Doa Ibu

“Dengan Nama Allah yang Maha Pemurah lagi Maha Mengasihani.”
“Ya Allah, peliharakanlah anakku selama di dalam kandungan dan sembuhkanlah ia, Engkau Maha Penyembuh, tiada sembuhan melainkan penawarMu, sembuh yang tidak meninggalkan kesan buruk. Ya Allah, lahirkanlah ia dari kandungan ku dengan kelahiran yang mudah dan sejahtera (selamat). Ya Allah, jadikanlah ia sihat sempurna, cerdik berakal dan berilmu serta beramal soleh. Ya Allah elokkanlah akhlak (perangai) fasihkanlah lidahnya dan perelokkan suaranya untuk membaca hadis dan al-Quran dengan berkat Nabi Muhammad SAW.”

Amin...

Followers

Date & Time

About Me

My photo
Kota Bharu, Kelantan, Malaysia
Lantaran adanya wanita, alam menjadi indah, lantaran adanya lelaki dunia menjadi sempurna. Lantaran adanya lelaki dan wanita terkadang sempurnalah suatu kelemahan di sebalik suatu kekuatan

Our New Life

Our New Life
14/10/2007

August 10, 2011

Menu berbuka

truly, saya belum berkesempatan nak amik gambo menu..
alah menu biasa saja2..lagipun saya tak masak mana, mymoms yang masak...
balik keje just buat air jer...hehe

weken pun tak masak sb berbuka kat umah mentua....menantu hantu ni...hehehe

saya ni walau udah 4thn kawin...malu tu tetap la tebal...nak masak pun segan....kata jelah malas mek ti oiiii....

takpe nanti saya try ya..semalam dah beli ikan kerapu...kang kita search resepi yang paling mudah untuk dimasak...

kuih-muih pun sekali je baru saya buat-puding karamel....tu pun mil yang request nak makan. buatkan jelah...mungkin boleh buat selalu sebab ramai penggemar puding ni....

nasi kerabu belum buat lagi setelah 10 hari puasa...nanti kita buat, insyaAllah.
semalam dah buat bancuhan ikan celup tepung, petang ni boleh goreng sajork...ikan kerapu tu weken saya dibikin sb leceh gak tu nak menyiang....

InsyaAllah, raya tahun untuk pertama kali dalam hidup saya nak bikin biskut raya...belum pernah buat weh...mmg takder pengalaman...kalu jadi saya letak kat sini ya...
kalu idak...faham2 jelah.

kalu ada kesempatan saya repek gambo menu berbuka kami ya--simple2 sajork.

No comments:

Abah & Ibu

Daisypath Anniversary tickers

Muhammad Syahmi