Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

November 17, 2009

"dekut"

"dekut" tu kedekut la.
semalam balik keje salah sorang makcik saya belah abg cite yang najibah sgt la dekut.
kisahnya dia mkn buah epal then makcik tu try la mintak2 ngn dia,najibah wat tak layan je...pastu siap masukkan semua dlm mulut dia...klu tengok dia cite tu mmg gaya cam najibah ni kedekut la sgt...emmm saya cam eh tak pandai ajar anak ke saya ni.
la iya ke? Terkejut gak la.
betul ke budak umo 9++ dah tahu benda2 camtu.
saya klu blh takmo la dia ada sikap gitu.
saya nak dia jadi penyayang, pemurah, lembut hati.
apa ek amalan2 yg blh diamalkan.
sharing is caring kan.
mintak2 la besar esok dia takder sifat2 -ve camtu.AMIN.



No comments:

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi