Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

August 07, 2011

cerita kakak


cabaran betul ada anak kecik ni...
sorang yang belum bercakap dengan sorang yang macam burung berkicau...
hehehe...syukur...anugerah DIA.

yang nak ceritanya sikakak la..

cerita 1;
dia dah biasa tengok ibu makan vitamin pagi2...
jadi dengan prihatin nya dia, pegi amik air untuk saya telan vitamin...
huhu...touching2x

kakak, ibu puasa la sayang...takleh makan siang maghrib karang kita makan sama2 ya....

cerita 2;
abah dia baru pulang keje, hari sabtu, lepas mandi solat semua, abah dia keluar balik...pegi umah tok bilal nak amik air tawar untuk syahmi sebab dia demam campak (dah ok dah, nanti nak mandikan dengan air kelapa), jadi dia tanya la kemana peginya abah dia..
dia tak kasi saya tutup pintu, katanya nanti abah balik nak masuk...aduhai anak...kang abah balik kita bukak la pintu tu...siap boleh doa tu...ya allah,suruh abah balik....touching2xx

cerita 3;
kamera sekarang dah jadi kegemaran dia...
siap leh cakap kakak nak amik gamba biskut-tu terikut ibu la tu, masak sikit amik gambo...hehehe
kamera tu nak kena check sokmo, takut kang ntah2 apa2 gambo yang diamiknya.

cerita 4;
kakak suka mengeja...dia eja bukan betul pun macam...."aka" bunyi kakak...macam tulah dia...huhu

ok...nanti kita cerita pasal adik syahmi pulak...
seronok kan ada anak ni....selain geram dengan ragam mereka...tapi leh release tension jugak...

5 comments:

en_me said...

saperlar x sayang anak, tp ada kan.. kanns

ehehe, salam ramadhan akak tewww..

shaliza said...

en_me;kanns....salam ramdhan jugak.

linziana said...

Shaliza, cik kakak dah boleh accept adik baru dia?hehehehe...cemburu tak dia?

linziana said...

Shaliza, cik kakak dah boleh accept adik baru dia?hehehehe...cemburu tak dia?

shaliza said...

Lin, dah boleh terima la sikit2, tapi still lagi jeles.

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi