...

babe bila nak update

shaliza said...

kak ita, sabar babe...sibuk skit la ni...

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi